reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Pazdziernik 2016

reklama
Ja mam dietę niskotliszczowa od początku ciąży bo cholestaza i od dwóch tygodni cukrzycowa bo cukrzyca w ciąży także z bliźniakami w 28/29 tc mam +4kg co i tak jest sporo bo na tych dietach z córką przytlumia 2kg do 37tc a ważyła 3200 jak ją urodziłam. I żeby nie było w pasie mam już 108cm :/

Napisane na GT-I9305 w aplikacji Forum BabyBoom

Persea dawniej baby rodzily w polu. A wiesz ile bylo zgonow? Tak a propos tego co dawniej zalecano.

I uwazam ze mozna sie wstrzymac od niektorych rzeczy przez 9 miesiecy bo to nie koniec swiata. Ja tak uwazam. Ja nałogowy palacz nie palilam 4 lata, co godzine myslalam o tym kiedy skonczy sie ciaza a pozniej cyc... Mozna. :-)

Persea dawniej baby rodzily w polu. A wiesz ile bylo zgonow? Tak a propos tego co dawniej zalecano.

I uwazam ze mozna sie wstrzymac od niektorych rzeczy przez 9 miesiecy bo to nie koniec swiata. Ja tak uwazam. Ja nałogowy palacz nie palilam 4 lata, co godzine myslalam o tym kiedy skonczy sie ciaza a pozniej cyc... Mozna. :-)
Wiem Tola, to sie wszystko zgadza ale zglupiec mozna od niektorych zalecen. Nadal wiele kobiet nie czyta internetow i sadzisz ze zabijaja dziecko jedzac watrobke raz na miesiac? No i ja nie bronie watrobki bo jem ja raz na 5 lat. Bronie tylko zdrowego rozsadku. Jakby sie zastanowic co jest np. W danonku lub parowce z paczki, to pewnie bilans wyszedlby gorszy niz w przypadku tej watroby. Kupujemy sery zolte, kielbasy, pomidory pryskane chemia i milion rzeczy ktorych pewnie lepiej unikac. A idac do cioci na imieniny mozesz dostac toxo, bo pokroila ogorki nozem nieumytym po karkowce. Nie wiem czy wiesz do czego zmierzam. Tez uwazam, ze ryzyko trzeba minimalizowac ale... Zagrozenia sa wszedzie a za 5 lat hamerykanscy naukowcy odkryja moze, ze jedzenie bananow w ciazy zwieksza ryzyko zd.

Ale tu dyskusja ;) ja w 1 ciąży jadłam wątróbkę od czasu do czasu , teraz nie mam ochoty. Ale tu o tą wit. A chodzi. Jednakże jak zje się raz na miesiąc ciężko przedawkować. Wszystko z głową i tyle. Mitów na temat jedzenia jest wiele , np. Sery pleśniowe. Może jak ktoś we Francji mieszka to ma ryzyko, ale w pl prawie wszystkie pasteryzowane. Choć nie powiem , Ja tam piłam wczoraj kawę z mlekiem od krowy , nie przegotowanym[emoji14]
Co do spania na lewym boku to nie chodzi o dziecko tylko o mamę. Ma prawym macica uciska tętnice, co może spowodować zakrzep, który po przemieszczeniu się do płuc może powodować śmierć. Wiadomo, że zakrzepy mogą się robić nie tylko od tego. Ja śpię jak mi wygodnie , nic nie poradzę.

Napisane na SM-A500FU w aplikacji Forum BabyBoom

Wiem. Zgadza sie. Mysle tak samo. Ale i tak nie jem parowek i danonkow. Hahaha.
A w watrobce chodzi o wit a.
Piona. Dobrze prawisz, tak samo jest z mlekiem od krowy kiedys po 2 roku pozniej w cale teraz juz po pierwszym. Wlasnie amerykanscy naukowcy i rosyjscu uczeni.

reklama
Bellina tez pisalam o tym nie lewym boku ze nie dziecku szkodzi tylko nam uciska....
"Plesniowe" te popularne u nas sa z mleka pasteryzowanego, no i widzialam ze jecie ryby wedzone nie wszystkie sa wedzone na goraco. I nie chodzi o toxo a o listerie. Ja mialam w pierwszej ciazy robiona listerie a teraz nie wiem czy beda badac..

Do góry