reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Pazdziernik 2016

reklama
Neilaaa zapytam teściowej bo to ona robi taka babkę. Ale nie wiem za ile odpisze :-)

Marlenka ja już nie mam mdłości. Przeszły mi z początkiem 12 tc

Dziewczyny napiszcie mi prosze czy wy ciagle czujecie ze cos wam sie dzieje w tym podbrzuszu bo ja juz na serio fiksuje.
Wystarczy ze troche pochodze i sie zaczynaja jakiea dziwne uczucie ciagniecia sciskania kłócia. Jutro co prawda mam wizyte u gina 2 ale nie sadze zebym czegos ciekawego sie od niego dowiedziala bo dla niego to wszystko jest normalne.

Asia, zajrzyj do tematu, który się zaczyna od słów "Domowa (naturalna) apteczka dla mamy i dzidzi..." z nowo utworzonych tematów, które się wyświetlają z zakładce "Nowe wątki". Tam ciążówki, chyba listopadowe, powrzucały domowe receptury na różne mikstury :) Dużo zdrówka!

Miętówka, powodzenia jutro na wizycie :)

Papciarkowa, mnie też czasem kilka razy dziennie coś zakłuje w podbrzuszu, czasem też ciągnie w kierunku pachwin. Może to naprawdę jest normalne :)

Mam pytanko odnośnie paznokci. Dzisiaj trochę się zdziwiłam, bo jak kosmetyczka zdjęła mi hybrydę, miałam płytki paznokci usłane białymi plamkami. :eek: Pamiętam, że kiedyś zdarzyło mi się kilka razy mieć na 2-3 paznokciach takie plamki, ale były mniejsze i mniej liczne, szybko zeszły. Próbowałam znaleźć w Internecie o braku jakich witamin to świadczy, ale uwierzcie mi, że na każdej stronie było napisane o innej albo wymienione kilka ciurkiem. Wizytę u ginekologa mam w przyszły wtorek. Myślicie, że to może poczekać tydzień? Chodzi mi tylko o to, że nie chcę, żeby czegoś brakowało w organizmie do prawidłowego rozwoju dzidzi. Miałam czekać z witaminami do drugiego trymestru, to może akurat już coś mi lekarz doradzi. Wcześniej myślałam, że urozmaicona dieta załatwi wszystko do tego 12 tygodnia. Ale bez witamin w tabletkach się pewnie nie obejdzie, bo nie pamiętam, żebym kiedyś miała tak ograniczoną dietę i jeszcze część jedzenia zwracała...

reklama
No nie wiem, ja tam staram się podchodzić do tych spraw na lajcie. Będzie co będzie. Nic wam nie da zamartwianie się. Ja wiem, że łatwo powiedzieć. Tyle tylko, że nie możecie kompletnie nic zrobić. NIC. Więc dopóki nie ma oczywistych objawów poronienia, to radzę nastawiać się optymistycznie. Oczywiście rozumiem, te z was które mają jakieś przykre doświadczenia. Nie umiem i nie chcę stawiać się w waszej sytuacji ale tym co do tej pory wszystko mają w porządku należy się ostra reprymenda :D

Do góry