reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Pazdziernik 2016

reklama
@joani podkradłaś nam słońce!!! Oddawaj :p

Ja też już coś powoli czuje alw nie wiedziałam czy to nie przelewa się w żołądku bo poprzednio dopiero czułam ok 22 tyg bo miałam łożysko na przedniej ścianie a teraz pięknie z tyłu :)

Anieok tak jestem z Sandomierza.
ja raczej jeszcze nic nie czuje, na uzg maluch wiercił sie strasznie a czuć nic nie było, ale przy pierwszej ciąży to chyba jeszcze troche musze poczekać

Cześć dziewczyny, życzę Wam dużo zdrowia i sił na zmagania z dolegliwościami. Mnie na szczęście nic nie boli, ale w nocy nie mogłam spać i teraz siedzę w pracy jak zombie :)

Od rana pada u mnie śnieg, wiosna robi chyba prima aprilis :eek: Właśnie, nabrałyście już dzisiaj kogoś? :biggrin2: Ja jeszcze nie, jakoś w pracy dziś poważnie ;)

Dobrze byłoby ustalić, czy masz wątek jest faktycznie zamknięty, zanim się tak rozpasamy na nim :D
Ja nie spie od 2 w nocy a zasnelam 0:30 takze poltorej godziny snu a mialam dzis wazny wyjazd.
Matko z córką, doczytalam 50 stron, a nie było mnie raptem 2 dni! Szalone!

Piszę, żeby się wyzalic... Byłam u endokrynologa i mam kategoryczny nakaz zdrowego odżywiania się, żeby dużo nie przytyć... Jestem dopiero w. A przełomie 11 i 12tc a już mam graniczne ciśnienie 140/80. Dostałam skierowanie do kardiologa, który ma zdecydować czy leczymy czy jeszcze czekamy. Póki co mam mierzyć ciśnienie kilka razy dziennie i w razie wu na cito jechać do szpitala... :( zalamka, w poprzedniej ciąży nadciśnienie wskoczyło mi dopiero w połowie ciąży, a teraz takie jaja... No ale startuje z o wiele wyższej wagi, 104kg przy 180cm wzrostu :(

Nie dostałam zaproszenia na zamknięty, chyba za mało się udzielam :( tylko już naprawdę człowiek nie ma kiedy, ale nic, otwarty wątek też nie jest zły :)
współczuję problemow. Duzo zdrowka. A co do zamkniętego to wiadomo, ze Aria czasem moze kogos przeoczyć. Tez ma dziewczyna dziecko i w ciazy jest, to bądźcie wyrozumiale :p
Chery haha jak bym czytalla oswoim małżeństwie:D moj maz pracoholik takze i dobrze ze noe ciagle w domu bo bysmy sie pozabijali a jak caly dzien sie nie widzimy to tylko misiie pysie;p
Moj tez pracoholik a jak skonczy prace to jeszcze cos przy samochodach grzebie, zwierzynę karmi, opal nosi. Niby ja to wszystko rozumiem ale czasem sie złoszczę ze np nie odda auta do mechanika, jak normalny czlowiek. A my mamy sporo tych samochodow. Na szczęście ja mam coraz wiecej sil to lepiej ogarniam
cześć dziewczyny jestem tu nowa termin na 5.10 .2016 :) wiecie juz co macie bo u mnie nie wiadomo :) chciałam Was zaptac o sport - ćwiczycie cos ? w domu, na zajęciach? i co nyślicie o basenie bo słyszałam różna skrajne opinie :) pozdrawim serdecznie!
W poprzedniej ciazy jeździłam na rowerze i chodzilam z kijkami po kilkanascie km dziennie. Na koniec 7 miesiaca bylam na pielgrzymce ponad 20 km a kilogramów tez juz mialam ponad 20 dodatkowych :) Teraz cwicze dźwiganie pierworodnej a w ramach rekreacji sprzatam non stop i gotuje. :)

reklama
u mnie dzisiaj paskudnie zimno pada i nic się nie chce

dziewczynki ja przepraszam bardzo ale jak czytam o tych ruchach to sama do siebie się smieje. ja rozumiem ze kazda chciaalby już czuc i wogole ale mowie wam jeszcze będziecie mowic ze to boli:] haha jak wam taka lapka albo nozka w zebro przywali to az lza w oku się zakreci. na razie to czujecie swoje narządy które się przesuwają lub jelita ale apewno nie dziecko. no tak na ludzki rozum pomyślcie. nie da się poczuc dziecka które jest w brzuchu w lozycku ktoe ma zaledwie kilka centymetrów, bo ono nie ma tyle sily aby ktoras to na razie poczula ale już niedługo!!

Do góry