reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Pazdziernik 2016

Dziewczyny a po co wy tak często betę powtarzacie? Ja zrobiłam nie wierząc testowi chcąc potwierdzić czy jestem czy nie ... rozumiem te z Was które miały przejścia z ciążami. Ale jak jest ok to jak dla mnie wyrzucanie kasy w błoto. Wolałabym każde 30 zł odkładać do soja i mieć na parę ciuszków :-)

A jaki miałaś 1 wynik i kiedy?

reklama
Nie miałam nigdy bety robionej.A zrobiłam bo martwie się, miałam już dwa usg i nie widzialam zarodka i bicia serducha..obawiam się że może zarodek się nie rozwinie

Przy tak wysokiej becie spokojnie powinno być już widać pęcherzyk i zarodek ... wynika 6-7 tydzień ciąży. Wiec prawidłowo. Kiedy maaż wizytę i gin?

Nie martw się wszystko będzie dobrze. Ja tez jeszcze serducho nir słyszałam i spokojnie czekam do 15.03 na wizytę. Jak się martwisz ze nie było pęcherzyka to przyspiesza wizytę u gin przy tej becie na bank zobaczysz;-)

Miałam w pt ale moim zdaniem slaby aparat i usg określiło5 tydz i 4d ciazy pecherzyk byl widoczny,zarodka doszukiwalam sie.lekarz powiedział że tu jakAs kropka moze to byc zarodek.W srode za tydzień 10tego mam wizyte u innego gin

Na którejs stronie wkleilam zdjęcie z 5t4d i tez pecherzyk z kropeczka to normalne. Pęcherzyk 9 mm był. A u cb ile? To wczesna ciąża wiec nie masz się czym martwić

Dzięki Aria za słowa pocieszenia. U mnie to jest troche dziwne bo pierwsze usg mialam 17.02 niby 5 tc pęcherzyk max 7mm,a po ponad tygodniu czyli w pt bylan n nfz i wyszedl znow 5tc i 4dzien,natomiast pecherzyk 14mm i kropeczka.. Ale slabej jakosci jest te drugie usg.I stad te moje paniki,bo tyg sie nie zgadzaja itp..

Juz po wizycie ... wszystko ok. Ale profilaktycznie dostałam duphaston. Jest pęcherzyk z cialkiem żółtym. Ciąża wczesna 5 tydz. Czyli tak jak liczyłam .. następna wizyta pomiędzy 10-15 marca . Powinno już być serduszko.
Od razu się pytała czy mi potrzebne zaświadczenie o ciąży i zwolnienie.

Nie ma żadnego krwiaka wiec jest ok.
Dokładny termin ustalimy na następnej wizycie . Wstępny taki jak sama wyliczylam.

Porównaj sobie i się nie martw.
A na stronie parenting która któraś z dziewczyn podała masz podana wielkość pęcherzyka do tygodni i dni ciąży ;-)

Załączniki

• 20160224_171110.jpg
    20160224_171110.jpg
    889,7 KB · Wyświetleń: 86
U mnie wlasnie sie gotuje barszczyk ukraiński na jutro i za godzinke jade na kawuche do kuzynki.
O 14 widzilam listonosza 5 domow dalej i jeszcze do mnie nie dojechal a czekam za pitem jak za zbawieniem chyba go w dupe dzisiaj kopne jak juz sie dowlecze.
Wogole to cos mnie mdli tylko zastanawiam sie czy to po przeżarciu obiadem czy od ciąży

reklama
Cześć dziewczyny. Witałam się już w wątku zapoznawczym. Teraz może czasem wtrącę się do waszej dyskusji :) Widzę, że piszecie o becie. Jestem w drugiej ciąży i nigdy tego nie sprawdzałam. Ale wiadomo jak kogoś coś niepokoi to lepiej sprawdzić.

Do góry