a co dobrego jadłas )?? ja nie mam pojecia jak u mnie bedzie z rozstępami bo to moja pierwsza ciąża , ale mama i siostra miały.Hej
Aleeee się najadłam!!! pierwszy raz od prawie 2 tygodni Mało nie pęknę... Teraz nic nie robię do wieczora, tylko łóżeczko mnie interesuje
Poza tym musiałam uprać i zmienić pościel, chociaż w czwartek zakładałam nową.. spać nie mogłam, jakoś wszystko mi zaczyna śmierdzieć i przeszkadzać
Ja po kąpieli również używam oliwki..w 1 ciąży nie miałam ani jednego rozstępu - oby teraz też tak było Ale ktoś kiedyś mi mówił, że rozstępy mają podłoże genetyczne, a u mnie ani mama, ani siostry nie miały nigdy
reklama
anieok
Fanka BB :)
Ja w pierwszej ciazy uzywalam baby dreamu ale od 4 miesiąca. Wszyscy lekarze zalecaja dopiero od 4 tego miesiaca. Jak lezalam na patologii to polozne opieprzaly dziewczyny ktore glaskaly brzuszki bo macica jest wrazliwa na dotyk, ale to sie dotyczylo ciaz zagrozonych. W kazdym razie w pierwszej ciąży wyszly mi trzy male rozstepy na dwa dni przed porodem. W drugiej mimo smarowania brzucha wyszlo wiecej, ale byla te cztery lata starsza i moze dlatego, ale bardzo sprawdzil mi sie biooil zobaczymy jak teraz bedzie.
Co do wozka my nie mamy wyjscia i kupimy wozek dla dwojki rok po roku. Moj maz jest calymi dniami w pracy i ciezko by bylo mi ogarnąć trojke bez takiego wozka, chociaz jestem tez mama chustowa wiec to tez napewno ulatwi zycie na szybkie wyjscia. Np po Mlodego do przedszkola.
Co do wozka my nie mamy wyjscia i kupimy wozek dla dwojki rok po roku. Moj maz jest calymi dniami w pracy i ciezko by bylo mi ogarnąć trojke bez takiego wozka, chociaz jestem tez mama chustowa wiec to tez napewno ulatwi zycie na szybkie wyjscia. Np po Mlodego do przedszkola.
papcia
Mamunia Lenuśki
To ja wam powiem ze ja sie smarowałam cudami od 4 miesiaca i dooopa mój brzuch wygląda masakrycznie nic nie pomogło jak mają wyjść to wyjdą .
Co do wózków ja mam juz.upatrzony ale musze go zobaczyć na żywo przy starszej w sumie bylo7 wózków to byla jakas tragedia w każdym cos bylo nie halo wiec teraz bede ostrożniejsza .
No ale fakt łóżeczko juz kupiłam trafiło sie takie cudne i niepowtarzalne ze oboje nie mogliśmy sie powstrzymac . Co ma być to będzie zakup łóżeczka tego nie zmieni.
Marzycielka daj znać co Ci lekarz powiedział.
Co do wózków ja mam juz.upatrzony ale musze go zobaczyć na żywo przy starszej w sumie bylo7 wózków to byla jakas tragedia w każdym cos bylo nie halo wiec teraz bede ostrożniejsza .
No ale fakt łóżeczko juz kupiłam trafiło sie takie cudne i niepowtarzalne ze oboje nie mogliśmy sie powstrzymac . Co ma być to będzie zakup łóżeczka tego nie zmieni.
Marzycielka daj znać co Ci lekarz powiedział.
Ann_
Co do wózków i wyprawki proponuję osobny temat bo tego trochę będzie ;-)
Ja miałam 2w1 gondola super bo duża, spacerówka była okej. Ale od początku miałam jakąś wadę w kołach i mi skrzypial a jakoś nie miałam jak oddać do reklamacji.
Fotelik właśnie miałam oddzielny bo wózek z Jedo a fotelik maxi cosi i do stelarza miałam adaptery super się sprawdziło. Na spacer zawsze brałam gondole. Ale na zakupy fotelik z auta na stelaż i wio :-)
Co do kremów to większość ma napisane na opakowaniu że od 4 mc
Tak , jest super na włosy , ja również używam, póki co mam wlosy do pasa i na szczęście nic się z nimi nie dzieje , oby tak dalej a po tej oliwce są mięciutkie !! Stosuje tez na moje suche piety bo mam do nich skłonność i po takim peelingu stóp cudo !
Krem na rozstepy szczerze to nie wiem bo jeszcze nie uzywam , na razie smaruje się oliwką aby nawilżać już brzuch, piersi itp.
No własnie bardzo podobaja mi sie wózki 3 w 1 super sprawa z tym fotelikiem , nie trzeba zabierac gondoli i pozniej pakowac tego do auta, wystarczy sam stelaz
A dlaczego byś nie kupiła?
Ja miałam 2w1 gondola super bo duża, spacerówka była okej. Ale od początku miałam jakąś wadę w kołach i mi skrzypial a jakoś nie miałam jak oddać do reklamacji.
Fotelik właśnie miałam oddzielny bo wózek z Jedo a fotelik maxi cosi i do stelarza miałam adaptery super się sprawdziło. Na spacer zawsze brałam gondole. Ale na zakupy fotelik z auta na stelaż i wio :-)
Co do kremów to większość ma napisane na opakowaniu że od 4 mc
neilaaa
Mam zle wyniki. Ca125 norma 35 a ja mam 88. Poza tymzle wyniki moczu. Czekam u internisty. Strasznie mi sie chve ryczec.
Marzycielka głowa do góry !!! będzie dobrze, lekarz na pewno coś Ci przepisze, nie martw sie !!
Co do sprzątania to umylam caly samochód....
Do tego pranie zrobiłam... łazienkę umylam... panele wszędzie pomyłam :/ w pokoju naszym całe meble... wszystko... a Mój oczywiście przed kompem siadł... I tyle...
Nogi to do du... mi wchodzą ;/
Nevka podziwiam, mój W chyba by mnie prześwięcił jak by zobaczył że myję podłogę. Muszę powiedzieć że bardzo mi teraz dużo pomaga, zresztą my mamy układ że wszystkie obowiązki są na pół, jak ja odkurzam to on myje podłogę itp.
a jeśli mogę spytac jakiej marki wózki się u Was sprawdzily?
Dziewczyny myślicie już o wózkach ? Ja zacznę się rozglądać dopiero po 20 tygodniu, moze jakaś znajoma będzie miała na sprzedaż to kupię bo i tak jak tylko maluszek podrośnie od razu przerzucimy się na spacerówkę która została mi po Maksiu i właśnie na wiosnę miałam ją sprzedać
Madzia schudłam pół kilo a brzuch mi wystaje dość sporo, masakra jakaś. Ale to wg mnie brzuch ciążowy w niewielkim stopniu a reszta to wzdęcia. W pierwszej ciąży tez tak miałam ze rano płaski brzuch a wieczorem 5 miesiącAria polecam Hm, getry 39 zł i wzięłam odrazu spodnie bo jakaś promocja jest na -15%.
Sent from my iPhone using Forum BabyBoom mobile app
Dziewczyny dajcie jeszcze raz linka bo ja tez musze już kupić leginsy, a ten link przekierowuje mnie ogólnie na stronę sklepu HM.
Ja dzisiaj się trochę lepiej czuję niż w tygodniu i do południa upichciłam obiadek dla moich chłopaków, wątróbkę z jabłkami ... uwielbiam a zaraz biorę się za ciasto marchewkowe z czekoladą ....mniammmmmmm
a co do balsamów to ja cały czas używam mojego balsamu którym smaruję się cały czas a od czwartego miesiąca kupię coś specjalistycznego, poprzednio smarowałam się oliwką i balsamem przeciw rozstępom z Mustelli i zaliczyłam zero rozstępów
Taka_ja
a co dobrego jadłas )?? ja nie mam pojecia jak u mnie bedzie z rozstępami bo to moja pierwsza ciąża , ale mama i siostra miały.
madzzia ziemniaczki, buraczki i pierś grillowana + prawie cały pęczek natki pietruszki na ziemniakach - taką fazę mam na nią.. nawet do kanapki wrzucam
reklama
Rybki
Trzecia Rybka
HahhahahaŁatwo mówić nie stresuj się :-) :-) Ja uwierzę, że jest dobrze jak urodzę :-)
Nie będzie tak łatwo. Ja byłam mega beztroska i wyluzowana przed dziećmi a teraz...ciągle się czymś stresuje i staram się być o krok przed ich głupim pomysłami... Itd