reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Pazdziernik 2016

Bellina i u nas będą brzuszki. Patrząc na mój to już niedługo będzie co wstawiać hehe. W tej ciąży wyskoczył mi dużo szybciej. Jak leżę już daleko mu do płaskiego. Wciągnąć się nie da. Pępek zaczyna wychodzić więc dużo już zmian widzę.

Tekila a kiedy masz usg?

Marlenkaxxx jak u ciebie?

Poziomki jesteś wywolywana :-)

reklama
Chyba pojadę w środę, myślałam o poniedziałku ale liczę, że jeżeli moje dziecko jest tam gdzie być powinno to w środę będzie już je widać...o ile jest..

Zwariowanamama, nie byłam w podobnej sytuacji, ale życzę Ci dużo powodzenia z mamą. :) Myślę, że się ucieszy. I ogólnie głowa do góry. Może łatwo mi pisać, bo ja to już stara przy Tobie jestem, ale pewnie sobie świetnie poradzisz i mama będzie to widziała.

A tak serio to dzisiaj w nocy snilo mi sie ze poszlam do tego gina zrobil usg i na zdjeciu bylo widac mojego malutkiego TZta hahaha

Princeseczka, to chociaż miałaś śmieszny ten sen. :) Ja miałam już kilka bardzo realnie wyglądających koszmarów w związku z rozwijającą się w moich brzuchu fasoleczką. Ale nie opowiadam, bo takie obrazy to trzeba po prostu jak najszybciej zapomnieć i trzymać się tego, że wszystko będzie dobrze. :)

Dziewczyny, które mają mężów wędkarzy, musiałam czytać Wasze posty tak w kratkę. ;) Ubolewam nad tym, że teraz na sam zapach ryby robię się zielona.

Iśka, to świetnie, że Twoja siostra ma w sobie tyle optymizmu i tak dojrzale podchodzi do życia. Samo nastawienie w walce z chorobą jest bardzo ważne. Dzielna dziewczyna :)

Lenaka, zaintrygowałaś mnie tą jogurtownicą :) Ja zwykle blenduję owoce z jogurtem naturalnym, ale zaczęłam już czytać w necie, że w tym przypadku tworzy się wszystko samemu od etapu mleka, samemu dodaje się kultury bakterii i sam jogurt jest taki super hiper.

Ann, a propo brzuszków, zastanawiam się, czy mi też szybko brzucholek nie wyjdzie. Nie wiem, ile ważę, bo nie wchodzę na wagę już od dłuższego czasu, ale noszę rozmiar S/XS, a wzrostu mam 170 cm. Niby w pierwszej ciąży później widać brzuszek, ale mam wrażenie, że mój już nie jest płaski i wystaje, jest jakby opuchnięty :D W spodniach ciasno. ;)

Hej,

tyle czytania/pisania, że nie wiem od czego zacząć.

Beti - bardzo mi przykro :(
PatiMyszka - dobrze, że wszystko jest ok, poleżysz trochę i będzie git

Waga: hmm od czego by tu zacząć? Ja raczej należę do tych większych. Na szczęście mąż też nie jest kruszynka wiec mi nie dokucza.

Jogurtownica: ja robię sama jogurt naturalny - na początku kupiłam 1 naturalny w sklepie ( Bakomy bo on nie ma mleka w proszku) i zwykłe mleko UHT zagotowuję, obniżam temperaturę do 37st i dodaję na 0,5L 2-3 łyżki jogurtu, zamykam w szczelnym naczyniu i odstawiam na min 12 godz na kaloryfer lub w poduszkę termiczną żeby miało ciepło. Jak robię regularnie to zaczyn mam z własnego jogurtu a smakuje wybornie. jeśli mam smak na owocowy to dodaje zmiksowane truskawki, banana cokolwiek co mam "pod ręką"

ech reszty już nie pamiętam co chciałam napisać
sciskam

Papciarkowa witaj

Basia witaj. Dlugie starania ale final bedzie szczesliwy:-)

Nevka ja chcialam frytki, zjadlam jednego I juz niechce a tyle sie naobieralam ziemniakow :-)

Ja chodze na.nfz I jak czytam wasze historie to sie z tego ciesze :-)

Witajcie Papciarkowa i Basia. Gratulacje! :)

Tyle mam się już z nami pożegnało, strasznie to smutne. Mam nadzieję, że już więcej nikt się żegnał nie będzie.

Też dzisiaj naszła mnie taka refleksja, przykro. Pozostaje nam czekać na wiadomość, którego miesiąca będą niedługo wyczekiwać jako przyszłe mamy. :)

Marta, może zacznę od Twojego sposobu na jogurt. :tak:

@luckychoice jesli nie masz termometru to temperatura mleka jest najlepsza jak wsadzisz palec i nie będziesz nic czuć ani ciepło ani zimno - zawsze wychodzi, tylko czasem trzeba nieco cierpliwości i postoi np 16 godz a im dłużej tym bardziej będzie kwaśny, wiec sprawdzaj jaki lubisz :)

Witam nowe kobietki;)
Mój mąż pojechał na zakupy nie wspomnę ile czasu temu.....i jak go wzięło tak fo nadal nie ma. Ale jak ja jadę na zakupy to co pół godziny mam telefon co ja tak długo robię.....no więc ekhmmm mówią że to baby mają problem ze sklepami

Czesc kobietki i witam nowe mamusie. Beti tak bardzo mi przykro.ja od tyg okropnie sie czuje ,wymiotuje bez konca .mozna powiedziec ze z kibeljiem sie nie roztaje.wszystkie zapachy mi przeszkadzaja.oby szybko sie to skonczylo .dziewczyny moze macie jakis sposob na mdlosci .po za tym wszystko dobrze.wizyte mam 10.03bedzie to juz 10tydz nie moge sie doczekac .

reklama
Ja mam ginekologa za darmo, bo korzystam z LUXMedu, ale i tak będę chodzić do zaufanego prywatnego, który prowadził moją pierwsza ciążę. Wiem, że jest mega dobry, wiem jak zachowuje się w kryzysowych sytuacjach, a w lux medach albo na nfz robią na odwal się. Oczywiście nie chcę uogólniać - ale tych co ja znam.
MartaDiabłaWarta dziękuję za przepis, w domu uwielbiamy jogurt naturalny, w sobotę będę próbować Twojego przepisu :)

Powiedziałam swojej córce o ciąży, nie wytrzymałam jak znowu zaczęła mnie cisnąć "mamo, ale czy Ty się całujesz z tatą? czemu nie jesteś w ciąży? czy robiłaś test, błagam powiedz mi".
I Powiedziałam.
Usłyszałam "Mamo nawet nie wiesz ile to dla mnie znaczy, dziękuję" i sie popłakała. Mnie też się łezka zakręciła.
Obiecała mi, że to 7 marca jak pojedziemy na usg nic nie wygada, ale to sie okaże, ech.
A na dobranoc dostałam buziaka w brzuch :)

Do góry