reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Pazdziernik 2016

U mnie nastepne pranie dopiero po porodzie bo wtedy bedzie szał pał i kazdy bedzie chciał nas odwiedzic i kazdy przyniesie jakis ciuszek ale powiem wam ze mam tyle ciuchow ze mogłabym jednoczesnie wychowac trójke na nich ,wolałabym zeby moja trójka rodzenstwa to sie razem dogadali i kupili jeden prezent ale np krzesrłko do karmienia albo cos w tym stylu no ale znajac zycie wiem jak bedzie z dwójka a trzecie pomysli jak zawsze ze kupi cis sensownego

reklama
Ja to uprzedzilam wszystkich, że chce pieluchy :) zresztą mam ogromną nadzieję, że goście oszczędza mi wizyt od razu po powrocie do domu i dadzą mi chwile na odpoczynek i oswojenie sie z nową sytuacją.

U mnie nastepne pranie dopiero po porodzie bo wtedy bedzie szał pał i kazdy bedzie chciał nas odwiedzic i kazdy przyniesie jakis ciuszek ale powiem wam ze mam tyle ciuchow ze mogłabym jednoczesnie wychowac trójke na nich ,wolałabym zeby moja trójka rodzenstwa to sie razem dogadali i kupili jeden prezent ale np krzesrłko do karmienia albo cos w tym stylu no ale znajac zycie wiem jak bedzie z dwójka a trzecie pomysli jak zawsze ze kupi cis sensownego

u mnie od zawsze jest tak ze rodzina składa sie raczej na jakiś konkretny prezent dla malucha i jest to przeważnie oczywiście fotelik do samochodu albo jak było w przypadku moich siostrzeńców podwójny wozek bo siostra urodziła rok po roku

Tez bym nie chciala od razu napadu gosci po powrocie ze szpitala,jedynie mama i tesciowa beda na zmiane mi pomagaly w domu:)

Wiktorka to moi zaraz sie zjawia w szpitalu jak urodze .A jesli chodzi o prezenty to ja i siora zawsze ogarniamy temat zeby wspolnie cos kupic bo wiadomo zawsze to wiecej kasy i cos pozytecznego mozna kupic bo z reszta rodzenstwa to niezabardzo sie da dogadac bo im szkoda zawsze dac pare dyszek wiecej a powiem tak wszyscy pracuja i oni nawet maja wiecej kasy niz my ale tak to jest w zyciu

Patrish u mnie w domu bylo tak, ze sie skladali i kupowali wózek lub łóżeczko. Tesciowie niestety nie proponowali nic z takich wiekszych rzeczy.

Betka ja mam szczescie ze tesciowa mieszka 50km odemnie i od 11lat mozr odwiedziła nas z 5razy i to jeszcze moj maz zawsze po nia jezdził i odwoził wiec niebede musiała po porodzie na nia patrzec

Swistak ty mi mowic nie musisz, ja dobrze żyje z jedną i drugą siostrą, zawsze cos zorganizować umiem, a one dwie nawet nie gadają ze sobą. Ja to bym chciala żeby tesciowa i mama moja dopuściły i jak bede chciala to sama poprosze o pomoc, boje się że one mimo wszystko będą nachodzic mnie

Wiktorka witaj w klubie moi rodzice na pierwszy wozek dali bo zawsze tak dawali a tesciowa nawet a szkoda gadac ale no coz tesciow nie trzeba kochac wystarczy tolerowac wiec u mnie tak jest wogole oni sa bardzo starej daty jak ja to mowie maja bardzo zacofane podejscie do zycia i wszystkiego nawet moja sw pamieci babcia nie miała takiego podejscia do zycia tylko szła z postepem

reklama
A powiedzcie mi chrzestni to moim zdaniem moga byc z jednej strony rodziny np mojej bo z meza strony nikogo niechce i troche jest o to nadasany

Do góry