reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Pazdziernik 2016

reklama
Kobietki jak z wasza wagą, dużo przytyłyście? Ja strasznie przybieram, a znowu nie jem tak dużo.... I jak z wagą waszych pociech? Moja mała waży 1750g a termin mam na 2 października. Boje się żeby nie doszło do ponad 4 kg, żebym jakoś urodziła

Moja mała ważyła 1100 g na przełomie 28/29 tygodnia więc wcale nie dużo a jak powiedziałam położnej ile przytyłam to się zdziwiła i mówiła że to dużo. mam 12,5 kg do przodu. Może to też przez to, że od ponad miesiąca muszę leżeć, sama nie wiem. A Ty ile przytyłaś?

Dzidzia pociesze cie jak ci powiem ze w pierwszej ciazy w 31 tc mialam juz 22 na plusie? Zatrzymywala mi sie woda I chyba dlatego taka waga. Szybko zrzucilam a na koniec ciazy mialam 30 na plusie. Wiec nie jest u ciebie tak zle :-)

Napisane na HUAWEI SCL-L01 w aplikacji Forum BabyBoom

Ja to ogólnie teraz chyba bardziej dbam o.siebir niż w pierwszej ciąży. .. wtedy zostałam wyrwana z życia studenckiego[emoji14]
bez 2litrow coli nie było mojego dnia... jadłam tak jak wcześniej czyli niezbyt dobrze. .. przytyłam ponad 30kg :/

przy kp jadłam normalnie wszystko. .. no wiadomo nie grochowke z bigosem ale nie samego kurczaka i krupnik. .. nie powiem bo trafiał się nawet McDonald's czy Burger King[emoji14]
teraz troszkę inaczej podeszłam do tematu... ale też inaczej ta ciąża przebiega. .. po pierwsze odrzuciło mnie od kawy w pierwszym trymestrze. ... nie piłam jej w ogóle (a wczesiej po 3-5). zmuszalam się do jedzenia śniadań (juz mi weszło w nawyk i mam nadzieje ze zostanie)... nie.pije gazowanych napojów tzn od czasu do czasu, wcześniej miałam zawsze w domu coś tego typu, staram się jeść codziennie warzywa i owoce a w tygodniu czasami jogurty serki twarożki (coś co mogłoby nie istnieć dla mnie )... i tak samo będę jadła przy kp bo mam nadzieje ze się uda...

przytyłam 8kg póki co ale poszło mi w sam brzuch ;)
ach co do kawy to mdłości mi przeszły od niej wiec pije czasami 2 dziennie z łyżeczki i mlekiem :)

Napisane na SM-G355HN w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Do góry