reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Pazdziernik 2016

reklama
Życiowa ale zdrowemu dziecku chyba nie przysługuje szczepionka 3w1 z krztuścem acellularnym, co nie ? I jak to się załatwia w przypadku szczepienia tą szczepionką ? Bo skierowanie na nią to ja od neurologa sobie załatwię . Tylko szczepi się wtedy normalnie w przychodni czy w sanepidzie?

I jak wyobrażacie sobie szczepienie dzieci osobno. Czyli 3w1 po jakim czasie polio (dobrze kojarzę?) i potem hib po jakim znów? I jeszcze trzeba wkomponować żółtaczke.
Ja szczepilam 5w1 z uwagi na krztusiec. I niestety to teraz mam zaległe szczepienie na Odrę itd. I jeszcze pneumo chce małej zrobić i ospę wietrzną. I też myślę jakie odstępy zachować. O ile zdrowie pozwoli.

*mój post nie jest zgryzliwy, pytania zadane z ciekawości. Sama myślę jak szczepić drugie dziecko, choć u córki zero NOPów.

Napisane na SM-A500FU w aplikacji Forum BabyBoom

Dzień Dobry Dziewczyny :)

za duzo myśli w głowie i nie mogę spać, może jak sie wypisze i wypije melisę to zasnę . Tak jak napisalam Wam wczoraj odwiedził mnie kurier z butelkami bo Mój Pan wpadł w szal zakupów dla synka i z rozpędu kupił dwa zestawy początkowe. Zastanawiałam się co z nim z robić i pomyślałam o WAS.Jeśli któraś z WAS ma ochotę na zakup butelek tommee tippee to mam do odsprzedania cały zestaw na który składają się :
* 2 butelki i 150 ml ze smoczkiem o wolnym przepływie pokarmu, odpowiednie od 0m+
*2 butelki 260 ze smoczkiem o wolnym przepływie pokarmu odpowiednie dla 0m+
*2 smoczki o średnim przepływie dla maluszka 3m+
*kubek niekapek odpowiedni dla 4m+

Jako ze kubek jest dla większego już berbedzia nie ma problemu abym go wyjęła z pudelka i obniżyła koszt zestawu.Koszt całego zestawu to 70 złotych za kubek odejmę 15 złotych ( jesli z niego rezygnujecie )będzie akurat na kuriera który dostarczy paczuszkę pod dom.

* cały zestaw plus koszt dostawy 85 złotych
* zestaw pomniejszony o kubek niekapek plus koszt dostawy 70 złotych

tak jak wspomniałam kupiliśmy również wózeczki z gadżetami co mnie uświadomiło ze mam dodatkowy śpiwór do wózka w kolorze ciemnego granatu z błękitnym wnętrzem. Śpiworek dostałam, jest używany wiec dorzucę do paczki jako gratis :) bo mi miejsca już zaczyna brakować w szafie.

bellina u mnie tą szczepionkę mieli w przychodni w przypadku córki.
a teraz już przypominająca w wieku 4,5-5 lat mają mieć wszystkie dzieci za darmo bezkomorkowa.

pogadaj z pediatra u siebie bo ja zaczęłam temat ze względu na inny rodzaj pierwszej dawki właśnie.

musze później spojrzeć do książeczki małej. .. bo tezec polio miała razem kluty i osobno ksztusiec. ten sam dzień dwie części ciała i dwa miejsca do obserwacji... zawsze to łatwiej wyłapać z którym coś się dzieje tfu tfu

dzień dobry tak w ogóle :)

zbieram się do laboratorium na wyniki. .. musze zabrać małą ze sobą niech trzyma mamę za rękę[emoji14]

33tc ♡Tymon♡ +12kg

Witam :) cudowne zycie mnie cchyba czeka, moje dziecko jest najbardziej aktywne w nocy. W dzien muszę zajadać sie slodyczami żeby sie ruszyła, a w nocy kiedy ide spać kopie mnie po żebrach, kreci się tak mocno, ze czuję ją aż w pochwie...

Wiktora na szczęście czytałam, że to dość normalne, że kiedy my chcemy iść spać to dzieci zaczynają szaleć :-) oby tak tylko było teraz! Bo ja też się martwię, że skoro nie śpię wcale praktycznie w nocy to dziecko będzie miało przestawiony cykl dobowy :-\ wtedy to będzie jazda....

Napisane na ALE-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

Wiktorka ha ha mój wieczorem jak się położę to tez zaczyna harce. codziennie mu powtarzam ze juz jest nic i idziemy spać i to nie pora na kopniaki to się poprzeciaga i mam spokój tak po 10-15 minutach[emoji14]

33tc ♡Tymon♡ +12kg

Dziewczyny mam trochę zmartwienie tzn pewnie sama problem sobie robie, ale.. jestem w 33 tyg szyjka w ciagu miesiaca skrocila sie o 1 cm. Od 2 dni wieczorami odczuwam silne uklucia w pochwie, trwają doslownie chwilke i zawsze są wtedy gdy dzidzia szaleje, czy to.ma zwiazek z jej ruchami ? Czy moze rozwarcie sie robi ? Bylam u lekarza w czwartek i rozwarcia nie było, kolo 14 jeszcze bede do.niego dzwonic, troche sie martwię.

reklama
Wiktorka to klucie to może być to ze szyjka pracuje. .. albo się skraca... albo po prostu dzidzia naciska tam... dużo może być przyczyn... mnie też kluje podwozie czasami aż łzy lecą. ..

zapytaj na wizycie to lekarz sprawdzi i cie uspokoi na pewno :)
ja mam wizytę w środę i tez mi ma posprawdzac co i jak żebym się nie musiała martwić :)

33tc ♡Tymon♡ +12kg

Do góry