reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Pazdziernik 2016

@Taka_ja boj się Boga. okna myjesz w ciazy i firanki wieszasz???
ja bym pogonila meza do tego. nie w tym stanie. a jak ci się wiezadla macicy naciągną? odpusc proszę, niech się plec przeciwna wykaże.

Niee ! Firanek nie wieszam, mężowi zostawiłam tę powinność - ja je tylko uprasowałam. W przeciwnym wypadku musiałabym zainwestować w nowe, gdyby to on miał je prasować :p :wink:
No, ale faktycznie.. nie będę kusić losu i resztę okien umyję małż :yes:

Poza tym strasznieeeee bolą mnie piersi ! Nie mogę ich dotknąć normalnie..

Aha...no i mam powtórkę z rozrywki - tak jak w poprzedniej ciąży mam wstręt do pasty do zębów !! Dziś o mało co nie miałabym pierwszego zbliżenia z panem kibelkiem :errr:
Nawet nie wiecie jakie to uciążliwe.. Nie było na rynku pasty do zębów, której bym nie przetestowała - do dziś nie użyję "Sensodyne":szok: Nawet dziecięcymi próbowałam..wrrr

poziomki co u Ciebie? Nie zaglądasz ostatnio...wszystko ok?

reklama
Ja tylko tak na chwilę :) Wczoraj za duphaston 10 mg 20 tabletek płaciłam 36 zł.

I ja właśnie w tej sprawie. Rano wzięłam dupka, a jakieś 20 minut po tym zwracałam. Powinnam jeszcze raz przyjąć tę dawkę? Ciężko mi określić, czy tabletka się wchłonęła. :eek:

Ja u siebie zapłaciłam 40 zł za 20 tabl. Szok.... a mam jeszcze 2 do wykupienia przed następna wizyta u gin.

Co do wymiotów to nie wiem ... może na ulotce jest coś na ten temat?

Taka_ja mam to samo z pastą do zębów. Myje ząbki i od razu odruchy wymiotne. Przerażające to jest. W dodatku piersi rosną mi jak na drożdżach i są takie ciężkie że staje się to uciążliwe. :(.

Dzisiaj idę powiedzieć o nowinie mamie, strasznie się stresuję, chociaż wszyscy moi bliscy znajomi mówią , że nie ma czego. Mieszkam z moim chłopakiem od pół roku ponad już, nie ciągnę kasy od mamy, może nie zarabiamy jakiś kokosów, ale mamy na tyle ''fajną'' pracę , że jak się więcej popracuje to i kasy więcej. Tylko że na razie pracowaliśmy na czarno, dzisiaj idziemy gadać o umowę. Z moją mamą mam mega dobry kontakt, odkąd pare lat temu mama wyrzuciła ojca-dręczyciela z domu to jesteśmy przyjaciółkami wręcz. Ona mieszka sama ze starszą babcią , mimo tego tak się boję jej reakcji. Boję się, że mnie potępi , że będzie mi strasznie przykro. I nie wiem sama jak jej to powiedzieć. Czy coś w stylu ''będziesz babcią, mamusiu'' czy może coś innego. Przechodziłyście przez to , dziewczyny?.

Zwariowana nic sie nie martw :) ja miałam 18 lat jak urodziłam moją pierwsza córcię,pokazałam mamie test ciążowy a mama do mnie: a co to za kawałek plastiku?
Mówię :mamo to jest test ciążowy,a ona na to: córcia to leć po flaszkę trzeba wnuczka opić :D było spoko,strach ma tylko wielkie oczy nic się nie bój :)

Zwariowana ja miałam 23 lata studiowałam, rodzice mnie utrzymywali i zaszłam w ciążę. Tak się złożyło ze moja bratowa tez akurat była w ciąży i oni pierwsi się pochwaili przez telefon, a ja powiedziałam mamie ze my chcieliśmy osobiście. Była w szoku ale zapytała tylko co dalej planujemy.

Dziewczyny czy któraś z Was paliła przed ciążą?? Co prawda rzuciłam, ale tak mnie ciągnie do palenia... Macie sposoby jak sobie z tym radzić? Próbowałam lizaki, ale znajoma lekarka powiedziała, że absolutnie nie powinnam jeść lizaków! Hormony plus przymusowe rzucenie palenia to mieszkanka wybuchowa!!!

Sent from my iPhone using Forum BabyBoom mobile app

reklama
Nitka32 lekarz ostatnio Mi mówił ze nie wolno rzucić natychmiast żeby ograniczyć do mniejszej ilości. Może skonsultuj się z lekarzem :)

Do góry