reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Pazdziernik 2016

reklama
Dzidzia np dziecko lubi wybór tracy mulrat czy jakos tak. Na okladce jest dziecko ktore je jabklo. Dzidzia dużo tez w necie czytalam.
Mom w kazdym razie dobrze to przemysl :) są wytyczne who które mówią o pokarmach od 6 mca. Natomiast znajoma dietetyk mówi, że juz od 5'5 można próbować.

W sumie pokarmy inne niż mleko powinno się niby dawać kiedy dziecko stabilnie siedzi samo bez podparcia, wykazuje chęć jedzenia czyli sięga po nasze jedzenie itp i coś jeszcze tylko mi teraz z pamięci wyleciało :-)

Mom wiadomo, że zrobisz jak uważasz, że jest najlepiej dla Twojego dziecka :-) kiedyś dziecko faktycznie dostawały już po 4ms życia i żyją.
Ale z tym mięsem ja bym bardzo długo czekała mimo wszystko... nawet kiedyś mięsa nie dawno przez długi czas.. Tylko owoce i warzywa...

Napisane na C6903 w aplikacji Forum BabyBoom

Dzidzia js na telefon ściągnęłam aplikacje moje dziecko i tam miesiąc po miesiącu mam wypisane jakie produkty mogę podawać a wiec jak wiele osób już napisało za miesiąc pojawi się dynia marchew ziemniak i jabłko w diecie mojego synka.soli chyba się nie używa ani żadnych przypraw wiec aby ziemniaczki miały smak planuje podać z masłem bo tez można dziecia w tym wieku podać tak samo ryż jak papką nie będzie smakować to planuje podać z warzywkiem

Patrish z maselkiem spokojnie można. Ostrożnie z marchewka może uczulac, brokuł moze powodowac wzdecia wiec tez ostrożnie i bataty są fajne na początek :) my zaczynamy kolo 5.5/6 miesiąca.

Ja też przymierzam się do lektury "Bobas lubi wybór", ale rozszerzać będę dopiero po ukończeniu 6 miesiąca. Poza tym w wielu książkach o dzieciach wspominają o rozszerzaniu. Ja teraz czytam Tracy Hogg i tam cały rozdział o tym jest.

Napisane na MotoG3 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Do góry