reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Pazdziernik 2016

Witam dziewczyny
Pislam tu od czasu do czasu w ciazy, musze jednak przyznac ze tylko w momentach trudnych w ciazy, tak to jestem stala bierna uczestniczka waszego forum.
Dzis znow potrzebuje wsparcia, jestem mama blizniaczek urodzonych poczatkiem pazdziernika,od samego poczatku sa karmione butelka ze wzglegu na moje komplikacje zdrowotne.
Male pija po okolo 120ml co trzy godziny to znaczy z wygody robie te 120 ml ale najczescjej wydoja tak z 90 ml i dalej sa zmeczone by ciagnac, albo maja dosc.
W trakcie dnia ucinaja sobie moze dwie dwudziestominutowe drzemki i oczywiscie kazda w innym czasie a tak pozatym czas im uplywa na placzach i siedzeniu na rekach u mnie i tuleniu.Zanim sie wygramolimy do spania jest okolo 24-1 w nocy, okolo 21 zaczyna sie histeryczny placz (jak juz obie zaczna to mam ochote sobie strzelic w leb z sama mysl ze zachcialo mi sie dzieci)tak ze niczym je nie mozna uspokoic i tak gdzies do okolo 23.30, rano spia gdzies do oklolo 9 lub 10siatej, z jedna poudka na jedzenie okolo 4.30.
Jak zmienic ta sytuacje,co robie nie tak.Mam wrazenie ze maja problemy brzuszkowe szczegolnie wieczor, moze sie nienajadaja, nie wiem jak rozwiazac te histeryczne placze wieczorem?
W necie czytalam o olejku lawendowum do masowania stopek, ewentualnie olejku eterycznym do pomieszczen.Jestesmy tak z mezem wykonczeni ta sytuacja wieczorna ze zastanawiamy sie nad herbata z melisy ewentualnie herbata chociazby z Hipa dobry sen, tylko czy wolno to zastosowac w przypadku tak malych niemowlat?
Mi na takie zachowanie, które uznałam za kolki pomogło codzienne podawanie Biogaji i co 3 godziny po 2 krople Bobotic.
Efekt był tak po kilku dniach

Napisane na C6603 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Marluna mi probiotyki tez nie pomogly my sab somplex stosujemu co 2.5h. A ten nutramigen probowalas ? to typowe mleko przeciwkolkowe, serio dziala cuda

Ja też nie rozbieram no chyba że jedziemy gdzies daleko. Ogólnie to rzadko jezdzimy autem wiec spoko. u nas nie ma takiej możliwości bo musiałabym młodą zostawic samą w domu zbiec nagrzac auto i dopiero pobiec po mała.

Nam na kolki dali taki zestaw preparatów ze głowa mała:
Probiotyk biogajia
Delicol (laktaza)
Sab simplex
I u nas zadziałał sab simplex ,probiotyk czasem daje ale nie widze efektów a jak widać Delicol tez nie byl potrzebny,a kolki mieliśmy masakryczne,równe trzy godziny dzien w dzien i teraz zupełnie nic,tylko ciagle stosujemy bardzo regularnie

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

No jest to poziom hard...dlatego nie lubię jeździć z Małym autem :-( no ja obracam fotelik, wyciągam go i kładę na tylnej kanapie a sama lewituje prawie nad nim :-)) zawsze się umęcze ;-) ale jeżeli chodzi o jego życie to cóż zima nie uda wiecznie ;-)

Napisane na C6603 w aplikacji Forum BabyBoom

Całe szczęście,ze zimna nie trwa wiecznie bo w tych kombinezonach to moje dziecko leży jak kukiełka,prawie bez ruchu :/ i tez mam wrażenie ze zaraz nosidełko bedzie za małe,ale jak włożyłam małą w normalnych ciuchach to sie okazało ze jest miejsca a miejsca jeszcze

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Witam dziewczyny
Pislam tu od czasu do czasu w ciazy, musze jednak przyznac ze tylko w momentach trudnych w ciazy, tak to jestem stala bierna uczestniczka waszego forum.
Dzis znow potrzebuje wsparcia, jestem mama blizniaczek urodzonych poczatkiem pazdziernika,od samego poczatku sa karmione butelka ze wzglegu na moje komplikacje zdrowotne.
Male pija po okolo 120ml co trzy godziny to znaczy z wygody robie te 120 ml ale najczescjej wydoja tak z 90 ml i dalej sa zmeczone by ciagnac, albo maja dosc.
W trakcie dnia ucinaja sobie moze dwie dwudziestominutowe drzemki i oczywiscie kazda w innym czasie a tak pozatym czas im uplywa na placzach i siedzeniu na rekach u mnie i tuleniu.Zanim sie wygramolimy do spania jest okolo 24-1 w nocy, okolo 21 zaczyna sie histeryczny placz (jak juz obie zaczna to mam ochote sobie strzelic w leb z sama mysl ze zachcialo mi sie dzieci)tak ze niczym je nie mozna uspokoic i tak gdzies do okolo 23.30, rano spia gdzies do oklolo 9 lub 10siatej, z jedna poudka na jedzenie okolo 4.30.
Jak zmienic ta sytuacje,co robie nie tak.Mam wrazenie ze maja problemy brzuszkowe szczegolnie wieczor, moze sie nienajadaja, nie wiem jak rozwiazac te histeryczne placze wieczorem?
W necie czytalam o olejku lawendowum do masowania stopek, ewentualnie olejku eterycznym do pomieszczen.Jestesmy tak z mezem wykonczeni ta sytuacja wieczorna ze zastanawiamy sie nad herbata z melisy ewentualnie herbata chociazby z Hipa dobry sen, tylko czy wolno to zastosowac w przypadku tak malych niemowlat?
my mamy kropelki espumisam pomogły w dotatku tak jak piszą dziewczyny masaż brzuszka ja poprostu kręciłam reka po brzuszku tak aby byl cieplutki , pamiętaj aby mocniej usisnac prawa stronę bo tam jest jelitko dopowiedziane za wypróżnianie no i gazy na YT masz fajny filmik o masażu przy kolkach bardzo prosty i napewno nie zrobisz malucha krzywdy to zaledwie pare ruchów

Do góry