reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Pazdziernik 2016

Ja wozek mam po synku. A kupowalismy uzywany 3-w 1 I fotelik szybko byl.za maly a spacerowka ani razu nie uzyta bo kupilismy mniejsza I nie tak ciezka

reklama
O widzę dyskusja o wózkach... ja kupowałam używany dla małej, z uwagi na to, że na starcie wiedziałam, że nie będę korzystać ze spacerówki. Sprzedałam po pół roku za te same pieniądze ;) Teraz też będę szukać używki. Po jednym dziecku można kupić wózek w super stanie na gwarancji a wydać połowę tego co nówka. Albo i mniej. Ja za swój np. dałam 450 zł i był na gwarancji :)
Co do wózków 3w1. Zwracajcie proszę uwagę czy foteliki są markowe, po testach. Bo te od wózków to niekiedy o kant pupy.
I ja nie miałam adapterów do fotelika. Co by mnie nie kusiło, bo to niezbyt zdrowa pozycja dla noworodka. Teraz jednak kupię, dość się nanosiłam. A jak by mnie gnało z małcem na zakupy, to gondola w aucie albo chusta ;)

Też polecam serię dla mam babydream z rossmana, są mega i nie masja badziewua chemicznego w składzie. A rozstepy jak mają wyjść, to wyjdą, geny niestety biorą górę, mimo najdroższych kremów. Ale na pewno warto się smarowac.
Co do wózka, jak ktoś nie musi go wnosić, to te 2-3 w 1 są mega stabilne i jak maja skrętne koła, prowadzi się paluszkiem.
My mamy Tako Moonlight i nie zaminilasbym na inny, nie dość że gondola obszerna, to i spacerowka wygodna, nie ma tej sxmatki fruwajacej jask w wielu spoacetowkach. Nic się z nim nie dzieje, nie piszczy i radzi sobie w każdych warunkach.
Mam jedną lekką spacerowke, w aucie jeździ ale jak to spacerowka, mała i do spania niewygodna, a mam dziecko wozkowe i dla mnie wygoda ważna.

Jak czytam, że facet palcem nie Kiwnie w domu albo ucieka od obowiązków, noz w kieszeni się otwiera....

reklama
Ja tam nie wiem jak geny... moja mama po 4 dzieci ma mało rozstępów. Mi się nie zrobiły w 1 ciąży wcale a mojej siostrze znowu masa na brzuchu się zrobiła. Wiec niekoniecznie patrzcie na mamy a może prędzej na typ i kondycję swojej skóry. Ja teraz smaruje się już teraz bo mam bardziej wysuszona skórę niż te 8 lat temu :-)

Do góry