reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Pazdziernik 2016

reklama
Dzień dobry :-) Nie mogę już zasnąć, ale nie mam siły wstać...

Maszka, o której Ty chodzisz spać, że o 6.00 rano taki skowronek? :-)

Ann, jak fajnie, że już jutro masz wizytę! Daj znać koniecznie ;-)

Paulina, życzę Ci, żebyś szybko i bezboleśnie pogodziła się z mężem :tak:

Nevka, brzuch pobolewał mnie jak na miesiączkę jeszcze w tym tygodniu, jednego popołudnia dosyć intensywnie. Jak zadzwoniłam do ginekolog, to powiedziała, żeby przyjść tego samego dnia, żebyśmy zobaczyły, czy to nie krwiak. Na usg sprawdziła, że jest zarodek, we właściwym miejscu w macicy, szyjka długa, krwiaka nie ma, ale dała duphaston "na wszelki wypadek". No i ja w sumie nie wiem, od czego te bóle, a nadal czasem coś tam w tym brzuchu odczuwam...

@Ann_ ale wiesz ze ja w poprzedniej ciazy tez tak mialam jak Ty teraz a bylam na 4 roku studiow wiec jak szlam na wyklad to bylo bankowo ze caly przespie :p smiali sie ze mnie i foty mi strzelali haha
@Paulina_ musimy wierzyc ze tym razem objawy beda lagodniejsze :) choc u mnie w rodzinie kobiety maja mdlosci wiec jest duza szansa ze nadejdą szybciej niz mysle :) i nie martw sie tym 6ym tygodni kazda ciaza jest inna i tego sie trzymajmy :-*
@luckychoice a no muli mnie tak kolo 21.40 a zasypiam 22-22,30 :) ale ja do pracy mam z reguly na 7.30-8.00 wiec juz z przyzwyczajenia tak wstaje :)
@Nevka bedzie dobrze :)

Jak ja wytrzymam do tej wizyty 5 marca to nie wiem -.- wczoraj patrzylam ze to jeszcze 3 tygodnie... Aaa!!

Cześć dziewczyny, 2 dni mnie nie było a ciężko nadrobic zaległości. Witam nowe mamusie :-)
Dziś pół nocy nie spałam, za to teraz nie mam siły sie poenieść z łóżk, wykończy mnie ta bezsenność.
Kolejną wizyte ma 1 marca i też niewiem jak dotrwam do tego czasu

To dziewczyny laczymy sily, sciskamy nogi :D i czekamy na wizyty :)
@stonka84 ja tez za dziewczynami nie nadazam :). Bezsennosc, znam to u mnie niestety wynika z bardzo aktywnych sasiadow nad nami ktorzy sprzataja o 1 w nocy prawie codziennie :( .

Rybki, masz śliczne widoki za oknem! :-) :) Ciesz się tym urlopem i wypoczywaj.

Dziewczyny mam jedno pytanie, czy w trakcie ciąży można robić manicure hybrydowy? Może któraś z dziewczyn w drugiej ciąży dostała wcześniej konkretne informacje od lekarza? :-) W internecie są sprzeczne zdania na ten temat, ja mam wizytę u ginekologa dopiero w czwartek, a moje paznokcie wołają o chwilę uwagi :-D

Luckychoice ja robilam w poprzedniej ciazy. Wydaje mi sie, ze najwazniejsze jest to zeby blizej porodu nie malowac trwale paznokci na ciemny kolor. Ciocia polozna mi mowila ze jeszcze kilka lat temu na porodowkach byly lakiery do paznokci i rodzace na sali zmywaly bo jak sie cos dzieje to podobno najpierw widac to na paznokciach. Moze to stare informacje bo teraz są i lepsze sprzety ale ja bym smialo na tym etapie ciazy zakladala hybryde. Tak po 7 mcu juz bym sie wstrzymala. Bo same chemikalia nie sądze zeby byly az tak trujące.

reklama
Mnie już brzuch nie boli. Tylko mdłości zaczęły męczyć.
Ojjoj :-(

Maszka hehe

Luckychoice dam dam ;-)

Stonka jak masz bezsenność to powinnaś być na tip top z forum :p

Luckychoice ja robiłam hybryde, kosmetyka nic nie wspominała. Ba nawet depilację woskiem systematycznie robiłam ;-)

Do góry