reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Pazdziernik 2016

A mój mąż mówi, że go zaczynam stresować :-) bo szykuje rzeczy dla dziecka, i ubrałam trochę łóżeczko :-) i tak ogólnie przestawiam akcesoria dziecka w pokojach :-) :-) :-) :-)

Napisane na ALE-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

Hehe ja lozeczko juz z posciela przescieradlem i cale zascielone mam chyba z 3 tyg ponad ,dobrze ze kocem zakrylam bo zakurzyloby sie ale ogolnie moglam to zrobic dopiero teraz bo dluzy mi.sie a nie mam co ukladac nawet bo wszystko gotowe tylko zmieniam rzeczy po urodzeniu dla malego i niewiem czy body na dlugi i na to taki welurkowy pajacyk starczy? Do tego czapka wiadomo skarpetki kocyk,chyba zimno mu nie bedzie co?
Wszyscy mi mowia ze tam jest bardzo cieplo w szpitalu ale to malenstwo dopiero na swiat przyjdzie to tez inaczej

reklama
Ja to juz Wam mowie ze w terminie nie urodze napewno jakos to wiem...
My sie staramy nie chce sie ale trzeba swistak hehe a na kiedy Ty masz termin?
Beatka na 7 października ale chciałabym wcześniej i tak z zaskoczenia jak córę wtedy dokładnie dwa tygodnie przed terminem odeszły mi wody i teraz czekam z nadzieją ze jutro albo odejdą wody albo jakie skurcze mnie chwycą .Na 18 jutro mam jechać do szpitala na ktg jestem ciekawa co pokaże wszyscy chodzą juz na szpilkach koło mnie a nie daj Boże jak dzwonie do nich bo mam jakąś sprawę to pytają się czy juz jestem na porodowce czy dzwonie po to żeby mnie zawieść masakra a jak wczoraz poszłam na zakupy to sasiad o idzie słonica myślałam że go tam pacne w ten jego głupi łeb

Ja mojemu zapakowałem do reklamówki 4 wersje ubran dla młodego na wyjście bo sama nie wiem jak akurat bedzie z pogoda i się ubezpieczam bo ten to by mi zabrał to co ja mu nie kazałem a tak to wyciągnę z reklamówki a resztę zabierze do domu .
Beatka ja też już łóżeczko użytkowane wszystko pozakrywałam kocami bo jak zobaczyłam minę mojego jak mu tłumaczyłem gdzie co trzeba przywiązać poukładać to stwierdziłam ze wole juz sama sobie to zrobić za wczasy żeby nie wołał mojej siostry do pomocy

Ja raczej niczym nie przykryję łóżeczka, na co dzień przecież będzie miał że wszystkim kontakt :-)
Aczkolwiek przestawiam pokój w sensie końcik dla dziecka bo mi się nagle przestało podobać :-)

Ja dla dziecka na wyjście póki co mam tak- body na długi rękaw na to taki hm welurowy pajac, plus kombinezon taki puchaty. Albo bawełniany pajac jeżeli będzie ciepło zamiast tego welurowego.
No i czapka wiadomo :-) kocyk na to na przejście do auta.
Chociaż cały czas nie wiem czy to dobre komplety.

Ja też raczej małą będę kładła w rożku do spania ewentuanie jakiś kocyk. Gdzieś czytałam,że nie powinno sie kłaść noworodka pod kołderką,ale nie wiem dokładnie...

Ja też raczej małą będę kładła w rożku do spania ewentuanie jakiś kocyk. Gdzieś czytałam,że nie powinno sie kłaść noworodka pod kołderką,ale nie wiem dokładnie...

z dobrych praktyk swojej siostry wiem ze kołderką i podusia przydają się już gdy maluch ma prawie roczek do tego czasu spanie w rożku i śpiworku korzystniejsze bo maluch się w śpiworku nie będzie odkrywać, dlatego ja mam już 3 taki 0-3 sama kupiłam na smyku i większe od siostry 3-6mc i 6-12mc :) czekają w szafie

Niby nie powinno a każda z nas była okrywana kołdra i leżała na poduszce :-) więc myślę, że wszystko trzeba dostosować do dziecka :-)
Ja mam rożki, kocyki i śpiworki zobaczymy co będzie ok :-)

Niee dziewczyny ja to niecaly msc temu wtedy co Wam zdjecie pokazalam zascielilam malemu lozeczko z koldra ochraniaczem itd ale tak zeby bylo,a spac bede go kladla tylko w spiworku mam dwa ,ewentualnie z jakas cienka pieluszka i to jest moja chora glowa ze ta posciel ubralam zeby sobie popatrzec chyba teraz hehe:D
Swistak ja jutro trzeci raz na ktg jade bo co drugi dzien smigam ale nic sie narazie nie dzieje wiecej...
Wrecz czuje sie dosc dobrze bo niedawno mialam dosc mocne te bole jak na okres a teraz przeszlo:/

reklama
Do góry