reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Pazdziernik 2016

Dziewczyny a po co wy tak często betę powtarzacie? Ja zrobiłam nie wierząc testowi chcąc potwierdzić czy jestem czy nie ... rozumiem te z Was które miały przejścia z ciążami. Ale jak jest ok to jak dla mnie wyrzucanie kasy w błoto. Wolałabym każde 30 zł odkładać do soja i mieć na parę ciuszków :-)

A jaki miałaś 1 wynik i kiedy?

reklama
Nie miałam nigdy bety robionej.A zrobiłam bo martwie się, miałam już dwa usg i nie widzialam zarodka i bicia serducha..obawiam się że może zarodek się nie rozwinie

Przy tak wysokiej becie spokojnie powinno być już widać pęcherzyk i zarodek ... wynika 6-7 tydzień ciąży. Wiec prawidłowo. Kiedy maaż wizytę i gin?

Nie martw się wszystko będzie dobrze. Ja tez jeszcze serducho nir słyszałam i spokojnie czekam do 15.03 na wizytę. Jak się martwisz ze nie było pęcherzyka to przyspiesza wizytę u gin przy tej becie na bank zobaczysz;-)

Miałam w pt ale moim zdaniem slaby aparat i usg określiło5 tydz i 4d ciazy pecherzyk byl widoczny,zarodka doszukiwalam sie.lekarz powiedział że tu jakAs kropka moze to byc zarodek.W srode za tydzień 10tego mam wizyte u innego gin

Na którejs stronie wkleilam zdjęcie z 5t4d i tez pecherzyk z kropeczka to normalne. Pęcherzyk 9 mm był. A u cb ile? To wczesna ciąża wiec nie masz się czym martwić

Dzięki Aria za słowa pocieszenia. U mnie to jest troche dziwne bo pierwsze usg mialam 17.02 niby 5 tc pęcherzyk max 7mm,a po ponad tygodniu czyli w pt bylan n nfz i wyszedl znow 5tc i 4dzien,natomiast pecherzyk 14mm i kropeczka.. Ale slabej jakosci jest te drugie usg.I stad te moje paniki,bo tyg sie nie zgadzaja itp..

Juz po wizycie ... wszystko ok. Ale profilaktycznie dostałam duphaston. Jest pęcherzyk z cialkiem żółtym. Ciąża wczesna 5 tydz. Czyli tak jak liczyłam .. następna wizyta pomiędzy 10-15 marca . Powinno już być serduszko.
Od razu się pytała czy mi potrzebne zaświadczenie o ciąży i zwolnienie.

Nie ma żadnego krwiaka wiec jest ok.
Dokładny termin ustalimy na następnej wizycie . Wstępny taki jak sama wyliczylam.

Porównaj sobie i się nie martw.
A na stronie parenting która któraś z dziewczyn podała masz podana wielkość pęcherzyka do tygodni i dni ciąży ;-)

Załączniki

• 20160224_171110.jpg
    20160224_171110.jpg
    889,7 KB · Wyświetleń: 90
U mnie wlasnie sie gotuje barszczyk ukraiński na jutro i za godzinke jade na kawuche do kuzynki.
O 14 widzilam listonosza 5 domow dalej i jeszcze do mnie nie dojechal a czekam za pitem jak za zbawieniem chyba go w dupe dzisiaj kopne jak juz sie dowlecze.
Wogole to cos mnie mdli tylko zastanawiam sie czy to po przeżarciu obiadem czy od ciąży

reklama
Cześć dziewczyny. Witałam się już w wątku zapoznawczym. Teraz może czasem wtrącę się do waszej dyskusji :) Widzę, że piszecie o becie. Jestem w drugiej ciąży i nigdy tego nie sprawdzałam. Ale wiadomo jak kogoś coś niepokoi to lepiej sprawdzić.

Do góry