reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Pazdziernik 2016

Nevka 6 tydzień to juz sie kończy :O ale u mnie też zero objawów,NIC! :(
beta z poniedziałku 676 a z wczoraj 789 .

reklama
Beti - daj koniecznie znać jak z tą betą idzie. Trzymam kciuki :*
Tekila - nie zazdroszczę tylu godzin, ja bym się nie nadawała do takiej pracy. Podziwiam.
Nevka - ja całą poprzednią ciąże nie miałam objawów, dzień przed tym jak dowiedziałam się że jestem w ciąży to jeszcze konno jeździłam (ciągle myślałam że mi się @ spóźnia ze względu na wcześniejszą chorobę) - zero mdłości, zero wymiotów pod koniec ciąży przez kilka dni miałam zgagę :D i gdyby nie to że nie miałam @ to bym nie wiedziała że w ciąży jestem. Teraz czuję się identycznie - jedynie przez kilka dni odrzucało mnie od zapachów z lodówki i miałam wilczy głód.

Dziewczyny nie każda musi mieć mdłości, cieszcie się. Mnie tak męczą ze ledwo siedzę w pracy, a dzień zaczął się od tulenia kibelka mimo że nic nie jadłam. Do tego zaraz zasne

Beti kciuki zaciśnięte &&&& trzymaj się!

A tak w ogóle to cześć wszystkim :laugh2:

Z racji,że siedzę z młodą w domu jeszcze leżę :-) :) wczoraj chciałam dostać się do przychodni do lekarza ,ale ludzi tyle że nie miałyśmy szans :( na szczęście dziś już o niebo lepiej i jak to moja córcia określiła "jest świetnie" :happy2:

Pozdrawiam Was wszystkie :happy2:

Ale ten czas szybko leci :O . My mamy wesele 2.04 i mówię mojemu ze raczej się nie wyszalejemy... a on " przestań przecież Ci można tańczyć" .. tylko ze on lubi szybkie kawałki a Ja nie mam zamiaru ryzykować :(

Beti bądź dobrej myśli! Może nie czytaj za dużo tych internetów, żeby się nie stresować jeszcze bardziej. :)

Joani, ja od kilku dni jem w nocy. Jak się przebudzę ok. 4 czy 5, to nie zasnę, bo z głodu mdłości mnie już biorą. Boję się tylko trochę o zęby, ale strach przed mdłościami jest póki co większy ;)

Ale ten czas szybko leci :O . My mamy wesele 2.04 i mówię mojemu ze raczej się nie wyszalejemy... a on " przestań przecież Ci można tańczyć" .. tylko ze on lubi szybkie kawałki a Ja nie mam zamiaru ryzykować :(

Oj Nevka wszystko się okaże tego dnia jak będziesz się czuć. A będzie to na tyle jeszcze wcześnie że może delikatnie będziesz mogła pohulać ;)
Ja mam we wrześniu ostatnie na najbliższe 15 lat wesele w rodzinie i to mojej siostry. Miałam być swiadkową ale w ostatnim miesiącu ciąży to raczej nie spelnilabym zbyt dobrze obowiązków swiadkowej. Na zabawę szaloną też się nie nastawiam, przypuszczam że kościół, obiadek i do domu. Ale przecież się nie potnę z tego powodu. Wesele i tak się odbędzie czy na nim będę czy nie a szykuje się iście tradycyjne wielkie weselicho. No i mój mąż doskonale to rozumie. Nie muszę dodawać że do porodu nie ma takiej opcji żeby napił się drinka nie mówiąc o jakiejś większej imprezowej popijawie także na weselu jedynej szwagierki nawet ust nie umoczy :D taka będzie zabawa. Ale czy to ważne? Wesele minie, kac po dwóch dniach gości puści i każdy prędzej czy później zapomni o tym że był.

@tekila85 właśnie się zastanawiałam jaki masz przedział wiekowy do ogarnięcia ;) masz sporo godzin, oby szybko zleciało

@Beti39 powinnaś dostać bana na internet wiesz? nie czytaj, nie szukaj pamiętasz co napisał lekarz? tego się trzymaj :)

@Nevka brak objawów nie jest powodem do niepokoju :) wierz mi że oddałabym nerkę za bezobjawową ciążę :D
a dlaczego miałabyś nie tańczyć? nie szalej dziewczyno, nic Ci nie będzie od tańców na weselu. wszystko w ciąży można byle z umiarem. ruch jest wręcz wskazany, dobra kondycja się przydaje na późniejszym etapie ciąży.

reklama
Beti kochana trzymam kciukasy i już nie czytaj tych internetów. Wiem że potrzebujesz nadziei ale może odpuścić to przekopywanie internetu i spędzić ten dzień tak by był dniem udanym i szczęśliwym? W końcu nie wiadomo co będzie jutro a dziś może być jeszcze pięknie i tego można się trzymać. Modlę się kochana za Was.

Do góry