reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Pazdziernik 2016

Ja już wcześniej wspominałam, że na zapas nie kupuję ani laktatora ani nakładek :-) wybiorę sobie jakiś model i w razie czego albo mąż kupi albo zamówię przez neta :-)

Napisane na ALE-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Rybki,

powiedz mi proszę, czy dziecko ma trudności potem ze ssaniem piersi jeżeli będzie dostawało czasem butelkę ze smoczkiem mojego pokarmu?
Tymek miał problem ale to była 2-3 doba życia - już dostał smoka pare razy, a tam mu lekko szło. Potem jak już się nauczył pic z mamy to w ogóle wszelkie smoczki odrzucił. Miał alergię więc wprowadzalam nutramigen ok. 4 m bo nie mialam mocy ściągać tyle mleka nocą. Jadł to tylko w formie kleiku. Moje mleko tylko toletowal z butli jak mnie nie było.
Lila to piła jakieś wody, mleko, ale zawsze miała mnie pod ręką więc mniej klopotu.
Myślę że jak nauczy się pić maluszek od mamy na początku to włączenie butelki potem nie zaszkodzi.
Jednak każdy jest inny i wg mnie nie ma reguły. Ja jestem za kramieniem piersią ale widziałam matki dla ktorych był to tak niemiły obowiązek, że nie powinny, nie o to chodzi.

Napisane na D5103 w aplikacji Forum BabyBoom

Dzidzia, jeśli wiesz, że będziesz regularnie ściągać pokarm, kup elektryczny. Tylko nie zdziw się kiedyś jak "z bólem" uda Ci się ściągnąć 10 ml na wyjście. Laktator to nie dziecko :) Polecam odciąganie przy nawale i mrożenie na wyjścia w takim przypadku.

Smoczek czy butelka mogą zaburzyć ssanie,a tym samym niechęć do piersi do ok 3 mż. W tych okolicach stabilizuje się laktacja. Choć wiadomo, każde dziecko jest inne i na jedno będzie miało wpływ jednorazowe podanie smoczka, a na inne nie.
Polecam blog Hafiji o karmieniu piersią. Ja też czytałam fajny poradnik, taki na lajcie: Piersią spoko i też polecam :)

Wiktorka ja mam właśnie małe a raczej płaskie brodawki i bez tych nakładek moja córka w ogóle nie chciala chwycić piersi a potem i nawet z nimi, ryk był wielki. W końcu skończyło sie tylko na odciaganiu.

Jak zastanawiacie sie nad laktatorem to może Wam wlasnie mąż kupic jak okaze sie, że sa problemy z karmieniem albo kupcie sobie jakis najtańszy i same zobaczycie czy bedzie potrzebny to mozecie potem dokupic np. elektryczny. Poprzednio mialam ręczny Avent, ale ciężko mi było, teraz mam juz kupiony elektryczny, ale do szpitala kupilam reczny z akuku za 30 pare zl bo pewnie znów nie bede mieć łatwo rozkrecic laktacje a w razie jakby i syn nie chcial ciagnac z piersi to przynajmniej podam swoje mleko z butelki. Mojej Małej nie umialam nakarmic, nie bardzo ja dokarmiali i stracila dużo na wadze. W akcie desperacji to każe mężowi przynieść do szpitala mm.

Napisane na LG-H525n w aplikacji Forum BabyBoom

Hej jak wam mija dzień? :)

Ja dziś trochę sprzatalam o ogarnialam. Młody był bardzo spokojny wiec po obiedzie zjadłam kanapki z nutella i bananem i się obudził hi hi
Zaczęło mnie strasznie do słodkiego ciągnąć ostatnio... aż w szoku jestem ale staram się jednak nie napychac ;)

Napisane na SM-G355HN w aplikacji Forum BabyBoom

Hej :-) ja też trochę sprzątałam, i już czuje ten fakt w plecach :-) mam nadzieję, że maż nie zauważy bo będzie zły, że cis robiłam a później mnie boli wszystko :-) liczę, że wróci po 12h pracy zmęczony ! :-)
Poza tym byłam dziś z rodzicami na zakupach i nabyłam spodnie takie miękkie wyglądają jak jeans a są z materiału i do tego taki hm kardigan cienki! Na szczęście wszystko jest takie, że wynoszę i po ciąży....
Jeszcze rożek drugi i ostatni mi mama kupiła:-)

Dziewczyny czytałam sobie różności ibylo napisane, że z małymi dziećmi nie można wychodzić na spacery jeśli temperatura jest niższa niż 0 stopni? Czy to prawda? Chciałabym dużo spacerować z moją. Wiadomo, że nie jak będzie -20, ale lekki mróz? I czy zimą wystarczy śpiworek i na to koc ?

reklama
Oj nie! Z tego co wiem to do -15 można bez obaw :-) ja urodziłam się 2 grudnia w mega mroźna zimne i byłam codziennie na spacerze od świat Bożego Narodzenia licząc :-) bo wtedy miałam chrzest i chwilę wcześniej wyszłam z mama że szpitala :-)

Do góry