reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Pazdziernik 2016

Jeżeli chodzi o badanie ginekologiczne to mi robiła na początku a później dopiero chyba od 21tc. Głównie dlatego, żeby nie potrzebnie nic tam nie naruszyć, za to od 17tc miałam na USG szyjkę mierzona ale to tylko dlatego, że raz pojechałam na ip kiedy bolały mnie więzadła i mnie wtedy taka młoda lekarka na straszyła, że szyjka ma 2,5cm... Co okazało się nieprawda..

Ja teraz jak wstanę i coś robię to brzuch jest twardy, ale jak tylko się położę to jest ok[emoji3]

Napisane na Nexus 7 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Dziewczyny to nie jest tak ze ktg muso być robione ,jeżeli czujecie ruchy i nic wam nie dolega to ktg nie robią . Ja w pierwszej ciąży miała tylko podczas porodu aż miałam dość bo wstać nie mogłam . Byłam teraz tydzień w szpitalu i miałam ktg co 2 dzień bo nie odczuwalam skurczy i bylo wszystko ok to nie bylo sensu codziennie robic.

No to jak widać każdy lekarz inaczej podchodzi, ale faktycznie póki nic nie dolega i czuć ruchy to nie ma się co martwić:)
A powiedzcie jak Wasze psychiczne samopoczucie? Bo powiem szczerze, że od kilku dni u mnie coraz gorzej, mam nadzieję, że to tylko przez hormony. Wszyscy dookoła każą odpoczywać "bo potem nie będziesz miała czasu". Generalnie wychodzi na to, że po porodzie będę chodzić bez snu, nie umyta, śmierdząca i głodna, bo ciągle będę zajmować się dzieckiem i na nic nie będę miała czasu. Wstyd się przyznać, ale chwilami naprawdę przestaję się cieszyć z maleństwa i zaczynam myśleć, że już niedługo moje życie się skończy... wiem, to okropne :/

Hej ja też ciągle słysze wypoczywaj, wyśpij się bo później nie będziesz miała czasu na nic... Zastanawiam się po co to mówią skoro wiem,że moje życie się zmieni ale ja myśle,że to będzie piękna zmiana i na pewno na lepsze:) Padam dzisiaj dziewczyny byłam z moim na zakupach i nie mam na nic siły:D

Tak chyba każda to z nas to słyszy i żadna tak naprawdę nie wierzy jak bardzo może dać dziecko w kość :-) a później większość rzeczywiście ma takie dni gdzie nie ogarnia już jak się nazywa :-)
Na zapas nie idzie odpocząć, zresztą ile można? Ja od marca nic innego nie robię i mam dość ponad wszystko tego... Ja tam marzę, żeby już było po bo teraz nawet już siły nie mam na nic bo wszystko męczy...do tego czuje się jak astamatyk przy byle czynności :-\

I chwilami też tak mam, że mnie mój stan nie cieszy już i wtedy mi głupio bo przecież 10 lat na to czekałam...Ale no każda chyba kiedyś może mieć dość..

Napisane na ALE-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

Ja tam myślę, że to nic złego jak takie samopoczucie nas nachodzi. Ja też mam takie myśli i to chyba normalne, boję się że nie będę miała czasu dla siebie i stanę się jedną z tych szalonych mamusiek, które nie potrafią rozmawiać o niczym poza dzieckiem. Nie sądzę, żeby to sprawiało, że będę złą mamą i nie jest mi głupio. Chcę, żeby moje dziecko miało matkę, która ma własne życie i nie patrzy na nie jak na jedno wielkie wyrzeczenie.

Napisane na XT1068 w aplikacji Forum BabyBoom

Właśnie pakuje torbę do szpitala i coś mi małego tego... napisze Wam co mam bo może o czymś zrozumiałam? Dla dziecka nic nie muszę mieć.

Dwa ręczniki(mały i duży)
Szlafrok
3 koszule
Kapcie plus takie pod prysznic
Podkłady poporodowe x2
Ceratki na łóżko
Wkładki laktacyjne
Majtki jednorazowe
Kosmetyki
Maść Maltan na brodawki
Maść Beapanthen
Suszarką do włosów plus szczotka
Skarpetki
Wody plus batoniki będą musli czy coś takiego
Pielucha tetrowax2
Ładowarka do komórki

Coś jeszcze?

Napisane na ALE-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

nie potrzebujecie ubranek dla dzieci to wydaje sie ze jest kompletna lista :) chyba ze weźmiesz dla malucha własnie kocyk i rożka bo z tego co zrozumialam pampersy i ubranka u was w szpitalu zapewnione

Julian dopóki skurcze nie są regularne to nie ma chyba sensu ich mierzyć..

Napisane na Nexus 7 w aplikacji Forum BabyBoom

dokładnie do puki nie będą dość regularne i nie będzie pomagała ani zmiana pozycji ani masaż nie martwiłabym sie, skurcze przedporodowe sa w miarę regularnych odstępach i niestety ich odczuwanie jest narastające ( ze skurczu na skurcz bywają bardziej bolesne)

reklama
Tekila jaka szostka? Nie czaje:)
Ja to do listy musialam jeszcze laktator dodac i pamietaj o karcie ciazy, dowodzie i tantum rosa mam jeszcze.
Chyba najwazniejsze.

Betka a szyjke powinnas miec zapisana w karcie ciazy.

Mnie lekarz bada "mierzy" bez usg.
I nie wszytki szyjki sa takie same. Dla niektorych 2 cm bedzie krotka a dla innych to norma.

Do góry