reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Pazdziernik 2016

Teoretycznie piękny dzień-koniec roku szkolnego! :-) to teoretycznie....w praktyce nastrój od rana burzą mi wieści z UK.... jakaś bezsensowna wizja kilku ludzi u progu własnej kariery burzy oto dziś porządek świata...No szlag by ich trafił!!

Napisane na ALE-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Widziałam, że pisałyście o kontrolach z ZUS, u mnie byli właśnie na początku tygodnia. Trochę się zdziwiłam, ale w sumie Pan tylko popytał, czy ja to ja i od kiedy pracuje, do kiedy mam umowę i takie bzdety i sobie poszedł. Nie musiał dopytywać, czy faktycznie jestem w ciąży, bo chyba było widać dość wyraźnie ;)

A tak a propo wypłat zasiłków itp. z ZUS, któraś się może orientuje, jak to jest z umową do dnia porodu? Gdzie później trzeba zgłosić urodzenie dziecka, u (byłego już) pracodawcy, czy w ZUS? I jak to w ogóle jest, też przysługuje rok zasiłku macierzyńskiego, bo wiem że prawo mam tylko do zasiłku, a nie do urlopu, ale szczegółów niestety nie znam :(

A tak z innej beczki, u mnie też straszne upały, na szczęście jeszcze nie odczuwam dość wyraźnie, w domu mam dość chłodno, więc nie wychodzę za bardzo za zewnątrz. No i popijam wodę z lodem i świeżą miętą :)

Martiina czyli właśnie jesteś przykładem, że kontrolują te kobiety, które mają np umowy tylko na czas określony itp. No kontrola w domu jest to tylko formalność, gorzej jaj wzywają do siebie ale to w ciąży raczej rzadko się zdarza :-) ja mam dziś ostatni dzień l4 przed wrzesiem :-) :-)!

Napisane na ALE-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Do góry