reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Pazdziernik 2016

Stronka dzwoń do gina ja tez tak mialam w pierwszej ciazy i poszlam do rodzinnego zapisala mi antybiotyk a gin mnie tak zj... na wizycie ze szok bo pewne odchyly w ciazy sa.normalne i nie byl potrzebny ten antybiotyk

reklama
Nie mam fotki, zerknął tylko pobieżnie czy wszystko ok, nic nie mierzył, ani nie nagrywał bo na USG ze wszystkimi pomiarami umówiona jestem na 15tego, to było tylko dla sprawdzenia czy nie pozamaciczna i czy wszystko ok dla mojego spokoju po wczorajszym plamieniu.

Pewnie, ze sie z Wami zgadzam, ze kazdy system, kraj etc ma swoje plusy i minusy. Nie mowie, ze ten jest w NL jest idealny. Ja jestem z nim pogodzona ;) Chcialam sie tylko podzielic z Wami jak to u mnie wyglada ;) Dodam tylko, ze faktycznie mam 4x usg ale wizyte mam co 3 tyg, a potem co 2 i co tydzien, gdzie sluchaja serduszka.

Just i Anieok super, ze wszystko ok z dzieciorkami w brzuchu :)

Sent from my iPhone using Forum BabyBoom mobile app

A mi się bardzo podoba taki system. W prawidłowo przebiegającej ciąży lekarz naprawdę jest zbędny bo położne mają dużo większą wiedzę jak łagodzić dolegliwości ciążowe, jak sobie radzić z rosnącym brzuchem z noworodkiem. No i nie wiem jak w NL ale w wielu krajach USG nie robią lekarze a technicy którzy specjalizują się tylko w tym, lekarze tylko interpretują. Co do porodu w domu, z jednej strony chciałabym z drugiej trochę bym się bała. Chociaż moje porody były dość szybkie. A podobno jak dzieci są rok po roku to kolejny idzie jeszcze szybciej więc boję się żę mogę nie zdążyć do szpitala...

@Liv_NL a jesteś w stanie coś powiedzieć o strukturze wieku rodzących u was kobiet? Wiem, że pewnie nie prowadzisz żadnych badań :D ale chodzi mi o tendencję. Czy rodzą dwudziestki czy trzydziestki. Jak to jest. Mam sporo koleżanek, które pierwsze dziecko rodziło koło 30 roku życia i powiem, że niewielu udaje się rodzić naturalnie. Wydawało mi się, że to przez wiek. Ale jest jeszcze teoria, że częste wykonywanie USG koreluje z liczbą nieudanych porodów naturalnych. Stąd moje pytania.

U nas tez wlasnie technicy robia usg. Polozne sa swietnie wyszkolone. No, a z tym porodem w domu.. Tak jak dla nas jest to troszke szokujace, to dla nich porod w szpitalu bez potrzeby jest bzdura. Co kraj to obyczaj. . Ja sie na dom nie zdecydowalam, wybralam "dom rodzenia", ktory lezy bezposrednio przy szpitalu, gdyby cos poszlo nie tak ;)

Parsea, tutaj srednia wieku jest 30+ . Powoli zaczyna sie to zmieniac i zaczynaja wczesniej. Ja mialam 22 lata jak rodzilam Kylie i bylam rzadkoscia haha

reklama
Ohh dziewczyny nowy wstręt przyszedł do mnie! Jajka :/
Kurcze słaba kawę wypiłam i brzuch juz boli :( co ja rzadko piłam... :D
przyjechała przyjaciółka z Holandii i tak się ucieszyłam :))

Do góry