@joani 100% racji z lekarzem. Miałam taką niemiłą panią na izbie przyjęć i tak boleśnie mnie badała, że w końcu powiedziałam jej czy nie da się trochę delikatniej. A ona na to, żebym nie przesadzała, bo dziecko tędy się musi zmieścić. Jak jej odpowiedziałam, że 2godziny wcześniej badała mnie moja pani doktor i nic mnie nie bolało to ta szybko zerknełam w kartę i od razu zminiła podejście.
Ryby - najbardziej lubię takie paczuszki robić w folii. Smaruję folię kroplą oliwy, rybę sole pieprzę i okładam warzywami bardzo cieniutko pokrojonymi. Pycha.
Lubię też wędzonego łososia i smażonego okonia.
Kawa - tylko w tej ciąży mam tak, że prawie nie piję (no tak 1 w tygodniu zrobię, ale zazwyczaj nie dopiję) a normianie to uwielbiam!!!!
@Nevka przytulam i mam nadzieję, że się ułoży wszystko dobrze. Faceci czasem się kamuflują z uczuciami, może nie jest tak źle jak wygląda. Trzymaj się ciepło.
Przeziębienia - moje dzieci ciągle chore. w zeszłym roku miałam chyba 58dni opieki na nie. A jeszcze czasem mąż z nimi zostawał. Ja chodzę do lekarza na osłuchanie bardzo często i często babki mi potwierdzają alergiczne objawy, ale jak jest źle i tak ich w domu zostawiam. Niestety mam bardzo wrażliwe dzieci i ciągle coś łapią. Mała ma mega alergie (pyłki poza skalę wychodzą) ale nie mogę jej ciągle w domu trzymać.
Niemniej jednak zgadzam się z wami, że dużo osób posyła dzieci na antybiotykach (znam przypadki) i bardzo chore.
@anieok gratulacje z okazji odstawienia małej. Ja też synka już w ciąży odstawiałam.
@kasiadom1 witaj. U mnie też trzecie cc
@Cherry90 no pewnie!!! urodzinowe wyjścia zawsze są fajne!!!