reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Pazdziernik 2016

reklama
Dziewczyny, jesli moge Wam cos polecic to polecam Wam ta ksiazke. Tak jak jest napisane: humor i zdrowy rozsadek :) Pekam ze smiechu. Pozwala sie zdystansowac i odpowiada na wiele watpliwosci co jest normalne w ciazy a czym nalezy sie faktycznie przejac. Super!
bdf21b3bef309b66d32f30665bb12f5d.jpg

Sent from my iPhone using Forum BabyBoom mobile app

22 mam wizytę u położnej i z nią mam ustalić datę USG prenatalnego. Wczoraj troszkę plamiłam więc w piątek idę na scan kontrolny zobaczyć co i jak:unsure: Umieram ze strachu, ale staram się być dobrej myśli..
Detale mojej ciąży są na suwaczku, ustaw sobie i ty, wtedy łatwiej się połapać :)

Spokojnie nie denerwuj się na pewno wszystko będzie dobrze :). Ja dopiero za tydzień mogę zadzwonić żeby umówić się na wizyte bo dla nich to za wcześnie masakra.
A w ogóle nie widzę twojego suwaczka i nie mam pojęcia jak zrobic swoj

aria u mnie tak jak u Ciebie, mdłości chyba odpuszczają, jaka to ulga! :)
patka super, że wszystko dobrze :)
bellina ojjj szkoda małej, ciekawe czy jelitówka czy zatrucie ją złapało.

Witajcie Ala i Sandra! :)

Ann, Ruda, zarejestrowałam już moją kartę z Rossmanna i od następnej wizyty korzystam z rabatów :) Pobuszuję trochę na półce dla przyszłych mamć. Ostatnio chyba z kartą taniej były kosmetyki Palmers.

Nitka, miałaś rację nie zasnęłam na seansie :) Film był ciekawy, warto było walczyć ze zmęczeniem zarówno dla jego walorów jako samej produkcji, jak z uwagi na wartość historyczną. Nie pamiętam, która dziewczyna prosiła o recenzję, w każdym razie oboje z mężem możemy gorąco polecić. Bałam się wyjścia z kina z takim poczuciem beznadziejności jak po Mieście 44 (tzn. nie filmu, tylko losów tych ludzi), ale choć finał tej historii podobny, to jednak jakoś inaczej to odebrałam.

Patka, mi na paskudny posmak w ustach nic nie pomagało. Najdłużej utrzymuje się u mnie efekt większej świeżości po umyciu zębów. Próbowałam też pastylki, cukierki, ale tylko mnie wykręcało od cukru, a później było jeszcze gorzej. Musimy czekać, aż przejdzie na dobre :)
No i gratulacje udanej wizyty! :)

Taka_ja, trzymam mocno kciuki. Oby czas do piątku szybko Ci mijał, a później same dobre wieści!

Aria, masz kochanego synka! :-D

U mnie w 6t3d lekarz dała posłuchać serducha, ale na wydruku nie mam pokazanego tętna, więc nawet nie mam pojęcia. Teraz w 10t2d było 169. Pytałam z ciekawości o szkodliwość tego słuchania, gin powiedziała, że zgodnie z ostatnimi badaniami dziecko musiałoby być ponad dwie godziny podłączone do aparatury, żeby to miało wpływ, mam nadzieję, że ma rację...

Mnie dziś zdołowała kolejna opryszczka :( Ledwie zagoiła się poprzednia. Dzwoniłam do gin i znów mam brać ten groprinosin. Staram się o tym nie myśleć, ale jestem jednak trochę zesrana tą sytuacją, bo mamy w rodzinie historię osoby z 80-procentową utratą słuchu, gdzie tam w ciąży była opryszczkę za opryszczką. I oczywiście żaden lekarz sobie ręki nie dał uciąć, że wada powstała od tego, ale mój lekarz ani razu mnie dziś nie próbowała pocieszać, że luzik i na pewno nic z tego nie będzie.

No nic, ale z dobrych rzeczy, to zabrałam męża po pracy na wspaniałą chińszczyznę i o dziwo ani na chwilę mnie nie zemdliło :D Tak niewiele, a jak cieszy.

7t6d 1,82mm <3 Następna wizyta za miesiąc :( nie wiem jak wytrzymam . Aria wczoraj a wczoraj miałam starszą ciąże o 3dni niż Twoja haha ale jaja

Spokojnie nie denerwuj się na pewno wszystko będzie dobrze :). Ja dopiero za tydzień mogę zadzwonić żeby umówić się na wizyte bo dla nich to za wcześnie masakra.
A w ogóle nie widzę twojego suwaczka i nie mam pojęcia jak zrobic swoj
No niestety takie uroki służby zdrowia na wyspach.. A co to za dzidzia na awatarze ? Masz córkę ?
Wysłałam Ci priv dot. suwaczka.

Liv mam tą książkę i jak dla mnie porażka. Ta kobieta opisała swoją ciążę jakby była jakims wielorybem mającym wszystkie możliwe dolegliwości i ciążowe i nie tylko. Na dodatek kiepski ma humor. Mnie nie smieszyla. Czułam się zarzenowana czytając ta książkę. Totalnie nie trafiona jak dla mnie. Bo nie umiałam się z nią zidentyfikować.
A info raczej bardziej dotyczące zagranicznych zwyczajów. Nie koniecznie mające odniesienie w Polsce.
Ale może komuś innemu podpasuje ;-) taj jak tobie :-)

Sandra suwaczki widać tylko na komputerze. Jeśli używasz apki lub Tapatalka to tam nie da się tego ustawić. I nie widać innych.

Luckychoice ale bym zjadła podkreślam DOBRA chinszczyzne mniam

Dziewczyny strasznie przesuszyła mi się skóra na twarzy jak z tym walczyć ? Dodam że olej kokosowy mam wrażenie że jeszcze bardziej mi wysusza, brzydko to wygląda( jak rybie łuski) a ide na urodziny i musze jakos wyglądać :( help

reklama
Mnie ta książka ciezarowkowa tez sie nie podobała, za to za kompendium wiedzy uważam "w oczekiwaniu na dziecko" oraz dwie pozostałe części [emoji4]

Sent from my iPhone using Forum BabyBoom mobile app

Do góry