reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Pazdziernik 2016

Tekila tez uważam ze ochraniacz na około łóżeczka to zbędna rzecz. i tak na dobrą sprawę noworodek i niemowlę raczej nie wali główką w szczebelki wiec nie ma ochraniacz jakiejś funkcji ochronnej :)
ja j
chce jednak na bok od ściany coś. .. a nie bd koca zarzucać jak nasze babcie...
wiec padło na ochraniacz... ale pewnie będę go wiązała niżej żeby połowa np wystawala ponad materacyk...

33tc ♡Tymon♡ +12kg

reklama
W sumie to też dobre wyjście-wiązać wyżej :-)

Kurczę ale mnie boli ten jego show dziś w brzuszku...masakra mówię Wam...brzuch mam co chwilę z innej strony wyżej :-\ na szczęście reszta brzucha i podbrzusze jest w tym czasie miękkie bo się trochę zdenerwowałam, że to może skurcze :-\

Napisane na ALE-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

Co szpital to inne widzę sa zwyczaje :-) u nas normalnie jedzie z mężem i tyle :-) tyko, że jeżeli nie ma rozwarcia 4cm to męża nie wpuszcza , musi czekać na korytarzu, dopiero po 4cm kobietki idą na sale porodowe i tam już może być :-) ale też po porodzie po tych 2h musi jechać do domu bo na pokoju nikt poza mama i dzieckiem być nie może :-)

U mnie w okolicy jest szpital gdzie mąż może być całą dobę przy zonce nawet po cc i dziecko też od razu może być na cala noc...
ale tam są warunki hotelowe wręcz. ..
tam gdzie ja będę rodziła to nie wiem jak jest w sumie ale na pewno przy cc nie może być nikogo....
a z kolei znajoma miała męża przy cc w Rzeszowie bodajże :)

33tc ♡Tymon♡ +12kg

Ja tam się cieszę, że u nad jest tak, bo mój mąż przecież by mi nie przeszkadza ale kilku innych obcych? Na pewno będę zmęczona, jeszcze ten połóg się zacznie a tu jakiś obcy facet...nie nie...

tekila no tak nie zaznaczyłam ze ja np jak rodziłam w Płocku to tam są tylko i wyłącznie sale porodowe jednoosobowe. jedno łóżko. i cały osprzęt typu drabinki piłki maty itp.
ale tam porodowka serio ma standard wysoki... sala z wielką wanną (niestety jedną ale jest) no i sala operacyjna na oddziale tylko do cc. na tym samym piętrze itp.
jakbym miała normalny poród to naprawdę nic tylko chwalić tamtejszą porodów kę.

w JG są chyba sale trzyosobowe i tu faktycznie nie wiem jak wygląda poród rodzinny... bo niby parawan oddziela ale wg mnie nie powinno już być takich sal....

33tc ♡Tymon♡ +12kg

a i tam gdzie mąż może być od razu to tez są sale tylko dla jednej kobiety z osobna łazienką itp. wiec rodzina jest w trójkę tylko na sali :)

33tc ♡Tymon♡ +12kg

Tzn u nas ale porodowe też są jednoosobowe, cały oddział ma niecałe 2 lata i jest bardzo bardzo ładny, jak w filmach :-) chodziło mi o te gdzie jest się po porodzie :-) tak są 2-3 osobowe i wtedy dobrze, że nikt nie może wejść :-)

reklama
No tak mało jest przypadków ze jest sala jednoosobowa tak jak w bukowcu
ja leżałam w dwuosobowej a jak jest tutaj dowiem się jak pójdę umawiać się na cc ;)

33tc ♡Tymon♡ +12kg

Do góry