reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Pazdziernik 2016

reklama
Niuniaczu, skoro beta spora i pecherzyk byl w odpowiednim miejscu to teraz na pewno bedzie serduszko :)
Ja mam nastepna wizyte 23.03 i wydaje sie, ze wiecznosc minie. Kusi mnie, zeby isc wczesniej na nfz, ale nie wiem czy mi zrobia usg, bo podobno przysluguja 3 w ciagu calej ciazy (?). Chodzi ktos na nfz, albo orientuje sie jak to jest z tym usg?

Wracam w sobote do pracy.. nie wiem jak ja sie przestawie na wstawanie o 6 rano, jak teraz wstaje o 12... :D ale mimo wszystko ciesze sie, bo mam dosc siedzenia w domu

Papciarkowa oby w ogóle dotarł ten listonosz;)
Ja pity rozliczyłam wczoraj ;)

W czwartek wyczekana wizyta u gina, jak już będę po to nie będzie problemu by powiedzieć w pracy - a dziś już koleżanka podpytywała, więc nie wiem, czy się domyśla czy tylko tak palnęła ;)

Aria już raz mówiliśmy, dlaczego niektórzy robią betę :-) zwyczajnie jak ktoś miał problemy czy podejrzewa, że może być nie tak to beta jest doskonałym badaniem prawidłowego rozwoju...

Dzięki Aria za usg,u Ciebie zarodeczek widać idealnie i ogolnie wszytskim za odp. Hehe no niby nie warto panikowac,ale przy wysokiej becie wlasnie czasami bywa że zarodek się nie rozwija dlatego Zrobilam tą bete. Ale nie uspokoiła mnie. Więc wytrwale musze czekac do kolejnejwizyty.Tez nie slyszlam o ogrrniczeniach w usg,ale często się słyszy że lekarze robią ok3.Pewnie jak wszytsko jest ok,to nie maja podstaw robicwiecej.ograniczenia w nfz itp.

Laski zrobiłam TSH dzisiaj. Wyszło 2,693 ulU/ml norma kurcze do 2,5 dla kobiet w ciąży w I trymestrze. Przed 3 miesiące przed ciążą zrobiłam kontrolnie TSH wyszło lekko ponad normę. Gin i endo stwierdzili ,że niby nie trzeba było by się martwić gdyby nie planowanie ciąży. Miesiąc przed ciążą TSH 1,7.
Niestety mój ginekolog nie odbiera już rano będę na pewno dzwonić do niego. Ale oczywiście już się martwię.

@Niuniaczu ja też miałam USG między 5-6 tyg i zarodka też nie widzieliśmy jeszcze. Tylko pęcherzyk i pęcherzyk żółtkowy także na spokojnie :) Chodź ja sama się denerwuje :p

reklama
No właśnie a ja nawet zoltkowego nie widzialam Hehe ciesze się że nie ja jedna jestem taką panikarą aj aj już chyba taki typ człowieka że wiecznie się martwie zbednie na zapas,ale to jest silniejszeee

Do góry