reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Pazdziernik 2016

meg88, a mój gin właśnie powiedział, że żadnych witamin do końca 10 tyg tylko sam kwas foliowy tylko ja mam ten duzo mocniejszy od zwykłego a omegamed - super, tez brałam w poprzedniej ciąży!!

sojnabig, super, że u Ciebie wszystko ok Dzisiaj Cię wypuszczą do domu czy zostaniesz na obserwacji ??

Nevka, chodzi Ci o ten cały pakiet ??

Wiecie co ja , żeby nie płacić zapisałam się na NFZ i będę chodzić żebym nie musiała płacić za wszystkie badania a co mc i tak będę śmigać prywatnie z wynikami ;-) W ciązy z córeczką tak zrobiłam i teraz też zamierzam tak zrobić ;-)
Muszę zostać z dwa dni :((

reklama
Witam sie z rana. :)

Ojej ale zasuwacie. Czlowiek nie jest w stanie wszystkiego spamiętać :$

Sonjabig niech Was sprawdzą z kazdej strony to na pewno nie zaszkodzi.

Co do woskowania ja tez woskowalam pachy i nogi w obu ciazach i bylo ok. Na bikini sie nigdy nie odwazylam.

Ja nie farbuje wlosow ale wydaje mi sie ze w dzisiejszych czasach te farby nie szkodza. Duzo moich znajomych w ciazy normalnie farbowalo. Nie mniej jednak lepiej isc do dobrego fryzjera i mu o swoim stanie powiedziec. ;)

Ja ostatnia ciaze od poczatku prowadzilam na nfz. W 12 czy 13 tygorniu lekarz olał badanie przeziernosci karku bo musialby zrobic dodatkowa wizyte ( bo moje sie akurat nie pokrywaly) no i tak na to badanie poszlam prywatnie i juz zaczelam chodzic do dwoch lekarzy i mialam 2 karty ciazy. Doktorki o sobie nie wiedizeli. Teraz chyba tez tak wyjdzie chociaz na poczatku chcialam chodzic na nfz a 2 razy isc prywatnie na dobre usg. Ale moja wizyta z 15.02 zostala przelozona na 25.02 i juz nie wytrzymalam dluzej czekac. Poszlam prywatnie i tez jestem umowiona na nastepna wizyte. Wychodzi mi akuratbwozyta co 2 tygodnie. Moj lekarz na nfz robi usg co wizyte. Krotkie ale zawsze cos sprawdza i mierzy. Podobno jest dobry.

Marzycielka, o której masz wizytę u ginekologa?? Duzo zdrowia dla Was!!

Sojnabig, leż i sie nie przejmuj to tylko dwa dni - będzie dobrze :-) Troszkę Cię poobserwują i wypuszczą ;-)

reklama
Sojna trzymaj się, będzie dobrze.
Neilaa a co było u Ciebie problemem z karmieniem piersią? Dla mnie tez droga przez mękę, miałam przez to depresję. To jest coś czego najbardziej się boje i tym razem.

Paulina mój Maksiu jak się urodził miał silną asymetrię prawostronną dlatego tylko z lewej piersi na początku jadł, z prawą w ogóle nie umiał sobie poradzić, nie chciał obracać główki w lewą stronę. Położne oczywiście mówiły że się nauczy że tak każde dziecko ma (co jest bzdura !!!!). Poza tym w 5 tygodniu okazało się ze ma bardzo obniżone napięcie mięśniowe (długo chodziliśmy na reahabilitację) które również w strefie oralnej było bardzo niskie dlatego też te mięśnie były tak słabe że nie miał siły pić z piersi. Oczywiście nikt w szpitalu nie zwrócił na to uwagi, a w tym artykule wyraźnie napisali że dzieciaczki z obniżonym napięciem mają bardzo duży problem z karmieniem piersią i wtedy mnie oświeciło.
Z obniżonym napięciem mięśni wokół ust walczymy do dzisiaj u logopedy.

Do góry