reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Pazdziernik 2016

Hej, współczuję problemów z cerą, ja na szczęście takowych nie mam..
Na dzień używam kremu avon natura effects nawilżający - super delikatna nuta zapachowa i faktycznie fajnie nawilża.. a na noc olej kokosowy organiczny - dziewczyny SUPER SPRAWA ! Każdej z Was polecam.. Wszystko nim można smarować: Twarz, usta, ogólnie całe ciało ! Ważne żeby był nierafinowany...

Moja kuzynka zamiast oliwką dla dzieci smaruję olejem kokosowym swojego bobaska. NAwet do wanienki dodaje oleju kokosowego i go w nim kompie :)

Mnie na samym poczatku wysypalo pryszczami na szyji i brodzie :/ teraz powoli sie goi. Za to policzki i usta wyschly jak pustynia. Do twarzy uzywam cliniqe

Sent from my iPhone using Forum BabyBoom mobile app

Mnie też wysypało , do tej pory mam na dekolcie :(

reklama
Dziewczyny , ja umieram. Rozłożyło mnie, chociaż na ''szczęście'' tylko katar. Ale wiecie jak to męczy, non stop kicham , głowa boli, mam wrażenie że mi się woda w glowie gotuje. Już mam dość. :(
I żeby było ciekawiej , wyrasta mi ósemka.. STRASZNIE RWIE!!! Ból naciąga aż do ucha, mam tak spuchniętą prawą strone buzi przy uchu że masakra

Nie wiem co mam robic :(

iśka90 - współczuję, takie dyżury wykańczają normalnie a co dopiero w ciąży.. :(

Pat_ka - jakbyś miała gorączkę to paracetamol można wziąć. Masz jakiś dyżur dentystyczny żeby Ci oglądnęli tą ósemkę?

Iska mozesz miec taki dlugi dyżur??

Wspolczuje Wam wymiotow.
Ja tez dzis w gorszej kondycji. Bolała mnie glowa a ogólnie caly dzien mi niedobrze. Jak poczulam surowa rybe to mnie tak naciagnelo. Mąż musial ja przygotowac, ja tylko zawinieta do piekarnika wlozylam.

@Lucky zalezy od.dnia.z tymi wymiotami generalnie mdli mnie mega wiekszosc dnia a wymiotuje 1x2 dziennie ale jak juz mnie zlapie to konkretnie dzis np musialam.sie cala przebierac bo tak mna rzucalo ze nie bylam w stanie zatrzymac siusiu niestety mam wysilkowe nietrzymanie moczu po 1 ciazy i przy ostrych wymiotach nie jestem w stanie tego powstrzymać ale po porodzie ide na zabieg bo juz mam dosc meczenia sie z tym pecherzem.

Ktos tu pisal o rybce mnie wlasnie na ryby ciagnie na mieso wieprzowe i warzywa patrzec nie moge. Zrobilam pstraga w piekarniku z pietruszka meggga sie.najadlam popchnelam żelkami i leze.

Ja też generalnie smaruje nogi ręce. Brzucha nie. W pierwszej ciąży smarowalam ale nie wiem czy ma to sens. Nic mi nie wyszło poza jednym rozstepem koło pępka krótko przed porodem, a teraz już go nie widać.
To chyba geny bo brzuch nie był taki mały.

Nevka no możesz twaróg :-D kobieto bo niedługo nad chlebem będziesz się zastanawiała :p

Ba usta pomadka nawilżająca z Neutrogeny super

Papciarkowa osz ty ja od rana myślę o pstragu mniam :-D

Wesoła, no nie mogę.. kobiety w ciązy nie moga dłużej niż 8h pracować, ale u mnie w pracy to raczej nie dotyczy niestety. O tyle dobrze, że nie jest to praca wymagająca wysiłku, więc daję radę póki co. Czasem ktoś przychodzi za mnie na drugą połowę dyżuru, co wprawdzie wiąże się z mniejszą wypłatą, no ale zdrowie i fasol ważniejsze :)

A ja dzisiaj na diecie bananowo - kaszkowej, apeluję o nie robienie smaków :D

reklama
Hej girls! Ja nadal na zwolnieniu, torbiel zmniejsxona o polowe wiec ma juz 5 cm. Malenstwo rosnie!!! Dzis to juz 10 tydz i 3 dzien. Ogolnie 3 tyg wyjete z zycia ze wzgldu na mdlosci, wymioty i totalny brak sil... ale juz jest lepiej:) od dwoch dni nie wymiotuje hehe. Na kawe, wedliny nie moge patrzec a reszta juz powoli wchodzi;)) Jagus u mnie byla podobna sytuacja z tym ze jeden pecherxyk byl bez zarodka a drugi rizwijal sie zle... doszlam do 12 tyg gdzie moje malenstwo umarlo w 8... nie musze pisac jaka to byla tragedia...ciaza wyczekana, planowana...to bylo w czerwcu i teraz moge Ci powiedziec ze powoli o tym zapominam i ciesze sie sloneczkiem rosnacym w moim brzuszku, ktory jest juz pokaznych rozmiarow;)))) caluje:**

Do góry