reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Pazdziernik 2016

Wesoła Kobietka ja zaś dużo słyszałam o dr.Włoch ponoc też dobry specjalista . O której jutro masz wizytę ??? Będę trzymać mocno kciuki !!!

Aria a gdzie teraz mieszkasz ???

reklama
Joani ja miałam 7 lekarzy "prowadzących" u których byłam w okresie ciąży, rodziłam w Szpitalu w którym tylko jeden lekarz mnie przyjmował w czasie ciazy, a przy porodzie miałam 5 lekarzy żaden wcześniej mnie nie widział, jednego profesora znałam że słyszenia i widzenia.

Tz Prowadzacy nie często jest przy porodzie swoich pacjentek.

No fajnie urwalo mi posta bo apka jakiś błąd miała. Wrr

Nevka jak my pojechaliśmy do szpitala to był trzeci dzień plamien to zarodka też już nie było. Mogłam poronic albo go nie było ale bardziej to poerwsze skoro krwawilam. W każdym razie przykre to jest zawsze.

Ruda ja też posyłam małego do przedszkola od października więc okaże się jak to będzie.

Jak Wiktor miał może dwa trzy mc byłam bardzo chora. Pamiętam ostry kaszel i katar alr nosiłam zapobiegawczo maseczkę i nie było u małego nawrt kataru. A karmiony był butla.

Cherry myśle że to fajny pomysł z tymi slodkosciami dla chłopaków :-)

Madziula aniaslu nick adminki :-)
Niestety nie mamy rodziny w wawce jedynie przyjaciół a na to zabraknie już czasu :-(

Just możesz kawę tym bardziej jeśli masz czas że robi Ci się słabo przed oczami.

Ja rybki w każdej postaci mniam

Jeny ale piszecie dzisiaj. Czytałam tak na szybki co by skończyć zanim Wiktor się obudzi. I uf dałam radę.

@joani 100% racji z lekarzem. Miałam taką niemiłą panią na izbie przyjęć i tak boleśnie mnie badała, że w końcu powiedziałam jej czy nie da się trochę delikatniej. A ona na to, żebym nie przesadzała, bo dziecko tędy się musi zmieścić. Jak jej odpowiedziałam, że 2godziny wcześniej badała mnie moja pani doktor i nic mnie nie bolało to ta szybko zerknełam w kartę i od razu zminiła podejście.

Ryby - najbardziej lubię takie paczuszki robić w folii. Smaruję folię kroplą oliwy, rybę sole pieprzę i okładam warzywami bardzo cieniutko pokrojonymi. Pycha.
Lubię też wędzonego łososia i smażonego okonia.

Kawa - tylko w tej ciąży mam tak, że prawie nie piję (no tak 1 w tygodniu zrobię, ale zazwyczaj nie dopiję) a normianie to uwielbiam!!!!

@Nevka przytulam i mam nadzieję, że się ułoży wszystko dobrze. Faceci czasem się kamuflują z uczuciami, może nie jest tak źle jak wygląda. Trzymaj się ciepło.

Przeziębienia - moje dzieci ciągle chore. w zeszłym roku miałam chyba 58dni opieki na nie. A jeszcze czasem mąż z nimi zostawał. Ja chodzę do lekarza na osłuchanie bardzo często i często babki mi potwierdzają alergiczne objawy, ale jak jest źle i tak ich w domu zostawiam. Niestety mam bardzo wrażliwe dzieci i ciągle coś łapią. Mała ma mega alergie (pyłki poza skalę wychodzą) ale nie mogę jej ciągle w domu trzymać.
Niemniej jednak zgadzam się z wami, że dużo osób posyła dzieci na antybiotykach (znam przypadki) i bardzo chore.

@anieok gratulacje z okazji odstawienia małej. Ja też synka już w ciąży odstawiałam.

@kasiadom1 witaj. U mnie też trzecie cc

@Cherry90 no pewnie!!! urodzinowe wyjścia zawsze są fajne!!!

Ann mi też często urywa posta i od tego czasu jak pisze coś więcej kopiuje tekst i w razie czego wklejam raz jeszcze ;-) Szkoda ze nie starczy Ci czasu na Warszawę :-)

chciałam wam jeszcze napisac i zapomniałam wczoraj, że te z was które maja ubezpieczenie na zycie w PZU moga sie zgłosic do programu w którym dostaje sie paczke dla maluszka. moja mama mnie zgłosila, bo u niej w pracy mam ubezpieczenie jako członek rodziny i wczoraj dostałam paczke- w niej smoczek, jakie kremiki, duzo próbek, kilkanascie kart rabatowych, ksiazeczki jakies o ciazy, próbki kapsułek do rpania itd.
wiec polecam- oczywiscie to jest za free ;-)
dziekuje za zaproszenie ;-*

Co do Lekarza i porodu. Ja chodzę prywatnie do ordtnatora w moim szpitalu, lecze sie u niego od ladnych pare lat, ale wcale nie wiem czy uda mi sie rodzic u nas, bo nasza porodowka i noworodki 3 razy w ciagu roku sa zamykane na 2-3 dni na dezynfekcjie i wlasnie ten trzeci Raz wypada poczatkiem listopada. Wiec jesli przenosze ciaze bede musiala szukac innej opcji, a szczerze nie bardzo mi sie usmiecha zwlasszcza ze podobno dzieci po tak krotkiej przerwie rodzi sie szybko i boje sie ze nie dojade do szpitala. Mlodego rodzilam jako pierworodka 3 h Zoskie niewiele ponad godzine wiec jesli bedzie szybciej nie mam szans na dojechanie do drugiej porodowki ktora jest 70km dalej.

Magda, ja mam takie ubezpieczenie. Muszę się tym zainteresować, jak mama Cię zgłaszała?

Tola, a po co Ci tylu lekarzy? Żadnemu nie wierzylas? No przy sn nie zawsze trafi się twój lekarz ale leżysz tam parę dni i dobrze jak jest swój lekasrz, który dba o Ciebie.
Ja mam CC, więc termin ustali lekarz i to na pewno on będzie ciął...

reklama
Anieok czyli u Ciebie się sprawdziła teoria, że drugi poród szybszy? U mnie od odejścia wód do urodzenia minęło 3,5 h ale od regularnych skurczy około 2 h, więc zastanawiam się jak będzie tym razem. Chyba będę rodziła u siebie w mieście bo tu 15 min do szpitala, a do Warszawy około godziny

Do góry