reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Pazdziernik 2016

reklama
liczyłam na tabele produktów które można wprowadzać do diety malucha więcej porad wskazówek a otrzymałam suchy wstęp który można znaleźć w internecie i przepisy na dania oraz wg nieaktualny schemat żywienia bo z 2007 roku przyklad dania po 4 mc -owocowa zebra
2 miarki mm
60ml wody
10 lyzek kliku ryzowego
60 deseru ze sloiczka
to ma być zdrowy przepis mm plus owoc ze słoika a na obrazku pokazane jagody w dodatku mam kupic gotowy kliek zawierajacy sol no prosze was bardzo a gdzie przepis jak zrobić kilek ryżowy czy kukurydziany aby nie dawać dziecku chemi i poco deserek ze słoika jak można samemu przetrzeć owoc

deser po 4 mc.jpg

zupka po 4 mc ma w skaldzie pietruszkę brokuł ziemniaki a gdzie zasada ze podajemy dziecku po jednym produkcie aby sprawdzic czy bedzie mu smakowalo a tu zupka 4 skladnikowa SZOK w dodatku z olejem rzepakowym który wg mojej wiedzy mozna podac po 5 mc

zupka dla 4mc.jpg

nie szukałam książki kucharskiej a książki która pozwoli mi samodzielnie skomponować jedzenie dla dziecka z niewielka pomocą w formie porad

Załączniki

• zupka dla 4mc.jpg
    zupka dla 4mc.jpg
    177,8 KB · Wyświetleń: 101
  • deser po 4 mc.jpg
    deser po 4 mc.jpg
    194,1 KB · Wyświetleń: 95
Macie może fajna książke do polecenia na temat rozszerzania diety? Też właśnie czailam się na tą o której pisała Patrish ale skoro słaba to rezygnuje...

Napisane na XT1072 w aplikacji Forum BabyBoom

Ja jak pomyśle o tym przygotowywaniu, karmieniu a pozniej praniu wszystkiego to ciesze sie ze sa nowe wytyczne i moge jeszcze poczekać z ciapkami:)

Ja mam książkę Dr Pixie i sama sie zdziwiłam ile rzeczy mozna im podac. Z cora pamietam podawałam małej marchew, ziemniaka, jabłko a w tej książce cała lista np słodkie ziemniaki, dynia, cukinia, pasternak,czerwona papryka, duzo rożnych owoców i kaszka z nasion quinoa.

Patrish ja tam uważam,ze do słoików wkładają "sprawdzone" jedzenie bo w warzywa i owoce z supermarketów średnio wierze:( ale małemu napewno tez bede gotować zeby sie nie przyzwyczaił do gotowców :)

Mom to rzeczywiście mało wazy, wiem jakie to jest stresujące, moj jak sie urodził był na 92 centylu i spadł do 8 myslalam ze zwariuje jak moj łobuz jesc nie chciał. Na szczescie sie ogarnął i wyglada juz jak mały prosiaczek czego i Twojemu maluszkowi życzę:)

reklama
Co tam słychać dziewczyny?

Mamaa20 jak tam z jedzeniem? Wyszły zęby?

Powiedzcie w co się ubiera maluchy na wiosne? Na jakie rozmiary kupujecie kurteczki/ kombinezony?

Do góry