reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Pazdziernik 2016

reklama
I ja się dołączam, Kamila życzę szybkiej poprawy i dużo zdrowia dla maluszków. Dziewczyny, dzisiaj odkryłam, że ubranka które trzymałam na jakieś okazje czy wyjścia i nigdy nie zostały ubrane już są za małe... Moja dziewczynka urodziła się dość duża - 55 cm, wczoraj u lekarza miała już 59 nie sądziłam, że noworodki tak szybko rosną! Czy u Waszych maluchów są już jakieś zmiany zachowania? Uśmiechy, rozglądają się za Wami, obracają w stronę głosu? :) Ostatnio mojej włączyłam karuzelę, ale niestety nawet jej nie zauważyła :)

Moja wodzi juz wzrokiem za przedmiotami na glos raczej bie reaguje. bylismy u lekarza i na kolki mam dawac simplex co 2,5 h po piec kropelek

Moj jak mowi tata lub ja slucha i delikatnie glowke albo wzrok przesuwa w strone skad dichodzi glos, juz rozpoznawac zaczyna.
A pojedzeniu jak zadowolony usmiecha sie niewiem czy swiadomie czy nie ale dosc czesto.
Wiki a juz dawalas simplex wczesniej malej? ja jak go meczylo to czasem dalam simplex za espumisan.

Ja mam ciagle problem z ubrankami na poczatku szybko chociaz pajace na 56 dokupowalismy a maly ur sie 58 a juz od 1,5 tyg za male sa te 56 teraz 62 nosimy i w sam raz wszystko.

Tak ja od jakiegos czasu uzywam simplex zamiast espunisan i bede dawac jej teraz co 2.5h moze bedzie lepiej. czekamy na kuriera i zbieramy sie na spacerek. moja dzis konczy miesiąc.zamowilam jej ksiazeczki kontrastowe :)

reklama
Wiktorka a co to są te bajeczki kontrastowe? :) Ja małej daje espumisan 100 ale nie wiem czy to trzeba dawać regularnie? Bo ja podaje tylko w momencie zaczynającej się kolki... Najśmieszniejsze z tymi ubrankami jest to, że rozmiar rozmiarowi nierówny, mam takie body 50 które ubiore a mam takie 62 które już są małe i bądź tu człowieku mądry :)

Do góry