reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Pazdziernik 2016

Macie pomysł ns szybki obiadek ? Wczoraj.mislam sos koperkowy z jsjkiem i dziś nie chciałabym powtarzac, ale z braku laku to i to dobre

reklama
A ja niby bym taką zamówiła i się boję bo każda "długa" jest za krótka... nie mogę znaleźć dłuuugiej sukienki na lato...

Na prawdę już widać u Ciebie ruchy na brzuszku ? suwaczek pokazuje że jesteś dokładnie w tym samym dniu ciąży co ja :-) tak się właśnie zastanawiałam czy to możliwe , że już czuć ruchy przez skórę :-) u mnie dzisiaj w brzuszku cisza , nie chce mnie malutka pokopać

Widac u mnie już dość wyraźnie i to nawet nie tylko jak leżę na płasko. Jednak po wczorajszej wizycie wiem, że dzidzia jest o jakieś 2 tygodnie większa niż powinna być planowo, więc może dlatego już tak widać, a poza tym to moja druga ciąża, więc może też ma to wpływ.

Betka ja tez mam zaledwie.kilka sztuk 56, reszta to 62 i większe. Siostra moja chodzi po lumpkach i kupuje i tak jak bylam przeciwna tak teraz jestem zachwycona :p

Ja tak samo mam tylko kilka sztuk na 56, pozostale kupuje na 62. W razie potrzeby zawsze można dokupić jakieś mniejsze ubranka, jak już będzie wiadomo co i jak, a większe i tak się wykorzysta.
Co do lumpkow, też nieraz się wybiorę i można trafić na prawdę super ciuchy i to nawet z metkami z Next, George itp. Za grosze :)

Macie pomysł ns szybki obiadek ? Wczoraj.mislam sos koperkowy z jsjkiem i dziś nie chciałabym powtarzac, ale z braku laku to i to dobre

Też chętnie przyłączę się do pytania, bo nie mam pomysłu na dziś ;)

Ja wczoraj robilam pomidorowke i racuchy z jablkiem ale ze tesciowa zaprosila Nas na obiad wiec dzis bedziemy dojadac to wczorajsze:)
Pola no jak pisalas ze jestes taka wysoka to czasem problem rzeczywiscie a ze spodniami nie masz? Bo znajoma tez sie wkurza ze w sieciowkach za krotkie sa na nia..

ja też na początku zaczęłam kupować ubranka na 56 , ale mama na mnie nakrzyczała , że w większym nawet dla dzieciaczka wygodniej . W sumie to nawet jak się patrzy na te 50/56 to jak dla laleczki wyglądają. Też gdzieś przeczytałam, że jak się brzuszek goi po odcięciu pępowiny to lepsze są luźniejsze ubranka żeby nie podrażniały, więc też raczej kupuje 62, a nawet 68 na zapas .

Ale my właśnie takie "laleczki" urodziny. ... ja wiem ze to się wydaje niewiarygodne ale tak będzie :) rzadko której się duży urodzi ze 56 będzie małe. .. mój Krystian dobre 2 miesiące w 56 się mieścił ...

Wysłane z mojego SM-A500FU przy użyciu Tapatalka

reklama
Aria, ja za to znam Chyba samych wielkoludow, bo ostatnio znajomych dzieci rodzą się minimum 56 a większości do 60 cm i tej mniejszej rozmiarowki nie zakładają[emoji6] do tego wagowo pod 4 kg.
Zawsze bliżej porodu można dokupić parę szt mniejszych jak okaże się drobne dziecko.

Napisane na Tab2A7-10F w aplikacji Forum BabyBoom

Do góry