reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Pazdziernik 2016

Ja hybryd nie mam już od marca :-) mam bezbarwnym zrobione i tak póki Ci zostanie. Wiem, że to bywa ważne żeby było widać płytkę w razie co...
Zresztą powiem Wam, że wcale mi to teraz nie przeszkadza, że nie mam koloru :-)

Napisane na ALE-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Odnośnie paznokci to słyszałam, że do porodu powinno się mieć zmyte a tym bardziej ściągnięte hybrydy, bo często po kolorze palca pod paznokciem można zobaczyć jakieś niepokojące objawy np. niedotlenienie (wyczytane w internecie i coś nie chce mi się wierzyć, że przy współczesnej medycynie niedotlenienie jest oceniane przez płytkę paznokcia, no ale...), a koleżanka która miała cesarkę mówiła, że zakładany jest na palec pulsometr w trakcie operacji i utrudniony jest przez lakier odczyt i dostała reprymendę w szpitalu :p W każdym razie ja w okolicach terminu już nie zamierzam malować :)

Tak paznokcie zaczynają siniec jako pierwsze jeśli coś jest nie tak. A ja dziś znów zbilam telefon :( już drugi w tym miesiącu. Choć dziś nie z mojej winy, poslizgnelam się na schodach. Całe szczęście że na brzuch nie fiknelam

To trzeba sciagnac hybrydy obowiazkowo,zeby nie byli potem nieprzyjemnosci w szpitalu:)

Wiktorka cale szczescie,ze Tobie sie nic nie stalo!!!

Dokładnie o to chodzi z tymi paznokciami :-) lepiej mieć już ściągnięte, żeby doszły do siebie i nie zaczęły się łamać na potęgę kiedy będzie już dziecko :-) zresztą lepiej być przygotowanym na wszystko odpowiednio szybko :-) Ale oczywiście każdej z nas życzę dotrwania do końca :-)

Napisane na ALE-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Do góry