reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Pazdziernik 2016

reklama
U was też tyle sniegu ? masakra !
Dziewczyny ta moja mała jest niemozliwa. Nie chce gdzie indziej spać tylko z nami, mało tego muszę ją w nocy przytulac lub chociaż trzymac za noge bo gdy tego nie robie juz zaczyna się wiercic. Najważniejsze by ją wykurzyc z łóżka? zwłaszcza do dziewcxun ktore mają juz dzieci i im sie to udalo?
Bo sluchajcie chyba będziemy chcieli jeszcze jedno dziecko ( Tekila wiem :p) w malym odstepie czasu tylko jak mamy to zrobic z dzieckiem w łóżku ?

Ślicznie przybierają wasze dzieciaczki, moj sie cos ociąga, dzisiaj przychodzi położna go zważyć j mam nadzieje ze moje odciąganie i dokarmianie cos dało bo mam juz tego dosc nawet w nocy odciągam raz:( Dzisiaj przylatuje moja siostra z chłopakiem i tak sobie mysle ze cały czas bede siedziała w sypialni boprzecież nie bede przy nim odciągać:(

Dzidzia a czemu Ty odciagasz kilka razy dziennie?

No ładnie Wiki:) moze ona wyczuła wasze plany i teraz was pilnuje zeby nie dzielić sie mama:)

Ostatnia edycja:
Agica no raczej do tego nie chce sie majatkiem dzielic :p fakt faktem bylam taka sama, w wieku 2 lat dopiero przestawilam sie z mamy na tate...
W ogole ten 7 tydzien jest straszny, marudzi, noe chce spac niby skok, ale czy to mozliwe że trwa tyle dni?

Hahaha, u nas też nieśmiało powraca temat rodzeństwa :)
Wiktoria, moja Julcia właśnie w 7 tygodniu bardziej zainteresowała się zabawkami i czasem jak ją kładliśmy do łóżeczka to tak sobie leżała, oglądała, aż z czasem przysnęła. Może i u was przyniesie to jakiś przełom?

Napisane na MotoG3 w aplikacji Forum BabyBoom

Ja się cieszę że moja corcia się do mnie nie udała, bo podobno darlam się do 3 msc bez przerwy... [emoji14]
Czy staracie się układać swoje dzieci spać wcześniej po kąpieli czy pozwalacie im żyć własnym życiem? Ja moją staram się lulac, bujać, chodze z nią 3h na rękach a i tak nawet jak usnie to budzi się zaraz a i tak usypia koło 22. Wczoraj poszłam z nia do sąsiadki, była grzeczna więc posiedzialam dluzej, o 21 ja umylam i zasnęła prawie sama. Chciałabym żeby chodziła spać jak dziecko zwłaszcza że nie śpi cały dzień, jak nie jesteśmy na spacerze to nawet chwili nie śpi, ale widocznie to taki typ... Ale martwię się bo 10h snu to chyba mało dla takiego malucha...
Eh tęsknię już za czasem kiedy zasypiala przy cycku...

Napisane na XT1072 w aplikacji Forum BabyBoom

Jurczu dalej spi z wami?
Moja zasypia kolo 24 wiec wiesz... wczesniej spi pp 10/15 minut.
Wiola u nas bylo fajnie, spala dłużej, byla zainteresowana wszystkim, przyszedł 7 tydzien i bum

Wiki;-)

Kurcze a my jak nie kolki to problem z dwójką... :-( druga noc mały nie przesypia jak zwykle tylko stętka :-( w dzień nie ma takiego problemu... Nie bardzo rozumiem? Później rano jest ewidentnie zmęczony i rozdrażniony i płacze i nie mogę go uśpić :-(
A ponieważ na problemy najlepiej działa cyc to już mnie tak sutki męczą ze masakra. Niby nie bolą ale od ciągle ssania są nadwrażliwe :-(

Napisane na C6603 w aplikacji Forum BabyBoom

Wieczorem (w zasadzie w nocy bo po 22 ja już padam a ona nie) kładę ją do łóżeczka i bez problemów śpi ale różnie raz 3, raz 6h ale pozniej już jak ja biorę do karmienia to z własnego lenistwa ja zostawiam bo bym musiała bujać odkładając ja do łóżeczka, a tak przytula się i śpi.
W poniedziałek byłam u ginekologa. Wszystko w porządku, był pod wrażeniem że ktoś tak ładnie ochronil krocze, więc już trochę wczoraj pofiglowalismy, chociaż bałam sie chyba bardziej niż przed pierwszym razem :)

Napisane na XT1072 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
U nas jest ten problem, że nie ma kiedy figlowac bo mała nie spi. tescie mnie nastraszyli, że mała ma zapadniete ciemiaczko, faktycznie leciutko ma i teraz sie stresuje

Do góry