reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Pazdziernik 2016

Jaaa Aga na kiedy Ty masz termin??? 23? :-) a ja skończę 18tc...i wejdę w 19 tc ale to w poniedziałek...

Napisane na ALE-L21 w aplikacji Forum BabyBoom
Mi już na wrzesień wyskoczyło...
Ale z OM mam 22 tydzień. Od poniedziałku zaczynam 23... Chyba [emoji23] [emoji23] [emoji23]

Napisane na D6603 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Aaa no u mnie wg om to byłyby już 20tc ale jak mówiłam na początku inaczej to było to trzymam się z gin pierwszym usg, choć już z tego co pamiętam już od 10tc zaczęły pokazywać już do przodu tc...no więc wypośrodkowała na 26.10 :-) choć w karcie mam wpisany termin 16-26.10 :-) i mówiła, że jak do 23 nic się dziać nie będzie to pomyśli o wywołaniu tak żebym na pewno urodziła do 26.10 bo przez ten mój problem z cyklem to wszystko jest bardzo skomplikowane.

Napisane na ALE-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

na karcie pisze termin porodu wg usg mam np 01.10 a wg OM 30.09 no ale mi chodzi o msc czy liczy sie od pierwszego dnia OM:D

u mnie też wpisuje który to tydzień i w pn wpisała 21 tydzień :/ jutro wypada 22 a wtedy od przyszłego pt mogę mówić, że jestem w 6 mscu ...dlatego ja się gubię

Ostatnia edycja:
betka jak dla mnie to jutro bedziesz miala skonczone 22 tc a wiec rozpoczynasz 23tc czyli 6 miesiac tak jak wynika z twoich obliczen ;)

ps. użyczyłam sobie czesc twojego wpisu odnosnie tygodni i miesiaca ciazy i wkleilam pod nasza liste zeby latwo mozna bylo spojrzec i sie upewnic ;)

Betka ginekolodzy liczą ciążę od ostatniej miesiaczki, ale oni chyba patrza na tyg tak, ze jak masz przykladowo 21tygodni + 3 dni to dla nich masz 21 bo jestes dopiero w trakcie 22. Jak Ci sie zacznie teraz 23 to oni pewnie uważają, ze masz 22 bo tyle jest skonczonych pelnych. Tak wiec oni troche inaczej to sobie liczą niż my ;) ja na wizycie staram sie mówić, ze mam np. 20+2 albo mowie, ze zaczelam 21 tydzień. No teraz mi sie zaczal 22, wiec tydzien i bede w 6 mcu:)

Napisane na LG-H525n w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Do góry