reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Pazdziernik 2016

@PerseaNigra fajnie. Próbowałam ale nie mogę się przemoc by państwo chodzić do gina. Próbowałam kiedyś i zawsze załowałam.

Zmierzylam sobie temperaturę. Też mam podwyższoną. Ale generalnie nie monituje tego. Tyle że zawsze mam to mniej.

Asiaaa zgadzam się z Tobą. Tylko czasem trudno przegonic gonitwe mysli i glupich pytań.

reklama
A mnie dziś jakiś humor czarny dopadł :-( Mam mdłości mniejsze niż dotąd i już się boję :-( dlaczego muszę się takimi rzeczami przejmować :-( wolałabym wymiotować pół dnia ..wiem wiem wariactwo...co poradzę...

Tekila ja mam dokładnie tak samo. Jak przytulam WC to chce żeby to się skończyło, a jak nie mam mdłości to zaraz się martwię czy wszytko ok. Kobiet w ciąży się chyba nie zrozumie :)

Ja póki co, byłam 2 razy i jest całkiem nieźle. USG lepsze niż u lekarza do którego chodziłam prywatnie. Na dodatek jest to lekarz, który robił mi poprzednią cesarkę.
I bardzo fajnie. Ja juz do mojej lekarki chodzę od 9lat. Robiła mi cc pierwsze także (drugie to nie pamiętam kto, chyba ordynator). Lubię ją bardzo więc ciężko mi zmienić.

Dziewczyny u mnie dalej zero mdłości :p nic a nic :/ jedynie brzuch mi tak wywalilo ze ledwo co mieszczę się w koszule nocna :/
A czasami juz mnie jakieś majtki piją :p
nawet brzuch się nie da wciągnąć :D

Załączniki

• 2016-03-05 18.56.31.jpg
    2016-03-05 18.56.31.jpg
    196,2 KB · Wyświetleń: 138
Ann, 10. tydzień nam właśnie stuknal ;-)
Już coraz bliżej końca pierwszego trymestru :-D

Kurcze to ciekawe czemu w dolnośląskim nie robią tych badań. Autentycznie żadna z moich koleżanek poniżej 35 na tych nie była, dlatego w szoku jestem. :errr::errr: Wiem, że lekarze nie chętnie wypisują, bo podobno istnieje jakiś procent, że można w czasie tych badań dziecko skrzywdzić - co dokładnie nie wiem, bo nie czytałam na ten temat.

A co to znaczy dziecko ZD? Z Downem?
Te prenatalne o których dziewczyny piszą są przesiewowe nieinwazyjne.
Link do: Badania Prenatalne W Ciąży - Najważniejsze Informacje | Badaniaprenatalne.pl

Neilaaa, ja tak samo. :) Chwilami tak żałuję, że nie mogę jeść dań, które wcześniej uwielbiałam, jestem niewolnikiem tego, kiedy dorwą mnie mdłości. Ale jak przez pół dnia jest lepiej, to już się zastanawiam, czy wszystko ok. Ciekawe, czy nam przejdzie z drugim trymestrem... :)

U mnie dotarła nowa dolegliwość. Po 15 minutach od zjedzenia czegokolwiek zaczynam mieć w ustach wstrętny, kwaśny posmak. Przywodzi mi na myśl czynność przytulania kibelka. Nic tego nie pokonuje, umycie zębów, ssanie czegoś, to zaczyna się jakby w gardle. Pomocy :)

@neilaaa mnie się też nie udało do Katowic na to usg w 12tc więc się umówiłam do Rudy ;) Uparłam się że tylko do niego i koniec. Za to zapisałam się spokojnie na usg w 20tc :D Oczywiście jedno z ostatnich miejsc...

@luckychoice też to mam :( Czego bym nie zjadła ostatnio zostaje mi ten posmak, na początku pomagała woda z cytryną, teraz już niestety nie.

Wciągnęłam dzisiaj koktajl z truskawek, od razu mi lepiej ;) Zagryzłam ogórkiem kiszonym :errr: Sama nie wiem jak to się stało :D

Luckychoice, ja mialam z 2 tyg temu gorzki posmak przez caly dzien i tez nic nie dawalo rady :/ ale trwalo to tylko 1 dzien, moze u Ciebie bedzie podobnie :D

A ja dzisiaj pryszalalam z pizza i czuje, ze nic wiecej nie wcisne :D

reklama
Asiaa ja nie mam zadnych objawow :-) nie przejmuje sie tym, tylko sie ciesze. Inaczej bym zwariowala :-)

Nevka wow ale brzuch :-)

Do góry