reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Pazdziernik 2016

Powiem Wam ze moim zdaniem różnica 2 lata jest super ale oczywiście wszystko zależy od indywidualnej sytuacji. Moja koleżanka zaszła 3 mce po porodzie bo chciała mała różnice i była bardzo zadowolona.
Ja o ile w ciąży rożnie sie czuje tak po porodzie to i trojaczki ogarne[emoji12]

Persea wspieram Cie w tej walce całym sercem, ja sprzątałam 2 dni temu i 3 worki wyniosłam. Teraz czeka mnie przebieranie ubran[emoji24]

Vittuti u nas bedzie teraz 15 mcy[emoji15]

Paulina ja wczoraj wyeksmitowalam od nas Jagodę dopóki jeszcze mam czas na jej ewentualne pretensje

Link do: Słodka Malina
Link do: Handmadebypati

reklama
Poziomki tobie się nie dziwię po 6 dziewuszkach ;-)

Meg ale dwa lata to nie jest jedno po drugim, dwulatek już dużo sam potrafi zrobić. Rok różnicy to może być trudne ale też wykonalne.

Poziomki o to też myślę że lepiej od razu. Duża różnica wieku do mnie nie przemawia. Sama mam 7 lat starszego brata i nie miałam z nim żadnego kontaktu. Teraz inaczej ale za dzieciaka to inny świat był.

Ja słyszałam że dwa lata to wcześnie, bo dziecka nie można nosić w ciąży itp ale mój to tatalnie nóżkowy nic go nie noszę.

Napisane na C6903 w aplikacji Forum BabyBoom

Poziomki to prawda że dzieci się razem zabawia i można coś zrobić, ale moja Basia z tych dzieci high need wiec nie ogarnęła bym dwójki. Teraz trochę już starsza to może damy rade.
Persea my też mamy dwie skrzynie plus półki i na okrągło sprzątanie, przebieranie ******* i tez nie mogę ogarnąć. Do tego my jeszcze mieszkamy w jednym pokoju wiec masakra.
Paulina ja dziewczynom na zamknietym pisalam, ze mieszkamy w 30 metrowym pokoju w ktorym jest zrobiony pokoj i kuchnia. Takze bardzo ciezko organizacyjnie bo nie moge sobie isc spokojnie posprzatac czy ugotowac nawet jak Ania spi

Tak tak pytalam o synka. Moja Ania tez chodzi ale po schodach ja nosze do samochodu nosze, do sklepu czesto tez bo jest sprawniej i wole ja od razu wziac na rece niz sie szarpac pozniej. Ale troche mlodsza jest

Ann może tak śle te męskie spodenki i koszule, sweterki[emoji7][emoji7][emoji7][emoji7]
Pomiędzy mną i moja siostra jest 9 lat i tak samo pomiędzy moja pierwsza i druga córka. Z siostra dopiero złapałam kontakt jak obydwie byłyśmy dorosłe i wcale nie jest on jakiś wyjątkowy :(
U moich córek widac te 9 lat, pną czasem coś razem zrobią ale szału nie ma.
Ja nosze i nosiłam dzieci wg własnego uznania. Jak było mi za cieżko tłumaczyłam ze poprzyytulamy sie na siedząco bo jesteś za ciężka i już.

Persea to tym bardziej zredukuj zabawki bo przy kolejnym dziecku zabawek przybędzie i to w szybkim tempie.

Link do: Słodka Malina
Link do: Handmadebypati

reklama
Ania ma już rok? Też mam apke ;-)
Wiktor zaczął chodzić jak miał 10 mc i teraz już wszędzie na nogach zresztą ładnie od dawna sam. Ale podnosze go tylko do wanny bo za wysoko i nad ranem z łóżeczka bo nie wyjmuje szczebelkow.

Napisane na C6903 w aplikacji Forum BabyBoom

Do góry