reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Pazdziernik 2016

A co do imion niby zagranicznych niby nie... moim zdaniem teraz to będzie tylko ułatwienie dla dziecka na przyszłość ... czy tylko wyjazdowo czy życiowo wybiorą życie za granicą to np. Jak juz mowa była o Aleksie to lepiej takie imię niż Szczepan czy inne typowo polskie na których za granicą języki będą łamać i kaleczyc imię dziecka...
No ale to moje zdanie...

reklama
Mi Aleksander super podoba, ale skrót Aleks okropny, nie lubie takich imion wymyslnych niby to zagraniczne niby nie. Za to skrót Olek jest super!!
Ann rozmawialam dzis z nauczycielką w szkole rodzenia i ona mowi, że to normalne ze kobiety nie pamiętają nauk ze szkoły bo działa natura, instynkty+ adrenalina. Mi dokuczaja najbardziej humorki i wzdęcia
Wiktorka u nas będzie prawdopodobnie (jakos nawet nie wyszukuje innych imion) Aleksander wlasnie w zwyczajnej formie :-) i zdrobnienie Olek, Olo, Oli mi sie bardzo podoba. A Aleksem moga go nazywac ewentualnie jakby pojechal za granicę ;)

Napisane na LG-H525n w aplikacji Forum BabyBoom

A mi się Aleksander najbardziej podoba bez zdrobnień. Ale niestety nie ma się co łudzić, że będą go tak nazywać. Ewentualnie my w domu.

Aria to prawda najwazniejsze, żeby mamie sie podobało, ale jak slysze imie Brajan, Martin, Angelika to mnie śmiech ogarnia. Ja lubie zwykłe imiona, może nie koniecznie Szczepan, ale pamiętaj że większość imion ma zagraniczne odpowiedniki. Zosia-Sophie, Janek-John, jakos nie przekonują mnie wymyslne zagraniczne imiona po prostu według mnie są krzywdzące dla dziecka, ale jest to tylko moja osobista subiektywna opinia.

Co do Brajana to mam akurat takie samo zdanie [emoji14]
Martin o tym nawet nie słyszałam hehehe
A angelika źle mi się kojarzy wiec odpada na początku [emoji14]

Ja tam akurat Lubie niestandardowe imiona no ale nie każdy musi...

Olaa Aleks [emoji4]
No tak wybór imienia czasami nie jest prosty. U nas już miał być Nikodem ale mi się odwidzialo.
A gdzie pracujesz?
Myślę że warto chociaż spróbować psn, jak się nie uda to i tak cię potna. Mi się nie udało :-( a tetaz chce drugi raz próbować sn po cc.
Nie czytaj głupot na temat bólu bo to nie pomaga. Boli wiadomo, ale pomyśl że pomagasz przyjść na świat swojemu synkowi, a potem będziesz go tulila do piersi przez dwie godziny.

Wiktorka za to mi się Olek nie podoba, ale nie napisałbym ci ze jest okropny. Jest wiele imion i to akurat moim zdaniem nie jest wymyślne.
Ale w porządku bo każdy ma prawo do własnego zdania.
Co do oddychania to fakt, nie umiałam tego ogarnąć przez stres i ból, a położne mało pomagały. Jeszcze mi mówimy "no tak to pani nie urodzi" :-/

Aria myślę podobnie co do uniwersalnosci imienia. I najważniejsze żeby rodzicom sir podobało.
A właśnie moi znajomi nazwali dzieci Vanessa i Alejandro i co można [emoji6]

Ann - Wiktor też mi się podoba :), bardzo dostojne i takie w moim stylu. Że też ja na nie nie wpadłam do tej pory. Jest o czym myśleć. Świadomie tak szybko się zdecydowałaś na drugiego malca? Zawsze się zastanawiam jaka jest najlepsza różnica wieku między rodzeństwem.

Ostatnia edycja:
reklama
Ja znów pazurami się będę bronić przed cc no ale jak będzie trzeba no to dla dobra młodego wszystko.

Ja miałam łatwy poród wiec teraz tez myślę że będzie ok :)
A co do bólu to jedne boli mnie drugie więcej ale za to jaka nagroda :) i jaka będziesz z siebie dumna .... I to niezależnie czy uda ci się SN czy będziesz miała CC ... bo przecież wynosisz skarbu w brzusiu przed 9 mc i później urodzisz .... ja to już bym październik chciała ...

Do góry