reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Pazdziernik 2016

reklama
Patka u nas juz nadeszły, tylko marudna jest jak problem z kupka mamy. Chociaz przyznam, że chyba mamy skok rozwojowy...
Moja tylko układa sie na jedną strone i nie wiem jak i co robic zeby na drugą strone sie zaczęła układać

U nas płacz bez powodu i niekończące się marudzenie ustało jak mała skończyła siedem tygodni jeśli to was jakoś pocieszy.
My już nawet zaczynamy mieć jakiś konkretny rytm dnia i naprawdę jest w porządku. Coraz więcej jestem w stanie zrobić w ciągu dnia i wysypiam się w nocy :) Na weekend jedziemy do dziadków - ponad 100 km, pierwsza taka wyprawa. Mała zostaje z babcią dziś a my na kilka godzin na urodziny do koleżanki. Pewnie nasłuchamy się od rodziców uwag i mądrości :)

Napisane na MotoG3 w aplikacji Forum BabyBoom

Az strach sie bać bo my idziemy na koncert w przyszłą niedzielę. Brrr stresuje sie...
Dziewczyny Lenka ma już katar tydzien i nic jej nie przechodzi, no może trochę mniejszy, jak ulżyć młodej

Wiktoria mój synek tez preferuje jedna stronę, i ja kładę go na tym drugim boku i zastawiam wałkiem, żeby się nie odwrócił. Ale czytałam, że dzieci tak mają, że lubią często jedna stronę i o ile potrafią obracać w obie to jest ok. Aczkolwiek będę w poniedziałek u pediatry bo też mamy taki problem z noskiem to zapytam.
U nas taki gesty śluz jest głównie wieczorem i nocy i wtedy staram się jak trzeba to fridą odciągnąć. Aczkolwiek pediatra mówiła, że w naszym przypadku to fakt, że leży w nocy płasko i ten śluz się tam gromadzi i żeby go dać wyżej. Niestety różnie to bywa bo śpi ze mną i nie zawsze tak się da wyżej położyć.
A i jeszcze jedno, wiem żeby tą fridą nie za często robić bo nos zatraca ta umiejętność oczyszczania się - lepiej psikać do noska wodę morska

Napisane na C6603 w aplikacji Forum BabyBoom

ja na katarek mam maść majerankowa i jak tylko słyszę ze mały charczy w czasie snu albo karmienia to mu pod noskiem smaruje. co do tej jednej ulubionej strony to my tez tak mamy ,pomaga wałek a gdy on denerwuje malucha pozwalam mu zasnąć na ulubionym boczku a potem go przewracam. kładzenie malucha na różne strony jest bardzo ważne - uchroni nas przed asymetria główki. Mam nadzieje ze u mnie szwy są pozakładane wporzadku bo aż się teraz zaczęłam martwić .polozna jak mi szwy ściągała i trochę się męczyła nawet pytała kto mnie szył . Mój mówił ze chyba lekarka złe nici wzięła i się strasznie wkurzała w czasie tego szycia. Na wizytę chyba się wybiorę w przyszłym tygidniu Mamy szczepienie we wtorek wiec to tez wielka niewiadoma

Ostatnia edycja:
Co tu taka cisza.. moje dzisiaj dają mi popalić. Nie spaly od 6 do 13.. żeby jeszcze czymś je zająć można było nań dłużej niż 5 minut. . Ehh mam nadzieje ze to tak jednorazowo :)

Napisane na GT-I9305 w aplikacji Forum BabyBoom

Ja też codziennie wyciągamy z każdej dziurki wielką kozę Frida. To normalne? Muszę Frida bo sama przecież taka nie wyjdzie.
Moja też mi dziś daje popalić. Nie śpi od 6 i marudzi non stop. Nawet na spacerze nie byłyśmy bo jak założyłam jej czapkę to tak się rozwyla że nie mogłam jej uspokoić a potem zaczęło padać ..

Napisane na XT1072 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Oj u nas też jakieś marudne dni nastały, ciągle na rękach by była a i to nie pomaga jak usiąde, musze cały czas zmieniać krajobraz, 5 minut popatrzy i znów ryk i zmiana pokoju lub ściany... Masakra, dzień powinien składać się jedynie z szybkiego spaceru i mogłaby nastać noc bo wtedy maruda grzeczna i śpi, chociaż tyle! Przez takie dni trening nie jest potrzebny ;)

Do góry