reklama
tekila85
Fanka BB :)
Zresztą podejrzewam, że nam samym spacery dobrze zrobią :-) ja dostaje depresji siedząc w domu :-\
Napisane na ALE-L21 w aplikacji Forum BabyBoom
Wiktorka88 O
Ja to się boje siedzenia w domu, ja to dłużej niż weekend nie pamiętam żebym w domu siedziała, a i wtedy już mam ochotę wracać do pracy. Pewnie z dzieckiem jest inaczej, więcej obowiązków mimo wszystko boje się tego, że będę znudzona i przez to nerwowa
Rybki
Trzecia Rybka
Dziewczyny zawsze dobrze wyjść z domu. U mnie z pierwszym dzieckiem sprawdziło się forum lokalne - robiliśmy sobie spendy takie albo w parkach albo w lokalach. Bardzo milo to wspominam. U nas na osiedlu jest też klubokawiarnia - fajnie miejsce dla mam z dziećmi. Osobiście najbardziej lubiam wsiadac w tramwaj i za jakies 12 min bylam w ulubionym parku - tam też jest przyjemna kawiarnia. Polecam poszukać takich miejsc.
Napisane na D5103 w aplikacji Forum BabyBoom
Napisane na D5103 w aplikacji Forum BabyBoom
Dzidzianapokładzie
Ja zanim musiałam zacząć leżeć to często gdzieś wychodziłam, spacerowałam i chciałabym po porodzie jak najszybciej do tego wrócić. A od którego dnia życia maluszka będziecie go werandować?
tekila85
Hmm ja pewnie następnego dnia po powrocie do domu czyli tak licząc 4 doba życia dziecka :-) może nie od razu na balkon tylko przy otwartym oknie :-) a później ba balkon i w konsekwencji na spacer :-)
tekila85
Beatka jak będzie wyło w niebogłosy to ta klatka to powiem Tobie jest nawet zacna myśl ha ha :-) :-) :-)
julianign
Miałam wczoraj taką sytuację , że byliśmy u znajomych i pomimo, że nie przepadam za zwierzętami , to ich kot sobie mnie upatrzył i chcąc wskoczyć na kolana mnie podrapał . Kojarzycie jak jest z toksoplazmozą ? w sensie w jaki sposób jest przenoszona ?
reklama
Wiktorka88 O
Julia na pewno nie przez podrapanie i nie każdy kot jest nosicielem toksoplazmozy to mit krzywdzący te piękne istoty.
Akurat toksoplazmoza łatwiej zarazić się od ptasich odchodow, surowego mięsa czy dzieci.
Jeśli już kot jest chory to żebyś się zaraziła musialabys sprzatac gołymi rękoma kuwete (w dodatku taką której nikt nie czyścił przynajmniej 48h) później musialabys zrobić sobie tymi brudnymi rękoma np kanapkę prawda, że to nie takie proste?
Akurat toksoplazmoza łatwiej zarazić się od ptasich odchodow, surowego mięsa czy dzieci.
Jeśli już kot jest chory to żebyś się zaraziła musialabys sprzatac gołymi rękoma kuwete (w dodatku taką której nikt nie czyścił przynajmniej 48h) później musialabys zrobić sobie tymi brudnymi rękoma np kanapkę prawda, że to nie takie proste?