reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Pazdziernik 2016

Dziewczyny nie nadążam za Wami, ale wrócę do tematu wypłat chorobowego. Jeśli nawet macie najniższą i do tego premie to liczą Wam średnią z ostatnich 12 miesięcy. Mi np. opłaca się nie pracować, bo dostaję więcej kasy niż jakbym chodziła do pracy. Do L4 dostaje jeszcze premie przez 3 miesiące. Także nie ubolewam, że muszę być w domu, tylko nudno!:) ile można sprzątać?

Sent from my iPhone using Forum BabyBoom mobile app
Serio nudno???
Mi czasu braknie! :)

reklama
Serio nudno???
Mi czasu braknie! :)

Kochana! Ja nie umiem nie pracować. Żyłam pracą. Miałam tak zorganizowany dzień, że miałam wszystko zrobione. A teraz czas, który spędzałam w pracy jest po prostu nudny. Nie pracuję dopiero od tygodnia, może uda mi się przestawić :)

Szczerze ja tez nie wiem po co dziecia exy.... Ale niestety moj syn jest z nim mocno zwiazany, co dziala w jedna strone bardziej... Wiec cierpliwie czekam az troche dorosnie, bo im bedzie starszy tym mniej mu bedzie imponowac to co teraz przyciaga go do tamtego domu i wierzę w to ze ktoregos dnia sam powie ze nie ma ochoty tam isc. Ja sie w to nie mieszam. Nie nastawiam dziecka, nie komentuje nic Przy nim, ale widze jak to wyglada i nie wierze ze dorastajacemu dziecku bedzie to odpowiadać. Jego wizyty u taty sluza glownie do obzerania sie slodyczami i ogladania bajek (w domu nie mamy telewizji). Gdyby nie mial tych bajek nie wiedzialby co z dzieckiem zrobic. Tak czy siak jestem mega wkurzona na goscia.

Udalo nam sie z Zo przetrwać noc, ale to byla bardzo ciezka noc... Co probowala sie napic mleka bo juz byla glodna to rzygala, a wymioty ja tak wymeczyly ze po nich padala mi na rece. Jedynie wode lyzeczka jej wmuszalam no i w sumie przez noc cala butle sie udalo. Po 1 temperatura 39 stopni i wez czlowieku zbij jak z dziecka sie leje z dwoch stron. Ale jakims cudem udalo sie czopkiem, zdazyl sie rozpuścić zanim wydalila. Generalnie strasznie biedna jest, teraz udalo mi sie jej dac buleczke z maslem i zasnela dalej. Tak slabego dziecka juz dawno nie mialam. Mam ochote temu eksowi w pysk przywalic za to...

Nitka czemu nie opłaca Ci się pracować?

Skoro mam na L4 liczoną średnią z całego roku to mam jakieś 700 zł wiecej niż postawy. Co prawda dostałam 500 zł podwyżki, ale i tak te 200 zł mam wiecej, a mniej nerwow!

zus wypłacając zasiłek chorobowy nie potrąca jakiejś składki chyba...? i dlatego więcej? Ja mam świetną atmosferę w pracy i koleżanka też jest w ciąży także mamy wspólne tematy, a w domu bym umarła z nudów wiem po sobie :-) ale mamy ten przywilej, że możemy wybrać co nam bardziej odpowiada :-)

Nitka ma więcej bo ma liczona średnia z roku. W to wchodzi podstawa +plus premie. W tym momencie może nie dostanie premii będą w pracy, a idąc na zwolnienie dostanie średnia więc będzie więcej. tak mi się wydaje.

reklama
@anieok bardzo wspolczuje. Matka sie najbardziej meczy jak dziecko choruje ;(
Nie zazdroszcze sytuacji z tym byłym. U mnie jest analogicznie z teściami. Dziecko mysli ze sa dobrzy bo karmią słodyczami i nie stawiają zadnych granic. A matka niedobra bo nie reaguje na kazde mialkniecie

Do góry