reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Październik 2015

Dodonka u mnie FL na badaniu usg z19 tyg. i 2 dnia ciazy wynosiło 3.0 mm ale nie wiem jaka jest norma dla tego tygodnia ciazy, z tego co ty napisałaś to jest niewiele powiększone a wystarczy ze przy badaniu lekarz minimalnie przesunie głowica i wychodzi inny pomiar a pozatym musi dziecko byś bardzo dobrze ułożone aby poprawnie zmierzyc, mi sie wydaje ze nie masz się czym zamartwiac bo pod serduszkiem nosisz zdrowego synka☺

reklama
a ja myslalamo ze te tysiac zl juz jakis czas temu wszedl, a to dopiero od tego roku i oczywiscie zgadzam sie z wami, bo to jest typowo dla nierobow, a tak z drugiej strony jak ktos mocno chce to prace znajdzie, moze nie jakas super ekstra, ale zawsze cos tam i wlasnie tutaj sytuacja jak ktos zarabia niewiele ponad tysiac zl i zasuwa jak glupi, a tacy za darmoche dostana i oczywiscie tez znam takich ludzi, porażka :/
aha i jeszcze jedno oczywisci jak zwykle rolnicy sie załapia, ktorzy maja wszytskie zapomogi, bo przeciez niby nie maja dochodow i sie pozniej rozjezdzają autami

dodonka mysle, ze bedzie ok, a tak sie zastanawiam, ze moze zle ci zmierzyli, jak taka mała odchyłka

Ostatnia edycja:
dolga nie zgadzam sie z Tobą odnosnie rolników, liczą dochód z pola, mało który rolnik ma np rodzinne bo dochód przekracza

Ostatnia edycja:
Dolga, dobrze zmierzone było... parę dni później byłam na konsultacji u innego gina i wymierzył 5,4mm. Ale będzie co ma być. Staram się za dużo nie myśleć.

so_happy moja babcia ma po sąsiedzku rolnika, który "obrabia" działki na połowie wsi (taka nie pisana dzierżawa) a obliczają mu dochód tylko z tego co ma na własność (jakaś 1/10).

Ela ja mam luz z landlordem I już przedłużalam wypowiedzenie raz bo w pierwszej wersji miałam się wynieść do dzisiaj haha ja wiem że na bruk nie pójdę ale ja muszę się wynieść stąd kak najszybciej bo zwariuje!! Spokojne szukanie to ja zaliczam od marca... chce mieć to już z głowy. Plus nie uśmiecha mi się przeprowadzać w 9 miesiącu bo już mi ciężko a upały dają w kość a co dopiero za miesiąc czy dwa ...
właśnie wróciłam z podróży kolejnej. Tradycyjnie złożyłam oferte I tradycyjnie oczekuję na odpowiedź. Nie napalam się I nie przywiązuje sie do tego domu psychicznie... co ma być to będzie.
Moja L dzisiaj testuje moje granice. Juz jej raz dupsko spralam za histerie kiedy kazałam sie podzielić tabletem z kuzynka a teraz bawi się w oblewanie się wodą do picia. U nas upał I duszno a ja teraz na szybkości musze obiad sklecic... ależ mnie L drażni ile razy trzeba temu dziecku jedna fraze powtarzać?!?!

Aha rozumiem nie ma większego ciśnienia ze strony landlorda, to tylko ty czujesz sie pod presja bo nie chcesz tam dalej mieszkać. Poza tym masz racje w wysokiej ciazy nie jest przyjemnie sie przeprowadzać ...Doskonale wiem co czujesz, ja liczyłam dni do wyprowadzki wszystko spakowane miałam w kartony od stycznia a wyprowadzka z dnia na dzień sie przedluzala[emoji53] jak gdzieś wychodziliśmy to musieliśmy ryć w tych kartonach za odpowiedziami ubraniami, czy jak chcieliśmy cos ugotować to tez trzeba było wleźć w ta gore kartonów.... Masakra to była! Czekałam na ten dzień az wreszcie cos konkretnego znajdę i w końcu rozpakuje te pudła....a byłam juz w nie małej depresji, przyznam szczerze...
Znajdziesz kochana prędzej niż sie spodziewasz będę trzymać za was kciuki&&&& a jak dziecko cię denerwuje to poluz ja wcześniej spac tak dla przykładu...
Nie martw sie bedzie dobrze [emoji8]

dodonka kiedys rozmawiałam z mami w przedszkolu i mało, która ma swiadczenia rodzinne bo maja dochód za duży, a dochód biorą z pola, nie wiem jak to licza bo są jakies obliczenia wielkości, wielkość przeliczeniowa i jakaś druga, ale wiem że naliczają duży dochód od 1 h w sklai miesięcznej, nie wazne czy ktos uprawia cos na teh ziemi czy np rosnie trawa

Ostatnia edycja:
so_happy no ja nie wiem sa rozne przypadki, ale miszkam w gminie i zjezdzaja wlasnie do nas tacy i sporo z tych ludzi znam, a na dodatek moja siostra pracuje w ksiegowosci w szkole i ona widzi kto co dostaje, wiec u nas tak sie poprostu dzieje, a jeszcze inna sytuacja, klientka mojej siostry, mają super ekstra dużą gospodarę, dofinansowan cała masa, a bierze kase z socjalnego :/

dodonka trzymam za was kciuki &&&&

Witajcie niedawno wróciłam do domu jak wyszłam chwile po drugiej tak dopiero teraz wróciłam :) nogi mi wchodzą w pewna część ciała i normalnie padam na twarz :/
Ale Zdałam egzaminy dodatkowe i mogę przeskoczyc jeden poziom :) i następny etap zaczynam od stycznia bo od wrzesnia mi się nie opłaca iść bo tylko niepotrzebnie będę musiała go przerywać przez poród a po porodzie chce być cały czas przy maluszku wiec poczekam sobie trochę do stycznia :)
Idę zaraz spać bo oczy mi się same zamykają

wirginia gratulacje :) dobrze zrobilas ze od stycznia idziesz, bo ciezko by bylo tak od razu

dream jak tam u Ciebie? informuj nas na bierząco, a gdzie te odzienie co szyjesz? jeszcze nie skonczylas?

reklama
dolga to może coś kombinują, ale to zawsze tacy ludzie się znajdą, w każdej branży

wirginia gratuluje zdanych egzaminów

Do góry