reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Pazdziernik 2016

A w ogóle moja mała często wymiotuje czymś czewonym pomieszanym ze śliną i już zaczynam się msrtwić. Ale tu mówią,że to normalne... Nie wiem...

reklama
Patka mi położna mówiła właśnie o tym, że jakby co to to właśnie normalne :-)

Marluna cieszę się, że z dziećmi wszystko dobrze, obyś też szybko doszła do siebie. Ech dlatego moja gin tak ciśnie na poziom hemoglobiny..a ja mam tylko 12,1 :-\

Napisane na ALE-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

Dziewczyny kiedy ja nie wiem co robić. Skurcze mam od 2 tylko nieregularne za to bardzo bolesne. Niekiedy co 20 min lub 15. Chyba falszywy alarm lub po poludniu sie rozkreci.

To ja moze opisze swoj porod :) mialam od 2:30 te skurcze co 15 min slabe i o 8 na.ktg wyszlo ze skurcze nie za duze, od ok 14 co 10 min potem czesciej od 19 co 3-5 i juz mocniejsze wiec wio do szpitala. tam badaja i mowia ze 2cm i to przepowiadajace sa i jak chce to sa miejsca to mnie poloza. troche niemila rozmowa bo czy nie chodzilam na szkole rodzenia i nie uczyli ze sa takie skurcze. 19h przepowiadajace... maz pojechal, ja pod prysznic, skurcze sie nasilily, ok 23 badanie i 6-7 cm i na trakt :) mialam cudowna polozna, obylo sie bez naciec i pekniec :)

Wiktora no muszą być regularne i to przynajmniej co 10 minut :-\ a jak widać na przykładzie nawet częstsze uznać można za przepowiadające..choć tego to nie rozumiem?? Skurcze co 3-5 minut miałaś uznać jurucz za inne niż porodowe????
Trochę skandal z tą rozmową na izbie:-\

Napisane na ALE-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

Marluna, wcale nie takie małe te dziewczynki twoje! Gratuluję i mam nadzieję, że szybko się poczujesz lepiej.
Wiktoria, ja tam myślę, że u ciebie się zaczęło. Powodzenia!

Napisane na XT1068 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Mnie przyjeli na patologię ale juz myslalam ze do domu mnie odesla bo kazdy inaczej liczy oni z usg tu licza i mi mowia ze mam 6 dzien po terminie a nie 8 i ze czemu przyjechalam.
Poki co krew,ktg,usg no i leżę

Do góry