reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Pazdziernik 2016

no plecy też jak pochodzę nawet trochę mnie bolą cholernie!
najgorzej jak pol dnia chodzę coś robię położę się i potem weźź wstań to jest dopiero tragedia jak babcia stara!

reklama
Po wysokiej krzywej cukrowej wysłali mnie na szczegółowe badania. Kłuje się pare razy dziennie, mam specjalna dietę i cukier jest w normie, wiec na szczęście obejdzie się bez insuliny [emoji106]

Jeszcze jutro badania mi porobią i mam nadzieje nie kwitnąć tu przez weekend.

Joani to jakie ty miałas te wyniki ze trafiłas do szpitala bo az sie wystraszyłam ze i ja tam trafie chodzi o ten ranny pomiar?

Napisane na iPad

eNortjKzUjIyMjU1MFOyBlwwFXoC0Q,,37.png

1usa3e5eqna1rleq.png

Joani to jakie ty miałas te wyniki ze trafiłas do szpitala bo az sie wystraszyłam ze i ja tam trafie chodzi o ten ranny pomiar?

Betka u mnie 29 tc. U mnie bedzie dziewczynka,Kaja. ☺ mnie plecy w ogóle nie bolą. Tylko biodra. Ale co ciąża to inna

Tekila mi mała w pierwszej ciąży uciskała na jakiś nerw i miałam okropne bóle pleców. Masaże pomagały na chwilę, o plastrach nie słyszłam wtedy. I ratowałam się.... termoforem :) Ale serio mi pomagało i przynosiło ulgę.
Teraz odpukać nie ma źle, ale to pewnie kwestia czasu.

Witaj MartaO ;)

Ja nie mogę chodzić... w ogóle... zaczyna mnie boleć brzuch (ciągiem) i się spina. Gin kazał siedzieć w domu na dupie :/ ale póki z szyjką jest ok nie biorę żadnych nosp czy tym podobnych.

Witaj bellina.
Mi od 23 tc twardnieje brzuch. Na ostatniej wizycie okazało sie że szyjka bardzo sie skrocila i mam.nakaz lezenia ,spasmolina i magnez. Ale najważniejsze żeby dziecko sie jeszcze nie urodziło

reklama
Same twardnienia to mogą być skurcze przygotowujące macicę do porodu. Braxtona jakiegoś tam :) sorki nigdy nie pamiętam tej nazwy. O ile bezbolesne. Takie to ja mam wieczorami, a bóle przy chodzeniu. Ale Tobie coś tą szyjkę skróciło.
I chyba tak jak dziewczyny pisały, że długość, rozwarcie zewnętrzne i wewnętrzne (u ujścia). Więc leż jak lekarz kazał, bo dzidzia ma jeszcze czas ;)

Do góry