reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Pazdziernik 2016

hej, mam chorobowe, ale nie ciążowe - takiego mi nie wystawiła, znów zus mi utnie, ale trudno. Przynajmniej w pracy nie powiem do wizyty u gina. (Rozczarowana jestem tym przesunięciem o tydzień, ale może babka się rozchorowała, to już do niej nie wydzwaniam) Tymek ma zapalenie gardła i oskrzeli, Lili ma skierowanie do szpitala na dermatologie, a ja mam porządne przeziębienie na szczęście tylko...
Nie bardzo mam jak jechać teraz z nimi do tego szpitala a mąż jak zwykle ignoruje moje telefony.

Ann_ fotografia i scrapbooking - jestem mega uzależniona.

Ruda - brawo! Piękny tiktak!

reklama
Cherry ja tez czesto zjadam swojskie wyroby a rodzice maja kurki wiec jaj ze sklepu chyba nigdy nie kupilam :-) u mnie dziis pizza ma obiad. Bylam na badaniach 176zl bo chodze prywatnie do gin. Hiv toxo glukoza tsh mocz kila i inne. Cala lista. Dzis mama mi pow. Ze mozna majaac polise pzu korzystać z tanszych badan...musze to spprawdzic. Wstawiam wam dzis mojego Leona

Załączniki

• 1456914531988.jpg
    1456914531988.jpg
    64,5 KB · Wyświetleń: 93
Dziewczyny od samego rana mam wychodne... rano byłam u endokrynologa... powiedział ze mnie nie przyjmie bez skierowania... ze musi być napisane Pilne wtedy mnie załatwi. Wiec pojechałam do przychodni poprosiłam o skierowanie... wiec jutro mam endokrynologa od 9:00 do 12:00.

Do tego chciałabym jutro zrobić badania wszystkie... I babeczka obliczyła mi koszt 366 zł :) . Resztę lekarka na skierowaniu mi napisała... :)

Do tego wyrejestrowałam samochód :D ufff :) wszystko git :)

Papciariowa ale jak mogli sie zwolnić w ciąży skoro jest zakaz zwalniania kobiet w ciąży, wyjątkiem jest likwidacja lub upadłość firmy. Co najwyżej Ci umowy nie przedłużyli ale na pewno Cie nie zwolnili.

Sent from my iPhone using Forum BabyBoom mobile app

Larka to prawo nie dotyczy stażystów z nimi to robią co chcą nawet L4 nie pomoże, teraz jestem w lepszej sytuacji bo na śmieciówce moge byc chociaz na platnym L4 bo sobie oplacalam skladki.
A co do mojego obecnego pracodawcy to byla robota na chwile tak czy siak bylo widomo ze od marca beda zwalniac tyvh niedawno przyjetych ja juz miesiac temu mialam tel z pracy ze jestem.na liscie do zwolnienia wiec mi sie fuksło zajsc w ostatniej chwili. I moze sie to komus nie podobac ale ja nie mam skrupułow oni dostaja za nasz godzine pracy 15zl nam dawali 7 do reki oni zdzierali ze mnie caly czas to teraz ja zedre z nich. Takie zycie ja mialam caly czas pod.gorke teraz juz nie mam skrupułów przed niczym taka zimna su... ze mnie i juz

Ostatnia edycja:
Papciarkowa- a macierzyńskie tez jest? w takim przypadku czy tylko l4 do końca ciazy?
ja mam umowe o prace wszystko tak jak dostaje, ale lubie swoja prace i chce pracowac.
Ale widze ze fajni pracodawcy to chyba juz gatunek wymierajacy czytajac was

Takie mam badania zrobić...
Hematokryt, hemoglobina, krw czerwone, krw białe, krew glukoza, krew kreatynina, krew białko, mocz własności fizyczne, mocz białko, mocz cukry ciała ketonowe, mocz barwniki żółciowe, mocz osad , HB9, HCV, HIV, USR, Odczyn ceembarsa (czy jakoś tak), grupa krwi, wszystkie odczyn tokxoplasmy, wszystkie odczyny chlamydi i wszystkie odczyny CHV (lub CMV - nie wyraźnie napisane ) :/
Bez tego nie założy mi karty ciazy.

Mój chyba na szczescie należy do tego gatunku wymierajacego.Ale jutro wszytsko sie potwierdzi albo wręcz przeciwnie. Kadrowym bardzo zależy na mnie jako pracowniku,zobaczymy co na to prezes

reklama
Papciarkowa- a macierzyńskie tez jest? w takim przypadku czy tylko l4 do końca ciazy?
ja mam umowe o prace wszystko tak jak dostaje, ale lubie swoja prace i chce pracowac.
Ale widze ze fajni pracodawcy to chyba juz gatunek wymierajacy czytajac was
Magda tylko L4 do końca ciąży nic wiecej sie nie nalezy. Ja i tak noe miala bym powrotu z reszta u nas np.bylo tak ze do wc tylko w przerwach ja sobie tak pecherz i jelita tam rozwalilam ze wiecej na leki wydalam ostatnio niz zarobilam

Do góry