reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Pazdziernik 2016

@luckychoice a to nie jest mechaniczne uszkodzenie od hybrydy?
Poza tym dziewczyny pisały tu kiedyś, że biorą już witaminy. Ja na razie tylko kwas foliowy ale gin już pozwolił na suplementację. Z tego co wiem, to prenatal ma serię na poszczególne trymestry więc może spróbuj na pierwszy, dla świętego spokoju.

reklama
Persea ja to wszystko oczywiscie wiem i naprawde staram sie myslec pozytywnie ale sa momenty kiedy mnie tak sciska ze ja sie wyprostowac nie moge.
U mnie jeszcze w tym.sęk ze u nas w rodzinie wszystkie kobietki maja problemy z donoszeniem chłopców 1 ciotce sie tylko udalo i to cala ciaze przelezala a mlody i tak sie urodzil w niespelna 7 mcu. Ja od poczatku czuje ze bedzie chlopiec i te moje obawy maja niestety potwierdzenie w objawach

@luckychoice a to nie jest mechaniczne uszkodzenie od hybrydy?
Poza tym dziewczyny pisały tu kiedyś, że biorą już witaminy. Ja na razie tylko kwas foliowy ale gin już pozwolił na suplementację. Z tego co wiem, to prenatal ma serię na poszczególne trymestry więc może spróbuj na pierwszy, dla świętego spokoju.

Mechaniczne raczej nie. Chodzę od około roku do tej samej kosmetyczki i dotychczas zawsze paznokcie po zdjęciu wyglądały tak samo. To ewidentnie te plamki. U mnie ginekolog mówiła wprost, żebym czekała z witaminami do II trymestru, na dwóch wizytach o to jeszcze dopytywałam :) Na szczęście już 12 tydzień idzie, to się trzeba będzie teraz zabrać za siebie :)

PerseaNigra dobre z tą pipką, ja miałam prawdopodobnie to samo z siusiakiem.

Neilaaa, rozumiem Cie, uśmiecham się że aż do 12 tygodnia bo chyba już od 13 można widziec ale przecież to normalne jedni wytrzymują z postanowieniem inni nie, dotyczy to różnych postanowień, ja mogę peknąc z innym, palić nie zacznę, ale hod doga na Orlenie boję się :-D w pierwszej ciąży wytrzymałem całe 9 miesiecy plus 1,5 roku karmienia hahaha w tej ciąży czuje ze się złamie, fastfoodów nie jadam w ogóle lubię bardzo ale nie jadam zwłaszcza w ciąży, pizzy nie lubię a w ciąży kiedyś zjadłam :-( raz!
asik_, podobnie, samozaparcie a postanowienie i Ty pewnie masz swoje i się tego trzymasz a ja mogłabym nie wytrzymać. :-)
Chciałam bardzo chłopca miałam spore szanse, mąż na początku chciał wiedzieć ale później spodobała mu się niespodzianka.
Ann_ i ruda1981 to bardzo nieładnie, z drugiej strony do wybaczenia, należy zrozumieć, jak lekarz dziennie 10-20 pacjentek bada, każda piszczy "Panie niech Pan jeszcze spojrzy. Ja poszturcham brzuchem, pincepolo zjem może dziecko się obróci" :-) człowiek jak widzi to się chwali, babki zestresowane badaniem zapominają powiedzieć że nie chcą wiedzieć i taki babok, Przykro. Ja chodziłam do różnych lekarzy u jednego jak się położyłam to powiedziałam; jak będzie widać co to proszę... I wciął się: to powiem. A ja krzyczę to proszę nie mówić :-) dziwił się. Inny powiedział "tego się nie da nie widziec" mój mąż zrozumiał to że to chłopiec, a ja w cale nie doszukalam się niczego.
Ruda1991 szkoda mi tej dziewczyny że szpitala co płakała :-(

Marlenka boze od czego skretu kiszek?
Podeslij pierogi :-) uwielbiam :-)

Lucky jak takie cos wychodzi to brakuje paru witamin. Tylko nie pamietam jakich :-) ale napewno nie jednej. Dawno robilas badania? Ja bym chyba wziela jakies witaminy w tabletkach

U mnie w miescie tylko cyganie. A nawet napisze brzydko moresy. Pelno ich, dra sie na cale miasto, dostaja mieszkania od miasta, dotacje, socjal bo biedni a jezdza takimi samochodami ze ja moge tylko.popatrzec. gdyby tylko byli to niech sobie beda ale kradna, bija sie a im nikt nic nie robi bo mniejszosc.

neilaaa autem dziwnie to zabrzmi ale to była panika i strach...wcale się nie ucieszyłam... przestaliśmy się starać, już się z tym pogodziliśmy...a tu nagle szok... strach był dlatego, że jednak trzy poronienia bez przyczyny powodują takie a nie inne myślenie...

neilaa nie poddawaj się, ja też za granicę póki co wybieram się pod koniec maja. Co ma być do będzie, zresztą prawda jest taka, że najwięcej wypadków jest w samochodach. Masz jakieś preferencje co do kierunku? Ja myślę na razie o Gran Canarii albo ew. o Balearach w czerwcu :)
papciarkowa mnie tez boli podbrzusze, ale najczęściej po 6 godzinie siedzenia w pracy na krześle :(

Odnośnie witamin to ja na razie nie biorę, na początek sobie kupiłam, ale ginekolog mi powiedział, że od tego mam mdłości, bo to ciało obce i organizm chce się go pozbyć....nie wiem na ile to prawda, ale jak przeszłam z powrotem na sam folik to po kilku dniach mdłości przeszły....oczywiście to może być zbieg okoliczności.

Jeszcze jutrooooo i urlop 5 dni!!!!

Lucky jak takie cos wychodzi to brakuje paru witamin. Tylko nie pamietam jakich :-) ale napewno nie jednej. Dawno robilas badania? Ja bym chyba wziela jakies witaminy w tabletkach

Badania robiłam już miesiąc temu, jutro idę znów na morfologię, siusiu, TSH i ft4, żeby na wtorek być z wynikami. Myślisz, że jak zadzwonię jutro do ginki z informacją o białych plamkach, to wyjdę na przewrażliwioną wariatkę? :D Bo w sumie nie wiem, czego mi brakuje, a witaminami wiadomo, też niedobrze przesadzić. A może mi doradzi już jakiś preparat kompleksowy...

reklama
Do góry