reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Pazdziernik 2016

Tekila tez uważam ze ochraniacz na około łóżeczka to zbędna rzecz. i tak na dobrą sprawę noworodek i niemowlę raczej nie wali główką w szczebelki wiec nie ma ochraniacz jakiejś funkcji ochronnej :)
ja j
chce jednak na bok od ściany coś. .. a nie bd koca zarzucać jak nasze babcie...
wiec padło na ochraniacz... ale pewnie będę go wiązała niżej żeby połowa np wystawala ponad materacyk...

33tc ♡Tymon♡ +12kg

reklama
W sumie to też dobre wyjście-wiązać wyżej :-)

Kurczę ale mnie boli ten jego show dziś w brzuszku...masakra mówię Wam...brzuch mam co chwilę z innej strony wyżej :-\ na szczęście reszta brzucha i podbrzusze jest w tym czasie miękkie bo się trochę zdenerwowałam, że to może skurcze :-\

Napisane na ALE-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

Co szpital to inne widzę sa zwyczaje :-) u nas normalnie jedzie z mężem i tyle :-) tyko, że jeżeli nie ma rozwarcia 4cm to męża nie wpuszcza , musi czekać na korytarzu, dopiero po 4cm kobietki idą na sale porodowe i tam już może być :-) ale też po porodzie po tych 2h musi jechać do domu bo na pokoju nikt poza mama i dzieckiem być nie może :-)

U mnie w okolicy jest szpital gdzie mąż może być całą dobę przy zonce nawet po cc i dziecko też od razu może być na cala noc...
ale tam są warunki hotelowe wręcz. ..
tam gdzie ja będę rodziła to nie wiem jak jest w sumie ale na pewno przy cc nie może być nikogo....
a z kolei znajoma miała męża przy cc w Rzeszowie bodajże :)

33tc ♡Tymon♡ +12kg

Ja tam się cieszę, że u nad jest tak, bo mój mąż przecież by mi nie przeszkadza ale kilku innych obcych? Na pewno będę zmęczona, jeszcze ten połóg się zacznie a tu jakiś obcy facet...nie nie...

tekila no tak nie zaznaczyłam ze ja np jak rodziłam w Płocku to tam są tylko i wyłącznie sale porodowe jednoosobowe. jedno łóżko. i cały osprzęt typu drabinki piłki maty itp.
ale tam porodowka serio ma standard wysoki... sala z wielką wanną (niestety jedną ale jest) no i sala operacyjna na oddziale tylko do cc. na tym samym piętrze itp.
jakbym miała normalny poród to naprawdę nic tylko chwalić tamtejszą porodów kę.

w JG są chyba sale trzyosobowe i tu faktycznie nie wiem jak wygląda poród rodzinny... bo niby parawan oddziela ale wg mnie nie powinno już być takich sal....

33tc ♡Tymon♡ +12kg

a i tam gdzie mąż może być od razu to tez są sale tylko dla jednej kobiety z osobna łazienką itp. wiec rodzina jest w trójkę tylko na sali :)

33tc ♡Tymon♡ +12kg

Tzn u nas ale porodowe też są jednoosobowe, cały oddział ma niecałe 2 lata i jest bardzo bardzo ładny, jak w filmach :-) chodziło mi o te gdzie jest się po porodzie :-) tak są 2-3 osobowe i wtedy dobrze, że nikt nie może wejść :-)

reklama
No tak mało jest przypadków ze jest sala jednoosobowa tak jak w bukowcu
ja leżałam w dwuosobowej a jak jest tutaj dowiem się jak pójdę umawiać się na cc ;)

33tc ♡Tymon♡ +12kg

Do góry