reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Pazdziernik 2016

reklama
Sojnabig bardzo mi przykro :( ściskam Cię mocno :*

Hej tekila :)u mnie w czasie miesiaczki ten ból piersi był okropny... a teraz są lekko tkliwe :).
Dziewczyny byłam w kościele i myślałam że już nie wytrzymam do końca... tak mnie mdliło... ale już lepiej :)
Narobilyscie mi smaka na śledzie :(

Sojnabig trzynaj sie jeszcze będzie dobrze
Tekila witaj, a mnie raz piersi bolą raz są tylko tkliwe a raz prawie nic nie czuje. Tak samo mdłości nie codziennie są tak samo silne :-)

Witam w niedzielne południe :)

Sonjabig przykro mi bardzo, musisz mieć nadzieję, ale warto zrobić dokładniejsze badania.

Tekila a Ty miałaś zlecone jakieś badania, dlaczego tak się dzieje? Moja bratowa np. starając się o rodzeństwo dla pierwszego dziecka straciła dwie ciąże, jedną w 7tc a druga przestała się rozwijać w 8tc (o czym dowiedziała się w 11tc) bo jak się okazało miała jakieś przeciwciała i problemy z krzepliwością krwi. Po znalezieniu przyczyny po prostu brała odpowiednie leki i doniosła do końca szczęśliwie ciążę.
Czasem przyczyną może być po prostu niski progesteron, a czasem niestety przyczyna leży gdzie indziej.

Co do bólu piersi to różnie, czasem wydają mi się obrzmiałe i ciężkie, najczęściej po spaniu albo wieczorem po całym dniu, a czasem nie czuję w ogóle bólu. Teraz akurat nie odczuwam nic. Za to mam nudności, z jednej strony co chwilę coś bym jadła, a z drugiej nie wiem co, a jak nie zjem czegoś to mi niedobrze.

Dziewczyny a czy dokładny tydzień i dzień z suwaczka zgadza Wam się z tym, jakbyście liczyły "na piechotę" same? Bo licząc 1 dzień ostatniej miesiączki jako 1 dzień ciąży i po kolei tygodnie to jak tworzę suwak wychodzi mi o dzień mniej niż jak liczę sama. Chyba, że nie liczy bieżącego dnia. Już nie wiem czy nie umiem liczyć...

Dziewczyny a czy dokładny tydzień i dzień z suwaczka zgadza Wam się z tym, jakbyście liczyły "na piechotę" same? Bo licząc 1 dzień ostatniej miesiączki jako 1 dzień ciąży i po kolei tygodnie to jak tworzę suwak wychodzi mi o dzień mniej niż jak liczę sama. Chyba, że nie liczy bieżącego dnia. Już nie wiem czy nie umiem liczyć...

Mi liczy całkiem na opak ;) może to wina tego, iż nie wpisuje się długości cyklu? Bo to zasadnicza różnica czy ktoś ma cykle 26 dniowe czy 34....
jak sobie liczę na kalkulatorze porodu w necie to wychodzi mi 6 tydzień,a suwaku 3 dni mniej.
Jak będę miała już przez ginekologa ustalony termin to sobie tak wyreguluje, że będzie grać :)

tekila ja mam biust większy lekko o rozmiar, teraz już mniej boli, ale czasami czuję takie pieczenie w kanalikach, ale to dosłownie kilka razy dziennie.

Dziękuje Wam za odpowiedzi:) dobrze, że macie podobnie jak ja- przynajmniej nie będę się tym nakręcała..
Wesoła Kobietka- miałam robioną serie badań w ciągu tych 10 lat i niestety niczego nie znaleziono- tym problem..

Larka chodzi mi właśnie o te suwaki z babyboom. Chyba po prostu wpiszę dzień miesiączki o 1 dzień wstecz, żeby pasowało. Suwaki na termin porodu nie wpisuję bo różne kalkulatory różne terminy mi pokazują.

Mi też tak wychodzi o dzień za mało jakbym liczyła pierwsxy dzi3ń miesiączki jako 1 ale lekarz tak samo mi wyliczył jak na suwaczku więc tego sie trxymam :-)

reklama
Cześć dziewczyny

Wracam po krótkiej przerwie
Przypomnę się nowym mamusiom
Agnieszka, 31lat, mama 6 letniego łobuza i mam termin na 3 października
☺☺ jutro zaczyna się 9 tydzien)

Powiem wam że tą ciążę przechodzę całkiem inaczej jak pierwszą. Tragedia.
Niby nie wymiotuje (sporadycznie) ale nudności cały dzień mnie trzymają...
A dzisiaj miałam dziwne bóle w podbrzuszu, takie mocne, krótkie ukłócie.. Przy tym jak szybciej chciałam wstać, a drugi raz kiedy chciałam się obrócić w łóżku... Oby nic złego

Do góry