reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Pazdziernik 2016

reklama
Sojnabig bardzo mi przykro :( ściskam Cię mocno :*

Hej tekila :)u mnie w czasie miesiaczki ten ból piersi był okropny... a teraz są lekko tkliwe :).
Dziewczyny byłam w kościele i myślałam że już nie wytrzymam do końca... tak mnie mdliło... ale już lepiej :)
Narobilyscie mi smaka na śledzie :(

Sojnabig trzynaj sie jeszcze będzie dobrze
Tekila witaj, a mnie raz piersi bolą raz są tylko tkliwe a raz prawie nic nie czuje. Tak samo mdłości nie codziennie są tak samo silne :-)

Witam w niedzielne południe :)

Sonjabig przykro mi bardzo, musisz mieć nadzieję, ale warto zrobić dokładniejsze badania.

Tekila a Ty miałaś zlecone jakieś badania, dlaczego tak się dzieje? Moja bratowa np. starając się o rodzeństwo dla pierwszego dziecka straciła dwie ciąże, jedną w 7tc a druga przestała się rozwijać w 8tc (o czym dowiedziała się w 11tc) bo jak się okazało miała jakieś przeciwciała i problemy z krzepliwością krwi. Po znalezieniu przyczyny po prostu brała odpowiednie leki i doniosła do końca szczęśliwie ciążę.
Czasem przyczyną może być po prostu niski progesteron, a czasem niestety przyczyna leży gdzie indziej.

Co do bólu piersi to różnie, czasem wydają mi się obrzmiałe i ciężkie, najczęściej po spaniu albo wieczorem po całym dniu, a czasem nie czuję w ogóle bólu. Teraz akurat nie odczuwam nic. Za to mam nudności, z jednej strony co chwilę coś bym jadła, a z drugiej nie wiem co, a jak nie zjem czegoś to mi niedobrze.

Dziewczyny a czy dokładny tydzień i dzień z suwaczka zgadza Wam się z tym, jakbyście liczyły "na piechotę" same? Bo licząc 1 dzień ostatniej miesiączki jako 1 dzień ciąży i po kolei tygodnie to jak tworzę suwak wychodzi mi o dzień mniej niż jak liczę sama. Chyba, że nie liczy bieżącego dnia. Już nie wiem czy nie umiem liczyć...

Dziewczyny a czy dokładny tydzień i dzień z suwaczka zgadza Wam się z tym, jakbyście liczyły "na piechotę" same? Bo licząc 1 dzień ostatniej miesiączki jako 1 dzień ciąży i po kolei tygodnie to jak tworzę suwak wychodzi mi o dzień mniej niż jak liczę sama. Chyba, że nie liczy bieżącego dnia. Już nie wiem czy nie umiem liczyć...

Mi liczy całkiem na opak ;) może to wina tego, iż nie wpisuje się długości cyklu? Bo to zasadnicza różnica czy ktoś ma cykle 26 dniowe czy 34....
jak sobie liczę na kalkulatorze porodu w necie to wychodzi mi 6 tydzień,a suwaku 3 dni mniej.
Jak będę miała już przez ginekologa ustalony termin to sobie tak wyreguluje, że będzie grać :)

tekila ja mam biust większy lekko o rozmiar, teraz już mniej boli, ale czasami czuję takie pieczenie w kanalikach, ale to dosłownie kilka razy dziennie.

Dziękuje Wam za odpowiedzi:) dobrze, że macie podobnie jak ja- przynajmniej nie będę się tym nakręcała..
Wesoła Kobietka- miałam robioną serie badań w ciągu tych 10 lat i niestety niczego nie znaleziono- tym problem..

Larka chodzi mi właśnie o te suwaki z babyboom. Chyba po prostu wpiszę dzień miesiączki o 1 dzień wstecz, żeby pasowało. Suwaki na termin porodu nie wpisuję bo różne kalkulatory różne terminy mi pokazują.

Mi też tak wychodzi o dzień za mało jakbym liczyła pierwsxy dzi3ń miesiączki jako 1 ale lekarz tak samo mi wyliczył jak na suwaczku więc tego sie trxymam :-)

reklama
Cześć dziewczyny

Wracam po krótkiej przerwie
Przypomnę się nowym mamusiom
Agnieszka, 31lat, mama 6 letniego łobuza i mam termin na 3 października
☺☺ jutro zaczyna się 9 tydzien)

Powiem wam że tą ciążę przechodzę całkiem inaczej jak pierwszą. Tragedia.
Niby nie wymiotuje (sporadycznie) ale nudności cały dzień mnie trzymają...
A dzisiaj miałam dziwne bóle w podbrzuszu, takie mocne, krótkie ukłócie.. Przy tym jak szybciej chciałam wstać, a drugi raz kiedy chciałam się obrócić w łóżku... Oby nic złego

Do góry