reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Pazdziernik 2016

reklama
Bo ja wcześniej nie miałam problemów a teraz nie wiem co się dzieje :-( muszę blonnika więcej jeść

Ja kawe jal wypije.to dziala czasem lekarz mi kazal czopki glicerolowe kupic powiem szczerze ze zdarzylo mi sie zapalic bo to zeby pojsc na toaletę ale to jak juz z.bolu brzucha nie moglam wytrzymac

Anieok ale ty masz który tc chyba jeszcze wcześnie więc mdłości mają prawo być. Ale kiedyś minął.

Och uwielbiam domowe hamburgery pychotka. Ale bułki z sezamem ciężko dostać.

Meg88 ja mam zaparcia, niestety w pierwszej też miałam i to całe 9mc. muszę uważać na czekoladę. I zrobić zapasy błonnika. Jak uważam co jem, jabłka, owoce, jogurty, błonnik do płatków.
I starać się codziennie coś zrobić (sory za taki obrazowy opis).

Taka ja tak, a na jakim wątku poziomka się udziela, też się zastanawiałam czemu się nie odzywa.

Ala, ja też nie mam ochoty gotować, bo wszystko mi śmierdzi i co to za sens rozbudzać jeszcze te mdłości przed posiłkiem. Poza tym już kilka razy w trakcie gotowania odwidziało mi się i nie chciałam jeść tego obiadu, który wymyśliłam lub co gorsza, nad którym natrudził się mąż. Mam nadzieję, że nie zbankrutujemy, ale ostatnio ratujemy się jedzeniem w sprawdzonych miejscach, wtedy mogę na gorąco decydować, co wcisnę :)

No dziewczynki jakieś tygodnie dzielą nas od rozstania się z tym problemem. A której będzie dane nie mieć mdłości już za np. 2 tygodnie, a której za dopiero za 30 tygodni, to się przekonamy :p (ale przypadki wymiotujące do samego porodu to chyba rzadkość?)

Ann, no faktycznie Ty to masz gorzej z upolowaniem klasycznych polskich pierożków :)

Boze, temat jedzenowy, az mi slina leci. Ja mam ochote na wszystko co widze. Powiem brzydko: jem jak swinia.
Meg88, mi polozna powiedziala, ze zaparcia sa normalne, poniewaz proces trawienia jest spowolniony, zeby nasz organizm mogl przyjac jak najwiecej skladnikow odzywczych.

Aria przy moim imieniu tez na niebiesko zrobila :) Ja od poczatku mysle, ze bede miala kawalera. Zobaczymy :)

Sent from my iPhone using Forum BabyBoom mobile app

reklama
Lucky ja skończyłam.wymiotować na porodówce
Bylam.z mała u lekarza i ledwo doszlam.50m.z auta do domu no tak mnie boli ten brzuch momentami ze.ciężko mi sie wyprostować i porządny krok zrobic bo każde porzadne tompniecie potęguje ból. Ja chcr już październik bo nie wyrabiam psychicznie

Do góry