reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Pazdziernik 2016

Ja mam termin na 20 paździenik ale mam nadzieje,że będzie szybciej. Ja już sie zaczynam denerwować i myśleć jak to będzie bo mój D będzie ze mna w domu tylko 2tyg i musi wracać do pracy i będe sama w domu z maleństwem. Jak ja sie wykąpie nie wiem...

Damy rade :) przed nami rodziły niezliczone ilości kobiet , ja mimo swojego wieku jestem nastawiona optymistycznie i mam nadzieje ze ze wszystkim sobie poradzę :)

reklama
Patrish jak byłam dzieckiem tez mielismy psa znajdę ktory nie lubial małych dzieci. Pamietam jak mama sie stresowała jak on zareaguje na mojego brata ale a on go po prostu omijał jak juz wpadł w jego rączki to to szukał sposobu ucieczki ale nigdy nawet nie warknął na niego a naspacerze wózka pilnował. Mi sie wydaje ze trzeba psu pokazać ze to one sa najniżej w hierarchii rodzinnej a nie ten nowy:)

wiesz wolałabym aby Baltazarek nie odczul ze schodzi na drugi plan , teraz spi kolo mnie z glowa na udzie wiec nie będę miała chyba serca w późniejszym okresie poprostu w taki sposób nie spędzać z nim czasu. Maluszek w łóżeczko śpiący a my na kanapie z Baltazarem wpatrzeni w niego taka mam wizje :)

Pies może na początku szczekać bo płacz dziecka jest dla niego czymś nowym, czasem nie wie co się dzieje. Ale mimo wszystko ja wierzę, że powoli wszystko da się z nim wypracować. Czasami psy nie lubią obcych dzieci a tym w rodzinie opiekują jak i pilnują.

Pies może na początku szczekać bo płacz dziecka jest dla niego czymś nowym, czasem nie wie co się dzieje. Ale mimo wszystko ja wierzę, że powoli wszystko da się z nim wypracować. Czasami psy nie lubią obcych dzieci a tym w rodzinie opiekują jak i pilnują.
mam nadzieje ze u nas tak bedzie, w dodatku teraz jak Baltazarek szczeka to staram się go nie uciszać aby mały przyzwyczaił się do tych odgłosów i jak już będzie z nami nie płakał jak Baltazar będzie szczekać biegając po domu za swoimi zabawkami :)

Patrish ale nie o drugi plan mi chodzi broń Boże tylko psy wiadomo maja swojego pana czy panią a takie nowe dziecko moga traktować jak nowego szczeniaka w stadzie ktory jest " niżej" od niego w hierarchii, no i trzeba mu pokazać ze jednak nie jest. Ale ja psim ekspertem nie jestem tak mi sie po prostu wydaje. Na pewno sie wam uda, powodzenia:)

Rybki, ja mam dokładnie tak jak ty - termin z om 5.10, z usg 7.10.
Co do zwierzaków to ja mam dwuletniego buldoga francuskiego, który oczywiście jest naszym oczkiem w głowie. Przygotowuję się, że na początku przeżyje szok, szczególnie że on jest bardzo wrażliwy na różne emocje, więc pewnie będzie się denerwował jak mała będzie płakać, bo nie będzie wiedział o co chodzi. On ma dużo cierpliwości wobec innych dzieci, ale wiadomo, że z tak maleńkim nie miał jeszcze do czynienia, mimo to jestem spokojna. Grunt, żeby nie odstawiać psa na boczny tor, dopuszczać go do dziecka normalnie (oczywiście pod kontrolą), dać powąchać, polizać. Ja przynajmniej tak planuję, żeby absolutnie nie izolować, tylko obserwować i wspierać tą ich relację :)

Napisane na XT1068 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Do góry