reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Pazdziernik 2016

Dziewczyny nie nadążam za Wami, ale wrócę do tematu wypłat chorobowego. Jeśli nawet macie najniższą i do tego premie to liczą Wam średnią z ostatnich 12 miesięcy. Mi np. opłaca się nie pracować, bo dostaję więcej kasy niż jakbym chodziła do pracy. Do L4 dostaje jeszcze premie przez 3 miesiące. Także nie ubolewam, że muszę być w domu, tylko nudno!:) ile można sprzątać?

Sent from my iPhone using Forum BabyBoom mobile app
Serio nudno???
Mi czasu braknie! :)

reklama
Serio nudno???
Mi czasu braknie! :)

Kochana! Ja nie umiem nie pracować. Żyłam pracą. Miałam tak zorganizowany dzień, że miałam wszystko zrobione. A teraz czas, który spędzałam w pracy jest po prostu nudny. Nie pracuję dopiero od tygodnia, może uda mi się przestawić :)

Szczerze ja tez nie wiem po co dziecia exy.... Ale niestety moj syn jest z nim mocno zwiazany, co dziala w jedna strone bardziej... Wiec cierpliwie czekam az troche dorosnie, bo im bedzie starszy tym mniej mu bedzie imponowac to co teraz przyciaga go do tamtego domu i wierzę w to ze ktoregos dnia sam powie ze nie ma ochoty tam isc. Ja sie w to nie mieszam. Nie nastawiam dziecka, nie komentuje nic Przy nim, ale widze jak to wyglada i nie wierze ze dorastajacemu dziecku bedzie to odpowiadać. Jego wizyty u taty sluza glownie do obzerania sie slodyczami i ogladania bajek (w domu nie mamy telewizji). Gdyby nie mial tych bajek nie wiedzialby co z dzieckiem zrobic. Tak czy siak jestem mega wkurzona na goscia.

Udalo nam sie z Zo przetrwać noc, ale to byla bardzo ciezka noc... Co probowala sie napic mleka bo juz byla glodna to rzygala, a wymioty ja tak wymeczyly ze po nich padala mi na rece. Jedynie wode lyzeczka jej wmuszalam no i w sumie przez noc cala butle sie udalo. Po 1 temperatura 39 stopni i wez czlowieku zbij jak z dziecka sie leje z dwoch stron. Ale jakims cudem udalo sie czopkiem, zdazyl sie rozpuścić zanim wydalila. Generalnie strasznie biedna jest, teraz udalo mi sie jej dac buleczke z maslem i zasnela dalej. Tak slabego dziecka juz dawno nie mialam. Mam ochote temu eksowi w pysk przywalic za to...

Nitka czemu nie opłaca Ci się pracować?

Skoro mam na L4 liczoną średnią z całego roku to mam jakieś 700 zł wiecej niż postawy. Co prawda dostałam 500 zł podwyżki, ale i tak te 200 zł mam wiecej, a mniej nerwow!

zus wypłacając zasiłek chorobowy nie potrąca jakiejś składki chyba...? i dlatego więcej? Ja mam świetną atmosferę w pracy i koleżanka też jest w ciąży także mamy wspólne tematy, a w domu bym umarła z nudów wiem po sobie :-) ale mamy ten przywilej, że możemy wybrać co nam bardziej odpowiada :-)

Nitka ma więcej bo ma liczona średnia z roku. W to wchodzi podstawa +plus premie. W tym momencie może nie dostanie premii będą w pracy, a idąc na zwolnienie dostanie średnia więc będzie więcej. tak mi się wydaje.

reklama
@anieok bardzo wspolczuje. Matka sie najbardziej meczy jak dziecko choruje ;(
Nie zazdroszcze sytuacji z tym byłym. U mnie jest analogicznie z teściami. Dziecko mysli ze sa dobrzy bo karmią słodyczami i nie stawiają zadnych granic. A matka niedobra bo nie reaguje na kazde mialkniecie

Do góry