Dzidzianapokładzie
Fanka BB :)
Tekila gdzie kupowałaś chustę? Byłaś u jakiegoś doradcy, który pokazał Ci jak wiązać chustę? bo ja właśnie też chce kupić
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Agica chyba był zadowolonUy bo zasnął ;-) ale po przebudzeniu juz niekoniecznie ale to dlatego, że chyba był głodny... B-)
A wiesz co z tym problem u Ciebie to fakt i więcej butli tym mały mniej będzie chciał jeść z piersi..tylko wiesz co więcej niż 90ml mu nie dawaj bo to za dużo dla takiego maleństwa. On owszem zje ale to naprawdę za dużo będzie zwłaszcza jak juz zjadł trochę z cyca.
A dziecko zje ile prawie dasz bo jest różnica między karmieniem piersią a butelka. o tuż kiedy dziecko je z piersi to po kilku minutach następuje jakby brak mleka i dziecko żeby dobrać się do nagrobek porcji musi trochę pocyckać, w tym czasie to co zjadł juz idzie do żołądka i tym samym sygnał do mózgu, że jest już najedzony w jakimś sensie, i doje tyle ile faktycznie potrzebuje choć może być nerwowy;-) natomiast jak pije z butli to tam ciągle leci i nie ma tej przerwy żeby doszedł sygnał do mózgu wiec je je i je B-) dlatego trzeba bardzo rozważnie dawać butelkę :-) nie chce tu robić nikomu przykrości czy coś ale naprawdę to trzeba dozować. 90 to max!! No np 160 pije roczne dziecko..
A co do mm, ja uczciwie mowie jestem przeciwnikiem jeżeli jest inna możliwość. Chyba, że mama ma dość to co innego, wtedy musi ona sama odpowiedzieć sobie na pytanie co lepsze jej spokój czy kp.
Ale niestety dziś bardzo często idzie się po mm zamiast do certyfikatowanego doradcy..
Napisane na C6603 w aplikacji Forum BabyBoom
Masz swoje przekonania, ok ale nie mów innym co i jak mają robić skoro czyjeś dziecko je więcej niż twoje graniczne 90ml to tyle potrzebuje. Ja zapewniam będąc w stałym kontakcie z dwójką certyfikowanych doradców laktacyjnych iż nie da się dziecka przekarmic, zawsze zje tyle ile potrzebuje czy kp czy mm. Znam doskonale zalecenia WHO a tutaj podaję link do artykułu napisanego na podstawie ich zaleceń. Polecam przeczytać w wolnej chwili :-)Link do: Więcej luzu w schemacie, czyli nowy schemat żywienia niemowlątMoże dlatego, że mam kontakt z certyfikowanym doradca laktacyjnym???? I może dlatego, że dając więcej rozpycha się mały brzuszek??
Może Ty poczytaj zalecenia WHO? I rzuć okiem na fakt, że piszę o mleku mamy a nie mm?
Napisane na C6603 w aplikacji Forum BabyBoom