reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Pazdziernik 2016

Powiem Wam ze moim zdaniem różnica 2 lata jest super ale oczywiście wszystko zależy od indywidualnej sytuacji. Moja koleżanka zaszła 3 mce po porodzie bo chciała mała różnice i była bardzo zadowolona.
Ja o ile w ciąży rożnie sie czuje tak po porodzie to i trojaczki ogarne[emoji12]

Persea wspieram Cie w tej walce całym sercem, ja sprzątałam 2 dni temu i 3 worki wyniosłam. Teraz czeka mnie przebieranie ubran[emoji24]

Vittuti u nas bedzie teraz 15 mcy[emoji15]

Paulina ja wczoraj wyeksmitowalam od nas Jagodę dopóki jeszcze mam czas na jej ewentualne pretensje

Link do: Słodka Malina
Link do: Handmadebypati

reklama
Poziomki tobie się nie dziwię po 6 dziewuszkach ;-)

Meg ale dwa lata to nie jest jedno po drugim, dwulatek już dużo sam potrafi zrobić. Rok różnicy to może być trudne ale też wykonalne.

Poziomki o to też myślę że lepiej od razu. Duża różnica wieku do mnie nie przemawia. Sama mam 7 lat starszego brata i nie miałam z nim żadnego kontaktu. Teraz inaczej ale za dzieciaka to inny świat był.

Ja słyszałam że dwa lata to wcześnie, bo dziecka nie można nosić w ciąży itp ale mój to tatalnie nóżkowy nic go nie noszę.

Napisane na C6903 w aplikacji Forum BabyBoom

Poziomki to prawda że dzieci się razem zabawia i można coś zrobić, ale moja Basia z tych dzieci high need wiec nie ogarnęła bym dwójki. Teraz trochę już starsza to może damy rade.
Persea my też mamy dwie skrzynie plus półki i na okrągło sprzątanie, przebieranie ******* i tez nie mogę ogarnąć. Do tego my jeszcze mieszkamy w jednym pokoju wiec masakra.
Paulina ja dziewczynom na zamknietym pisalam, ze mieszkamy w 30 metrowym pokoju w ktorym jest zrobiony pokoj i kuchnia. Takze bardzo ciezko organizacyjnie bo nie moge sobie isc spokojnie posprzatac czy ugotowac nawet jak Ania spi

Tak tak pytalam o synka. Moja Ania tez chodzi ale po schodach ja nosze do samochodu nosze, do sklepu czesto tez bo jest sprawniej i wole ja od razu wziac na rece niz sie szarpac pozniej. Ale troche mlodsza jest

Ann może tak śle te męskie spodenki i koszule, sweterki[emoji7][emoji7][emoji7][emoji7]
Pomiędzy mną i moja siostra jest 9 lat i tak samo pomiędzy moja pierwsza i druga córka. Z siostra dopiero złapałam kontakt jak obydwie byłyśmy dorosłe i wcale nie jest on jakiś wyjątkowy :(
U moich córek widac te 9 lat, pną czasem coś razem zrobią ale szału nie ma.
Ja nosze i nosiłam dzieci wg własnego uznania. Jak było mi za cieżko tłumaczyłam ze poprzyytulamy sie na siedząco bo jesteś za ciężka i już.

Persea to tym bardziej zredukuj zabawki bo przy kolejnym dziecku zabawek przybędzie i to w szybkim tempie.

Link do: Słodka Malina
Link do: Handmadebypati

reklama
Ania ma już rok? Też mam apke ;-)
Wiktor zaczął chodzić jak miał 10 mc i teraz już wszędzie na nogach zresztą ładnie od dawna sam. Ale podnosze go tylko do wanny bo za wysoko i nad ranem z łóżeczka bo nie wyjmuje szczebelkow.

Napisane na C6903 w aplikacji Forum BabyBoom

Do góry