reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Październik 2015

mrowka, akatsuki współczuję , u nas przeszło zabkowanie bezobjawowo, trochę byli niespokojnie, ale nie budzili się w nocy

reklama
Cześć dziewczyny, u mnie masakra 34 st...byłam na chwile w sklepie,nie ma czym oddychać. Mój P powiedział,że mam dzisiaj nigdzie nie wychodzić i odpoczywać. Takie upały to nie żarty. W mieszkaniu też nie najlepiej, na szczęście mam wiatrak. Może nie nabawię się kataru..

My jesteśmy typem domatorów, ale na basen czy jezioro lubimy się wybrać:)

kamilove to dobrze,że już okej,odpoczywaj:)

Życzę Wam miłego dnia i wytrwałości:)

wzięłam ja na spacer, w ogóle się nie słuchała, uciekała z placu zabaw, wybrudzila sie jak mały kret... poczekalam do 10:00 I poszłam po Nurofen, dostała, zjadła pół tosta, pogrzebala w zabawkach (pakowalam dzisiaj jej zabawki żeby troche miejsca zrobić) I znalazla swój gryzaczek żelowy. położyła się z nim, I właśnie usunęła. Ja natomiast smakowałam trzy pudła I mam wrażenie że kręgosłup mi sie rozpadnie na kawałki ... koniec na dzisiaj. idę odpoczywać a potem czeka mnie szycie ale żadnego pakowania już dziś nie robię ... wczoraj 8 pudeł, dzisiaj 3 ...

Ale skwar bleeeeee popadało 5 min i dalej duchota,jedziemy zaraz na basen :)

Jutro mam położną i mam nadzieję że mi powie co z tym moim cukrem bo oszaleje

Mam do odebrania literki dla Juniora :) Nasz kącik dla Bartusia nabiera "kształtu " wiecie jakie to dziwne uczucie po tylu latach jak wchodze do sypialni a tam łóżeczko stoi :)

Załączniki

• 11652275_1450099668645755_2079425007_n.jpg
    11652275_1450099668645755_2079425007_n.jpg
    14,6 KB · Wyświetleń: 62
My niedawno dotarliśmy do domu. Urlop nam się skrocil, ale niestety wczoraj popołudniu dostałam dziwnych skurczy i na gwałt szukałam na miejscu gina, który by mnie przyjął. Okazało sie, ze skrócila mi się szyjka- fuck! I dostałam infekcji stąd te skurcze. Przepisał globulki i tabletki do lykania i kazał wracać do domu bym sobie gorszych szkód nie narobila bo takie upały są szkodliwe dla ciężarnych. W taka pogodę ponoć najwięcej jest poronien i przedwczesnych porodow. Jestem lżejsza o 250zł ale i spokojniejsza bo miałam usg.
No proszę. Ciekawe na ile to jest wynik tych upałów... Uważaj na siebie.

Dziewczyny które chorują na tarczyce czy wy przyjmuje cie jod? ? Bo mi nikt nie kazał i nie wiem o co chodzi i oczywiście nie wiem czy to dobrze bo przecież ja nie mam wogle tarczycy i jedyny hormon to letrox ...
Ja biorę euthyrox ale jod mam w witaminach dla ciężarnych. Nie biorę nic osobno.

Miałam sie wczoraj pojawić ale nie dałam rady, zrobiłam pyszny obiad kurczak słodko kwaśny na ostro z ryżem, zjadłam talerz i przy przedostatnim kęsie zdążyłam tylko rzucić talerz i dobiec do toalety... Mam nadzieje ze jednak mdłości i wymioty nie wracają, żęto było jednorazowe... Ale tak mnie wymęczyło ze padłam i spałam...
(...) Przeczytałam dzis smutna wiadomość, znajoma ze staraczek (miała rodzic w styczniu) straciła dzieciątko :( straszne to jest jak duzo kobiet teraz traci dzieciątka :(
Może się zatrułaś? Niedobrze... Współczucia dla koleżanki...

Nie dość że w nocy staje co 2 godziny jak noworodek i buczy, przyłazi nam do łóżka i wbija się na moja poduszkę ciążową przez co ja muszę spać na chłopie na 1/2 łóżka podczas gdy ona rozwala się na druga połowę (ale jak ją ruszysz to zaraz ryk, nie ważne czy jest 2:00 w nocy czy 6:00 rano), nie je a zamiast tego rozwala jedzenie po podłodze, ale non stop wystaje mi pod lodówka stękając bo liczy ze jej jakaś czekolada spadnie, nie chce załatwiać się na toalecie (zlała mi się z rana na łózko, nie mam zapasowych pościeli bo już popakowałam), nie da mi zjeść, wysikać się, ubrać. cały dzień łazi za mną i stęczy 'ee.. eee.. eee..' i mam ochotę jej sprać dupe aż jej się odechce w ogóle mnie zaczepiać ale wiem jaka jest tego przyczyna ... Dalej nie mogą jej wyjść cholerne trójki! Ma napuchnięte dziąsła od 4 tygodni i dalej nic się nie przebiło ... Pomijając fakt że dwulatek powinien mieć komplet zębów już ... Nie mam serca się na nią drzeć mimo że czasem jestem o krok od pójścia do kuchni i rozbicia każdego naczynia w drobny mak...
Hehehe, ona jest jednak cała Mamusia :D Nie wiem co ja bym z taką dziołchą zrobiła. Ale normalnie załamka na maxa. Przesyłam Ci wirtualnie wsparcie Akatsuki, bo na pewno go potrzebujesz :)

Dzisiaj ma być jeszcze cieplej niż wczoraj :-( chciałam jechać gdzieś nad wodę ale niestety jak zawsze mój niechętny i dupa.. Będę się kisic... Ja nie wiem, ilekroć ja chcę to on wymyśli czemu by nie jechać... No cóż
Sama nie możesz pojechać? Ja się nie pytam zbytnio nawet. Jak mam chęć gdzieś pojechać to jadę :) I potem tylko foto wszystkim pokazuję i głośno mówię, że sama byłam, wówczas to działa ;)

Dokładnie, do tej pory jakoś ten problem pomijalam ale w końcu dotarło do mnie ze kompromisy są tylko z mojej strony. On nie chce i tak jest, on chce i tak jest, ja się muszę prosić a i tak zawsze słyszę innym razem. On woli posiedzieć przed tv jak ma wolne a ja wolę aktywnie a przy dziecku to już w ogóle. Tak się wkurzylam że tym razem nie będę robić dobrej miny do złej gry. Jestem jeszcze na tyle glupia że jak ktoś proponuję np wypad to mówię z góry że ja nie chcę bo wiem ze i tak on się nie zgodzi i mi głupio... Tak samo gdy ktoś pyta, a ostanio często, kiedy ślub to też mówię że na razie nie chcemy a przecież wiecie że to dla mnie ciężki temat i ja chcę bardzo tylko on nie i po cholere ja go kryje i mówię że to moja bądź nasza decyzja skoro ja nic nie uzgadnialam... No normalnie glupia jestem, czas tupnac na to noga
Też nie kumam czemu go tak kryjesz. Mów prawdę - to znacznie fajniejsze. Mów, że Ty chcesz ale on nie bardzo, więc nie wiesz kiedy ślub. Normalnie - oni będą jego pytać wówczas, a Ty będziesz spokojniejsza i nie będziesz za nikogo świecić oczami. Jak mój nie chce iść nigdzie i znajomi pytają czemu on nie idzie, to mówię wprost, że on woli grać w PS4. Przecież to nie jest moje dziecko - nie odpowiadam za niego.

wzięłam ja na spacer, w ogóle się nie słuchała, uciekała z placu zabaw, wybrudzila sie jak mały kret... poczekalam do 10:00 I poszłam po Nurofen, dostała, zjadła pół tosta, pogrzebala w zabawkach (pakowalam dzisiaj jej zabawki żeby troche miejsca zrobić) I znalazla swój gryzaczek żelowy. położyła się z nim, I właśnie usunęła. Ja natomiast smakowałam trzy pudła I mam wrażenie że kręgosłup mi sie rozpadnie na kawałki ... koniec na dzisiaj. idę odpoczywać a potem czeka mnie szycie ale żadnego pakowania już dziś nie robię ... wczoraj 8 pudeł, dzisiaj 3 ...
Nie powinnaś tak pracować ciężko w te upały. Nie wiem jak u Was, ale dzisiaj u nas 32 w cieniu. A mała super, musisz znaleźć fajne strony tego jej charakterku :) I pośmiać się z niej. Ja bym jej nawet nie przebierała, tylko kazała w tych brudnych zasikanych i pobrudzonych ciuchach latać. Co mi tam. Moja tak latała - chwilę! Bo potem było już jej głupio. Ty tak jej nie wyręczaj, każdemu wychodziły zęby i nie pozwalaj, aby zmieniała zasady w domu, bo jej ciężko. Daj jej paracetamol i niech się weźmie w garść. Twardym trzeba być!

Dream,

Ciężko określić na ile to wina pogody, a na ile mojego nie oszczędzania się. W każdym razie w te upały czuje się okropnie i brzuch też mi dokucza. A przez morskie kąpiele nabawilam się tylko infekcji i zalewa mnie śluz i normalnie mam ochotę wyskoczyć z okna :/

Wysłane z mojego LG-D390n przy użyciu Tapatalka

Te tabletki to spasmolina :) sprawdziłam dokladnie.

Kamilove ja tez od 1,5 tygodnia biorę spazmoline i czuję się po niej lepiej już nie napina mi sie brzuch mój gin. Powiedział ze ona ma bardzo szybkie dzialanie przeciwnie do nospy ja biore ja 2 x dziennie a Tobie ile razy na dobe przepisał?

Mi kazał najpierw brać 3x dziennie do czasu aż skurcze ustana, potem tylko w razie gdyby się pojawiły i wszystko konsultować ze swoim lekarzem man

reklama
Kurcze nie mam siły przez te upały aby wam coś napisać :/

Kamilove ojej uważaj na siebie, jeszcze w miarę ok ta szyjka, no ale jak tak dalej pójdzie to zaraz będzie jeszcze gorzej

Akatsuki współczuję, tez czasami mieliśmy takie dni, ale powiem szczerze Że odkąd chodzi do tego zlobka to inny dzieciak, nie wytrzymałabym fizycznie i psychicznie, a z tymi zębami to u nas tez różnie bywało, ni ale.mój ma 15 mscy a ma już 10 zębów, a jakbym nie miała przy sobie rodziny to bym też chyba sfiksowala, zawsze coś tam ktoś pomoże

Malinka noo nie wytrzymałabym z takim facetem, mój to lubi nad wodę szczególnie, ale co tylko w domu siedzieć i nosa nie wyjmować a wszędzie sama, teraz chociaż będziesz miała malutka do towarzystwa :)

Do góry