reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Pazdziernik 2016

Najpierw 33 dni placi pracodawca pozniej zus. Tylko wiem, ze to jest jakos, ze mozna wybrac albo teraz dostawalyscie 100% a pozniej po porodzie to chyba bedzie, że 80% albo odwrotnie. W kazdum razie ta kwota nie jest stała

reklama
to wiem , to jest tak , że na zwolnieniu 100 % , a na macierzyńskim jak się idzie na 6 miesięcy to też 100 % , a jak na rok czyli 12 miesięcy to wtedy przez cały okres 80%

Betkaa i takie coś trzeba w ciągu 14 dni zgłosic u pracodawcy bo juz sie pytałam a jesli urodzisz podkoniec września to najlepiej jak najszybciej bo wtedy niebędą wiedziec jak ci wypłacic i mozesz np w październiku dostać wypłate później

Z macierzyńskim jest 100% jak deklarujemy się na pół roku, możemy potem wydłużyć o kolejne pół i dostaniemy 60%. Można od razu iść na 80% na cały rok, ale można też przerwać urlop po pół roku i wtedy dadzą nam wyrównanie do 100%. Jakieś teraz są zmiany w urlopach jeszcze, ale nie czytałam co tam dokładnie się pozmieniało.

Ja jestem ciekawa jak to u mnie będzie bo mam wypłatę z dołu, czyli muszę ja dostać 1 października.. muszę zapytać w szkole jak to jest :-)

Napisane na ALE-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

Betkaa i takie coś trzeba w ciągu 14 dni zgłosic u pracodawcy bo juz sie pytałam a jesli urodzisz podkoniec września to najlepiej jak najszybciej bo wtedy niebędą wiedziec jak ci wypłacic i mozesz np w październiku dostać wypłate później

Wiem wiem ze mam 14 dni pytalam juz kolezanki ktora urodzila kilka dni temu a pracuje ze mną:)

A zmienie temat bo byłam z ta moja krzywą i po pierwszej godzinie jest norma 180 a nie 160 jak piszą bo mi moja diabetolog powiedziała miejcie to na uwadze :)

reklama
Świstak jak ktoś ma 160 to juz sygnał, że nie jest za dobrze i dobry lekarz zleci konsultacje dalsza . Normy podnieśli, bo co raz więcej ludzi cierpi na cukrzycę, ot taka rzeczywistośc .
Doszłas już ładu z jedzeniem czy jeszcze testujesz?

Betkaa, o taką kiecka i ja bym nie pogardzila, fsjna zwiewna.
eNortjKzUjIyMjU1MFOyBlwwFXoC0Q,,37.png

1usa3e5eqna1rleq.png

Do góry