reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Pazdziernik 2016

Czyli maluszki to sowy, bo buszują wieczorami . Wiele osób mówi ze to kiepsko ze nie da mi spać ale tak sobie myślę ze jak Wiktorek będzie spokojny w dzień to jestem wstanie spokojnie ogarnąć miedzy jego karmieniem pranie, prasowanie, sprzątnąć mieszkanie i zrobić jakiś obiad. Jak jesteśmy już w dwójkę będzie można się nim nacieszyć :)

Moj mały bokser cala ciąże trenuje na moim prawym boku:growl: dobrze ze upatrzył sobie tylko jedno miejsce bo jak by tak miał sparing po całości mój brzuch by tego nie wytrzymał.

reklama
Patrish obecny rytm dnia nie ma nic wspolnego z tym co będzie po porodzie. Bylam w szkole rodzenia wczoraj i jestem rozczarowana, nic specjalnego sie nie dowiedzialam, ale będę chodzić dalej. Trzymajcie dzis kciuki mam dzis rozmowe z bardzo obiecujacym pracownikiem :)

Patrish obecny rytm dnia nie ma nic wspolnego z tym co będzie po porodzie. Bylam w szkole rodzenia wczoraj i jestem rozczarowana, nic specjalnego sie nie dowiedzialam, ale będę chodzić dalej. Trzymajcie dzis kciuki mam dzis rozmowe z bardzo obiecujacym pracownikiem :)

o kurcze a wiele dziewczyn mówi ze maluchy funkcjonowały podobnie na początku jak w brzuszku bo nie rozróżniają por dnia gdy są w nas. Co do szkoły to własnie od miesiąca gryzę się z własnym sumieniem i nie wiem czy mam się zapisać wydać 3 stowy i posłuchać o tym co już przeczytałam czy lepiej zostawić ta kasę na czarna godzinę gdy będą potrzebne jakieś leki

Wiktorka trzymamy kciuki:)

Mojej małej ciągle się zmienia.teraz kopie między 3a4 w nocy A w dzień to jak jej się podoba. Najgorzej mnie stresuje bo nie za bardzo chce ruszać się po posiłkach, ona sobie wtedy ucina drzemkę;)

Cześć z rana :-) rety spałam ! Nie całą noc ale od 1:30-2:30 i później od 3:30-6:30!!!!!! O mamusiu!!! Aż nie wiem co teraz że sobą zrobić!!!! :-)?

Co to rytmu dniu to są sprzeczne opinie, jednym się pokryło z tym co było w ciąży innym nie, więc myślę, że to nie jest wyznacznik tego co nas czeka :-)

Ja chyba dziś skończę pranie tego co kupiłam. Tak patrzę w niebo i to co wczoraj powiesiłam będzie koło południa suche, więc będę mogła kolejne dwie suszarki wyprać :-)

Napisane na ALE-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

ja dziś piorę otulacze i kombinezony no i może wrzucę moja bieliznę w końcu maluch będzie się z nią stykać wiec warto przeprać staniki, koszulki do karmienia i szlafrok który jedzie ze mną do szpitala. Dzis tez codwutygodniowe wizyta u gina będziemy się podglądać :laugh2:ciekawe ile mały przybrał przez miesiąc od ostatniego usg ważył wtedy 1,350 , weszłam dziś na wagę przybrałam kolejne kilo ciekawe czy caly ten kilogram ma Wiktorek:wink:

Wiktorka trzymamy kciuki:)

Mojej małej ciągle się zmienia.teraz kopie między 3a4 w nocy A w dzień to jak jej się podoba. Najgorzej mnie stresuje bo nie za bardzo chce ruszać się po posiłkach, ona sobie wtedy ucina drzemkę;)

jak jej smakuje to sobie zjada i zasypia pewnie :) smakoszka z niej ciekawe jak bys zjadla cos niestandardowego jak by zareagowała, teraz u malucha chyba kształtują sie kubki smakowe wiec ja staram się jesc wszystkiego po trochu, nawet wczoraj robiłam krem ze szpinaku i selera naciowego aby w przyszlosci nie miec problemow żywieniowych, może poskutkuje :). dziś na śniadanko chlebek dyniowy z dżemem śliwkowym a do tego dwa soczyste jabłuszka aby małego pobudzić cukrem z owoców

No ja własnie wstałam usnełam ok 2 z tym ze trzy razy budziłam sie na siku a najlepsze jest to ze moi jeszcze spia no nie masakra dwa spiochy ciekawe czy ten w brzuszku bedzie tez spiochem jak maz i cora oby

reklama
Do góry